Zobacz temat - [R200] SDi-auto zwariowało po odpięciu czujnika temperatury

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] SDi-auto zwariowało po odpięciu czujnika temperatury

loocyfer_9 - Sro Paź 07, 2015 11:26
Temat postu: [R200] SDi-auto zwariowało po odpięciu czujnika temperatury
Witam
w weekend kombinując z odpalaniem odpiąłem kostkę od czujnika temperatury (niebieska kostka na krućcu). Kiedy zgasiłem pojazd od razu włączył się wentylator chłodnicy który już się wyłączył. Nie pomogło ponowne podpięcie, rozpięcie (w różnych kombinacjach - silnik pracujący, zgaszony, odpięty akut itd.). Mało tego nawet po wyjęciu kluczyka można sterować nawiewem w kabinie oraz przy unieruchomieniu silnika na biegu wstecznym załącza się wycieraczka tylnej szyby (tak jak mamy to podczas cofania z włączonymi wycieraczkami szyby przedniej). Wczoraj odpiąłem kostkę od wentylatora chłodnicy, myślałem że to pomoże do czasu odwiedziń u elektryka. Rano jednak kolejne zaskoczenie - auto nie chce odpalić - kręci, ale silnik nie zaskakuje (możliwe że aku dostał przez noc, może teraz przez te wariacje elektryka ciągnie lewy prąd). Dopiero ponowne odpięcie kostki od czujnika temp. spowodowało że po chwili marudzenia Rover zagadał.... Historia brzmi kosmicznie, a elektryk dopiero za tydzień... Miał ktoś może podobny przypadek? Jakieś sugestie? help :(

Remigiusz - Sro Paź 07, 2015 11:56

Wiazka tylnej klapy :wink:
loocyfer_9 - Sro Paź 07, 2015 12:54

Masa tylnej klapy? Przełamana wiązka? Co konkretnie może być?
bociannielot - Sro Paź 07, 2015 12:55

obejrzyj dokładnie przewody co wchodza do klapy z dachu
loocyfer_9 - Czw Paź 08, 2015 17:43

Dzięki wielki, na pewno sprawdzę jutro :)

[ Dodano: Czw Paź 08, 2015 18:43 ]
Dzisiaj ogarnąłem bałagan w tej wiązce (były przerwane przewody) ale problem nie ustąpił. .. dodtakowo zauważyłem że bez kluczyka wrzucając bieg wsteczny pali się światło cfoania... a może to stacyjka, bądź kostka???