|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75]Sprzęgło i wysprzeglik SRL.Czy warto?
roverr - Pią Gru 04, 2015 21:46 Temat postu: [R75]Sprzęgło i wysprzeglik SRL.Czy warto? Witam czy ktoś zakładał do siebie sprzęgło i wysprzeglik firmy SRL?Czy warto to kupować? Czy coś innego polecacie?
Pozdrawiam
BetJar - Pią Gru 04, 2015 22:07
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=100438&start=20
Wysprzęglik TAZU.
MaReK - Sob Gru 05, 2015 00:06
Sprzęgło mam SLR'a - podobno gwarancja do bramy
Jeździ do dzisiaj, ale niestety przy obciążeniu (np. podjazd pod krawężnik, wzniesienie) powoduje, że tarcza się ślizga, a przy tym strasznie śmierdzi. Nie spalenizną, jak zwykle przyjarane sprzęgło śmierdzi tylko takim starym bąkiem
longer86 - Sob Gru 05, 2015 00:11
Poprawka SRL , bo z mercedesa slr'a sprzęgła chyba nie masz, jak śmierdzi starym bąkiem a produkują to turasy, to może sprzeglo organiczne z camel kaka.
Sorry musiałem
Tak btw Ten SRL to chyba nienajgorsza firma, mam ich wahacze prawie rok i jeszcze się nie poddały
roverr - Sob Gru 05, 2015 01:22
MaReK napisał/a: | Sprzęgło mam SLR'a - podobno gwarancja do bramy
Jeździ do dzisiaj, ale niestety przy obciążeniu (np. podjazd pod krawężnik, wzniesienie) powoduje, że tarcza się ślizga, a przy tym strasznie śmierdzi. Nie spalenizną, jak zwykle przyjarane sprzęgło śmierdzi tylko takim starym bąkiem |
Było tak od początku? wysprzeglik tez srl?ja ogólnie to bym kupił oryginał i się nie zastanawiał ale to anglik i max będę nim jeździł rok wiec nie chce przepłacać. Choć badziejstwa tez nie mogę założyć bo rocznie robie 50tys km.
[ Dodano: Sob Gru 05, 2015 01:22 ]
Może się jeszcze się wypowie ktoś kto ma założone sprzęgło i wysprzeglik SRL?
prebenny - Sob Gru 05, 2015 04:40
Jak nie chcesz mieć problemów załóż wysprzęglik TAZU. Ja w zeszłym roku LUKa przerabiałem i TAZU. LUK wytrzymał 2 miesiące i 1000 km a TAZU jeździ już prawie rok.
dawidd - Sob Gru 05, 2015 06:58
MaReK napisał/a: | tylko takim starym bąkiem |
gdzieś o tym pisałem na forum przy r416. Po założeniu sprzęgła valeo miałem tak samo, ale tylko podczas cofania - tak śmierdziało ze trzeba było okno otwierać. Po paru latach trochę to ustąpiło, ale zaraz po założeniu byla tragedia. Jak kogoś obcego wiozłem to unikałem jak ognia cofania albo trzeba było sie tłumaczyć
[ Dodano: Sob Gru 05, 2015 06:58 ]
co do firmy srl - raczej unikam, wahacz wytrzymał mi ok roku i w tym czasie zrobiłem może z 10-15 tys.
sknerko - Sob Gru 05, 2015 14:50
dawidd napisał/a: | co do firmy srl - raczej unikam, wahacz wytrzymał mi ok roku i w tym czasie zrobiłem może z 10-15 tys. | To tylko napis an opakowaniu, córka kupiła sprzęgło tej firmy i w kartonie był LUK
Balas87 - Sob Gru 05, 2015 16:22
srl nie warto.
MaReK - Sob Gru 05, 2015 18:20
Wydaje mi się, że problemem smrodu może być fakt, że zapomniałem założyć gumowej osłony na rewizję koła dwumasowego. Być może to śmierdzi tak stamtąd i leci na górę - jak każdy smród Faktycznie, przy cofaniu też to występuje.
Ślizgania jako takiego nie ma, żeby obroty rosły a prędkość nie wzrastała. Samo sprzęgło wyglądało solidnie, a po przejechaniu już ponad 4 tyś. km nie wskazuje żadnych złych objawów. Wysprzęglik założyłem BritPartsa zakupionego w Tomateam. Pompkę sprzęgła - odpukać - mam oryginał, który sobie sam przeserwisowałem jakieś 4,5 roku temu. Tyle, że staram się raz w sezonie przepuścić przez układ płyn.
Przy moim stylu jazdy i grzebaniu w mapach komputera silnika, skoro to sprzęgło wytrzymało już 4 tyś. km - nie jest najgorsze
sknerko napisał/a: | To tylko napis an opakowaniu, córka kupiła sprzęgło tej firmy i w kartonie był LUK |
Widocznie Chińczyk pomylił opakowania przy pakowaniu towaru z taśmy
sknerko - Sob Gru 05, 2015 19:05
MaReK napisał/a: | Widocznie Chińczyk pomylił opakowania przy pakowaniu towaru z taśmy | Te chińczyki to chyba wiedzą co będę kupował bo kiedyś kupiłem wysprzeglik noname a dostałem AP,teraz sprzęgło, ciekawe co następne się trafi
roverr - Pon Gru 07, 2015 14:11
ok wiec zdecydowałem się na sprzęgło National i wysprzeglik tazu . Gdzie mogę taki zestaw kupić najtaniej?ma ktoś jakieś namiary?
Najtaniej jak znalazłem to 390zl z wysylka sprzeglo i 350zl z wyslka wysprzeglik tazu .
dawidd - Pon Gru 07, 2015 17:09
340 wysprzeglik z przesyłka pobraniem jak zadzwonisz i zamówisz u tazu, telefon na stronie producenta
roverr - Wto Gru 08, 2015 12:55
dawidd napisał/a: | 340 wysprzeglik z przesyłka pobraniem jak zadzwonisz i zamówisz u tazu, telefon na stronie producenta |
Właśnie dzwoniłem do Tazu.Pompka +wysprzeglik 650zl z wysyłka także dobra cena,starają się chłopaki .
Podaje numer do tazu:784500885
Można złożyć zamówienie sms-em.
A sprzęgło National gdzie kupie najtaniej?
[ Dodano: Wto Gru 08, 2015 12:55 ]
Czy przy wymianie sprzęgła i wysprzeglika coś jeszcze trzeba wymienić? Jakieś uszczelki uszczelniacze?
|
|