|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [618]problem z alarmem
p.h. - Sob Gru 26, 2015 10:45 Temat postu: [618]problem z alarmem Witam wszystkich.mam mały problem.Posiadam w aucie centralny zamek.zawsze zamykałem z kluczyka wszystkie drzwi.Do wczoraj nie wiedziałem,że mam również autoalarm.Do tej pory nie miałem nawet pilota przy kluczykach bo byłem pewny,że tego alarmu nie ma.wczoraj co 20 minut załączał się sygnał dźwiękowy i świetlny,tak z 30 sekund i sam się wyłączał.miałem już taką akcje ze 3 razy.wczoraj była kulminacja,bo święta ,bo ludzie śpią.przestawiłem auto na koniec bloku,(i tak było słychać),a w ostateczności zostawiłem otwarte drzwi do tej pory.Pomóżcie panowie i panie.mechanicy dopiero po świętach.co zrobić,żeby to nie wyło?.jak zamknąć drzwi,a żeby ten alarm się nie załączał?idzie to jakoś odłączyć??
licze na konkrety,pozdrawiam i Wesołych Świąt życze
sknerko - Sob Gru 26, 2015 11:57
odłączyć syrenę jak jest osobna i naprawić po świętach ale podejrzewam krańcówkę w drzwiach albo w masce jednej lub drugiej
Pawkaz - Sob Gru 26, 2015 13:53
Najbezpieczniejszym rozwiązaniem będzie odłączenie akumulatora.Zapewne jest to wina krańcówek.
R.E.D. - Nie Gru 27, 2015 22:48
moze troche pozno, ale doraznie mozesz odpiac bodajze gorna wtyczke od skrzynki w bagazniku
centralny i alarm nie dzialaja, ale immo nadal jest sprawny, wiec mozna uzytkowac samochod otwierajac z kluczyka
|
|