|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] piszczace nowe hamulce przednie
Wiesia92 - Pon Mar 28, 2016 08:14 Temat postu: [R414] piszczace nowe hamulce przednie Witam mam mianowicie taki wkurzający problem. wymieniłem tarcze i klocki z przodu (ABE) oczywiście wszystko poczyściłem odtłuściłem wszystko prócz klocków rzecz jasna również lekko zeszlifowałem obie krawędzie okładzin ciernych .zamontowałem wszystko wyjechałem na drogę i jakoś po 2 tygodniach zaczęły hamulce przy delikatnym hamowaniu piszczeć z reguły objawia się to gdy prędkość spada do 50km/h kurna piszczą głośniej niż działa mój klakson w samochodzie dopiero jak mocniej nacisnę pedała to nic nie słychać czego to może być objaw? rozebrałem to na nowo był delikatny nalot rdzy to znowu poczyściłem nasmarowałem znowu te prowadnice w jarzmie ale dalej tak samo jest;/
sknerko - Pon Mar 28, 2016 10:17
Wibruja klocki, idzie kupić podkładki antywibracyjne do klocków na allegro
Revolt - Pon Mar 28, 2016 11:47
Moze po prostu wina leży po stronie niskiej jakosci klocków hamulcowych?
dawidek126 - Pon Mar 28, 2016 14:13
w czasie jazdy delikatnie zaciągnij ręczny i zobacz czy wtedy piszczy.. może to z tyłu jest rant na tarczy. jesli nie to pewnie kiepskie klocki, smarowałeś klocek tam gdzie styka się z zaciskiem i jarzmem smarem miedzianym??
sknerko - Pon Mar 28, 2016 20:56
Mówicie kiepskie klocki, to powiem tak: poszukajcie na forum, nawet renomowane TRW lub ATE potrafią piszczeć i do niektórych od razu są podkładki antywibracyjne.
Wiesia92 - Wto Mar 29, 2016 06:05
dawidek126 napisał/a: | w czasie jazdy delikatnie zaciągnij ręczny i zobacz czy wtedy piszczy.. może to z tyłu jest rant na tarczy. jesli nie to pewnie kiepskie klocki, smarowałeś klocek tam gdzie styka się z zaciskiem i jarzmem smarem miedzianym?? |
zacznijmy od tego ze z tył mam bębny po za tym jak napisałem z przodu pisze kurna czego nie czaicie mówimy tylko i WYŁĄCZNIE o PRZODZIE. Po za tym jak kiepskie klocki? w primerze kumpla tej samej formy ma założone i nic mu nie jęczy. to jak kiepskie to co mam kupić klocki za 1000zł? ciekawe co mi wtedy powiesz że za drogie? kolego trochę wydałem na te tarcze i klocki wiec wątpię że są kiepskie.
sknerko - Wto Mar 29, 2016 07:49
A te tarcze i klocki masz ABE jak pisałeś? Czy literówka i to są ATE? ATE powinny mieć w komplecie podkładki bo bez nich praktycznie zawsze piszcza
Wiesia92 - Wto Mar 29, 2016 10:52
wszystko ABE ale wiesz dziwi mnie to ze stare zjechane klocki tak nie piszczały. dodam jeszcze ze miedzy tłoczkiem a klockiem mam taka blaszke fabryczna może od tego piszczą? wydaje mi sie ze ona słuzy do równomiernego rozkładu sił działania tłoczka
[ Dodano: Wto Mar 29, 2016 11:52 ]
http://www.abebrakes.com/...MG_5180_net.jpg
sknerko - Wto Mar 29, 2016 13:14
te abe to one jakies zajebiste nie sa normalne tarcze jak inne. blaszki są po to zeby klocek równo szedł i sie nie zacinał podkładki sa przyklejane na klocek zwykle a piszczy styk klocek docisk
[ Dodano: Wto Mar 29, 2016 14:14 ]
Ja kupuje QuntonHazel (czy jak to sie pisze) i nigdy nie piszczały a hamują tak samo jak drogie ATE
Wiesia92 - Wto Mar 29, 2016 14:27
nie napisałem ze sa jakieś mega zajebiste poprostu napisałem ze takowe kupiłem
sknerko - Wto Mar 29, 2016 14:44
Nie w tym kontekście napisałem, chodziło mi o to że standardowe hample czasem piszczą i trzeba zaradzić bo w zestawie podkładek najczęściej nie ma.
Wiesia92 - Wto Mar 29, 2016 15:14
ok dzieki to zamówie sobie te podkładki bo akurat nic takiego nie było:D
|
|