Zobacz temat - [R75]Rover wznowienie produkcji w Polsce

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75]Rover wznowienie produkcji w Polsce

christopher7 - Pią Kwi 01, 2016 13:48
Temat postu: [R75]Rover wznowienie produkcji w Polsce
Podobno Chińczycy otwierają fabrykę Roewe w Polsce w Jaworze/Dolnośląskie. Są już pierwsze zdjęcia modeli które mają chodzić z taśmy w Polsce m innymi Roewe 750.
prebenny - Pią Kwi 01, 2016 13:52

christopher7 a wiadomo coś o MG7? Mimo wszystko okular ma swój czar ;)
christopher7 - Pią Kwi 01, 2016 13:58

Nie wiem. Planowana jest podobno cała paleta modeli ale pod logo i marką Roewe. Zdaje się że m innymi Roewe 750 ma być robiony w Polsce.
MaReK - Pią Kwi 01, 2016 13:59

Tak ma być. Nieoficjalnie wiadomo, że posadę głównego elektronika zajmie marcin.misek. Być może mając naszego człowieka tam, będziemy mieli zniżki na fury ;)
longer86 - Pią Kwi 01, 2016 14:14

no udany żart na 1 kwietnia, doprawdy, może jakiś odnośnik do informacji? ;) a nie zdjęcia prototypów zwłaszcza ten pierwszy - bliźniaczo podobny do Mercedesa R

Pewnie jeszcze wyprodukują podążając za trendami - marzenie benego -

75 SW

prebenny - Pią Kwi 01, 2016 14:15

longer86 napisał/a:
Pewnie jeszcze wyprodukują podążając za trendami - marzenie benego -

75 SW

<zakochany> :serce:

wellman - Pią Kwi 01, 2016 14:39

longer86, tak samo dobry jak ci, co twierdzą, że TOAF się już pokazał i to nawet w wersji na Androida. :P

Ale tu dziś dowcipnie, normalnie ubaw po pachy. :>

christopher7 - Pią Kwi 01, 2016 14:41

MaReK napisał/a:
Tak ma być. Nieoficjalnie wiadomo, że posadę głównego elektronika zajmie marcin.misek. Być może mając naszego człowieka tam, będziemy mieli zniżki na fury ;)

Super, że Chińczycy docenili człowieka. Ciekawe, czy miał jakiś wpływ na wybór lokalizacji przez Chińczyków. Ze Strzegomia do Jawora ma tylko 20km. Ciekawe, czy w związku z nową posadą nie będzie juz rozwijać TOAF-a? Dopiero co wyszła oficjalna wersja...

longer86 - Pią Kwi 01, 2016 15:03

wellman napisał/a:
onger86, tak samo dobry jak ci, co twierdzą, że TOAF się już pokazał i to nawet w wersji na Androida.

z tego co mi wiadomo i jak śledzę SSB to maile z TOAF'em dziś wychodzą, był tekst polski i angielski , ponoć do ludzi z paypala, ale nie mam wglądu kto dotował ;)

christopher7 napisał/a:
Ciekawe, czy w związku z nową posadą nie będzie juz rozwijać TOAF-a? Dopiero co wyszła oficjalna wersja...

Będzie płatny bo chinole wykupili prawa, kto do dziś nie dostała TOAFA nie ma już co liczyć na darmoszkę

christopher7 - Pią Kwi 01, 2016 15:37

longer86 napisał/a:

z tego co mi wiadomo i jak śledzę SSB to maile z TOAF'em dziś wychodzą, był tekst polski i angielski , ponoć do ludzi z paypala, ale nie mam wglądu kto dotował ;)

christopher7 napisał/a:
Ciekawe, czy w związku z nową posadą nie będzie juz rozwijać TOAF-a? Dopiero co wyszła oficjalna wersja...

Będzie płatny bo chinole wykupili prawa, kto do dziś nie dostała TOAFA nie ma już co liczyć na darmoszkę

Pytanie, czy Chińczycy na pewno będą chcieli odpłatnie udostępniać TOAF-a czy tylko będzie używany i rozwijany na potrzeby sieci serwisów Roewe. Szczęściarzem ten kto w porę puścił dotację przez Paypala na rozwój oprogramowania ;-)

cin1391 - Pią Kwi 01, 2016 16:15

Ja puściłem dotacje i guano dostałem :)
christopher7 - Pią Kwi 01, 2016 16:25

cin1391, Ale nie działa ci ta wersja na ELM 327?. Trzeba najpierw włożyć interfejs w gniazdo a dopiero potem zainstalować i odpalić TOAF-a na androidzie inaczej rzeczywiście guano wcale nie chce łączyć z samochodem...
wellman - Pią Kwi 01, 2016 16:47

cin1391, żeby tylko Ty jeden. Niemniej to cudowne info na razie kojarzę z dzisiejszą dowcipną datą. :P Z drugiej strony byłbym mile zaskoczony, gdyby taka wiadomość z linkiem się w skrzynce pojawiła. :D
cin1391 - Pią Kwi 01, 2016 16:49

Ja mam Norton Comander, nie wiem co to Android i Wondows. Czo wy gadacie?
Dominoz - Pią Kwi 01, 2016 17:25

Co portal, to lepsze żarty... :lol:
feldbahn75 - Pią Kwi 01, 2016 18:53

Czytałem także, że w tych nowych 750-tkach produkowanych w Polsce będzie produkowany nowy silnik 1,8 z rozwiązaniem problemów z uszczelką. Będzie to tzw. "ślepa głowica", to jest głowica i cylindry zespolone na stałe w całość. Metoda stosowana z powodzeniem na początku XX wieku, lecz teraz technologicznie ulepszona.
christopher7 - Sob Kwi 02, 2016 09:58

Niestety pierwszy kwietnia już minął ale fajnie było pomarzyć...
MaReK - Sob Kwi 02, 2016 10:43

Ale mam nadzieję, że wszystkie linki dotarły ;)
christopher7 - Sob Kwi 02, 2016 18:07

Dzięki za link do wersji TOAF-a na androida ;)