|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75]Rover wznowienie produkcji w Polsce
christopher7 - Pią Kwi 01, 2016 13:48 Temat postu: [R75]Rover wznowienie produkcji w Polsce Podobno Chińczycy otwierają fabrykę Roewe w Polsce w Jaworze/Dolnośląskie. Są już pierwsze zdjęcia modeli które mają chodzić z taśmy w Polsce m innymi Roewe 750.
prebenny - Pią Kwi 01, 2016 13:52
christopher7 a wiadomo coś o MG7? Mimo wszystko okular ma swój czar
christopher7 - Pią Kwi 01, 2016 13:58
Nie wiem. Planowana jest podobno cała paleta modeli ale pod logo i marką Roewe. Zdaje się że m innymi Roewe 750 ma być robiony w Polsce.
MaReK - Pią Kwi 01, 2016 13:59
Tak ma być. Nieoficjalnie wiadomo, że posadę głównego elektronika zajmie marcin.misek. Być może mając naszego człowieka tam, będziemy mieli zniżki na fury
longer86 - Pią Kwi 01, 2016 14:14
no udany żart na 1 kwietnia, doprawdy, może jakiś odnośnik do informacji? a nie zdjęcia prototypów zwłaszcza ten pierwszy - bliźniaczo podobny do Mercedesa R
Pewnie jeszcze wyprodukują podążając za trendami - marzenie benego -
75 SW
prebenny - Pią Kwi 01, 2016 14:15
longer86 napisał/a: | Pewnie jeszcze wyprodukują podążając za trendami - marzenie benego -
75 SW |
wellman - Pią Kwi 01, 2016 14:39
longer86, tak samo dobry jak ci, co twierdzą, że TOAF się już pokazał i to nawet w wersji na Androida.
Ale tu dziś dowcipnie, normalnie ubaw po pachy.
christopher7 - Pią Kwi 01, 2016 14:41
MaReK napisał/a: | Tak ma być. Nieoficjalnie wiadomo, że posadę głównego elektronika zajmie marcin.misek. Być może mając naszego człowieka tam, będziemy mieli zniżki na fury |
Super, że Chińczycy docenili człowieka. Ciekawe, czy miał jakiś wpływ na wybór lokalizacji przez Chińczyków. Ze Strzegomia do Jawora ma tylko 20km. Ciekawe, czy w związku z nową posadą nie będzie juz rozwijać TOAF-a? Dopiero co wyszła oficjalna wersja...
longer86 - Pią Kwi 01, 2016 15:03
wellman napisał/a: | onger86, tak samo dobry jak ci, co twierdzą, że TOAF się już pokazał i to nawet w wersji na Androida. |
z tego co mi wiadomo i jak śledzę SSB to maile z TOAF'em dziś wychodzą, był tekst polski i angielski , ponoć do ludzi z paypala, ale nie mam wglądu kto dotował
christopher7 napisał/a: | Ciekawe, czy w związku z nową posadą nie będzie juz rozwijać TOAF-a? Dopiero co wyszła oficjalna wersja... |
Będzie płatny bo chinole wykupili prawa, kto do dziś nie dostała TOAFA nie ma już co liczyć na darmoszkę
christopher7 - Pią Kwi 01, 2016 15:37
longer86 napisał/a: |
z tego co mi wiadomo i jak śledzę SSB to maile z TOAF'em dziś wychodzą, był tekst polski i angielski , ponoć do ludzi z paypala, ale nie mam wglądu kto dotował
christopher7 napisał/a: | Ciekawe, czy w związku z nową posadą nie będzie juz rozwijać TOAF-a? Dopiero co wyszła oficjalna wersja... |
Będzie płatny bo chinole wykupili prawa, kto do dziś nie dostała TOAFA nie ma już co liczyć na darmoszkę |
Pytanie, czy Chińczycy na pewno będą chcieli odpłatnie udostępniać TOAF-a czy tylko będzie używany i rozwijany na potrzeby sieci serwisów Roewe. Szczęściarzem ten kto w porę puścił dotację przez Paypala na rozwój oprogramowania
cin1391 - Pią Kwi 01, 2016 16:15
Ja puściłem dotacje i guano dostałem
christopher7 - Pią Kwi 01, 2016 16:25
cin1391, Ale nie działa ci ta wersja na ELM 327?. Trzeba najpierw włożyć interfejs w gniazdo a dopiero potem zainstalować i odpalić TOAF-a na androidzie inaczej rzeczywiście guano wcale nie chce łączyć z samochodem...
wellman - Pią Kwi 01, 2016 16:47
cin1391, żeby tylko Ty jeden. Niemniej to cudowne info na razie kojarzę z dzisiejszą dowcipną datą. Z drugiej strony byłbym mile zaskoczony, gdyby taka wiadomość z linkiem się w skrzynce pojawiła.
cin1391 - Pią Kwi 01, 2016 16:49
Ja mam Norton Comander, nie wiem co to Android i Wondows. Czo wy gadacie?
Dominoz - Pią Kwi 01, 2016 17:25
Co portal, to lepsze żarty...
feldbahn75 - Pią Kwi 01, 2016 18:53
Czytałem także, że w tych nowych 750-tkach produkowanych w Polsce będzie produkowany nowy silnik 1,8 z rozwiązaniem problemów z uszczelką. Będzie to tzw. "ślepa głowica", to jest głowica i cylindry zespolone na stałe w całość. Metoda stosowana z powodzeniem na początku XX wieku, lecz teraz technologicznie ulepszona.
christopher7 - Sob Kwi 02, 2016 09:58
Niestety pierwszy kwietnia już minął ale fajnie było pomarzyć...
MaReK - Sob Kwi 02, 2016 10:43
Ale mam nadzieję, że wszystkie linki dotarły
christopher7 - Sob Kwi 02, 2016 18:07
Dzięki za link do wersji TOAF-a na androida
|
|