Zobacz temat - [214] Filtr stożkowy / dolot

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning mechaniczny - [214] Filtr stożkowy / dolot

Szulz - Czw Kwi 28, 2016 17:45
Temat postu: [214] Filtr stożkowy / dolot
Witam, dziś postanowilem "stuningować" swoja furkę i postanowiłem wsadzić mu filtr stożkowy, zrobiłem to tak jak na foto poniżej i teraz pytanie, czy dobrze(opaski mocno skręcone), czy może dać go gdzieś niżej(w siatkę zderzaka itp), potrzebuje opinii "eksperta"

# napisze tutaj:

kupiłem alusy Ronal 4x100 et35 195/55/15 i pytanie brzmi czy muszę zmienić nakrętki oryginalne które miałem na stalówkach czy mogą być ? jeśli zmienić to na jakie ? hm

@ wybaczcie ,że tak ciągle "zaśmiecam" forum ,ale szukam pomocy a od tego jest forem

longer86 - Czw Kwi 28, 2016 18:41

I co ... Jak efekty... Najszybszy w mieście?

Nakrętki... To zalezy czy masz stożki czy kuliste i jakie jest gniazdo w feldze

sknerko - Czw Kwi 28, 2016 19:02

Tym pieknym sposobem zabiłes pare koników pod maską niestety poza dźwiękiem nic nie zyskałeś. co byś nie robił z tym stożkiem mocy nie przybędzie a wręcz odwrotnie
Szulz - Czw Kwi 28, 2016 19:38

sknerko napisał/a:
Tym pieknym sposobem zabiłes pare koników pod maską niestety poza dźwiękiem nic nie zyskałeś. co byś nie robił z tym stożkiem mocy nie przybędzie a wręcz odwrotnie

czyli lepiej wywalic ten syf i wsadzić jakaś wkładkę typu k&n ?

sknerko - Czw Kwi 28, 2016 20:06

Tak zdecydowanie lepiej wkładka
Harry - Pią Kwi 29, 2016 11:50

mam na sprzedaż wkładkę K&N :mrgreen
do stożka musi być zimne powietrze, a tak zaciąga powietrze ciepłe z komory silnika
Co do śrub były tematy, kula chyba 12 jakdobrze pamiętam, na znanym polskim portalu aukcyjnym do kupienia

[ Dodano: Pią Kwi 29, 2016 12:50 ]
a i lepiej wsadź 16v to będziesz miał moc, a nie głupi stożek

tomii620si - Pią Kwi 29, 2016 18:47

Dokładnie.. Ja mam wkładke K&N w 620Ti + zimny dolot spod auta i jest super.. A stozek ciągnie całe ciepłe powietrze z silnika i efekt jest .. poniżej serii