|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [ Rover 416Si ] Pytanie odnośnie problemu z odpalaniem.
SaiTail - Wto Maj 31, 2016 18:58 Temat postu: [ Rover 416Si ] Pytanie odnośnie problemu z odpalaniem. Witam Panowie i Panie ( jeśli jakieś są )
Sprawa jest takowa że nie mam już głowy za co by się zabrać, aby zdiagnozować co się dzieje, że mój Roverek nie chce odpalić na zimnym silniku i nawet na ciepłym. Z początku po kupieniu go było tak że musiałem dodawać gazu aby odpalił...
Potem na forum czytałem i czytałem, to wyczyściłem silniczek krokowy ( nie wiem czy dobrze ). Ostatnio wymieniłem czujnik cieczy chłodzącej dla ECU czy ECM
I było parę razy tak że odpalił bez dodania gazu. Ale już dzień po, problem powrócił....;/
Wkurw... to jest. Dodam że akumulator przy ładowaniu ma jakieś 13,7 V a powinien mieć 14,5 V jak wyczytałem na forum.
Żadnego palca z kopułki czy czegoś nie czyściłem więcej póki co..
Bo chciał bym aby ktoś napisał mi w punktach co może być odpowiedzialne za takowy problem.
I co ewentualnie sprawdzić.
Jak już zapali to w czasie jazdy nie wyczuwam aby było coś nie tak... czasami mi zgasł ale to nie wiem dokładnie czy z mojej winy czy sam z siebie.
Choć raz zauważyłem że bardzo schodzi z obrotów podczas naciskania czy puszczenia sprzęgła.
Liczę na szybką odpowiedź i jakąś pomoc
Monotonny - Wto Maj 31, 2016 19:06
SaiTail, poczytaj tu https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=63834
|
|