Zobacz temat - [75] Silnik sie dusi na lpg.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [75] Silnik sie dusi na lpg.

ARTUR1983 - Sob Wrz 10, 2016 16:17
Temat postu: [75] Silnik sie dusi na lpg.
Witajcie
Jadąc autem na benzynie śmiga bez problemu po przełączeniu na gaz auto zaczyna się dusić. Szczególnie jak ruszam bo jak się rozbuja na drodze to jest w miarę ok czasami zrywa.
Jak mam wyjechać pod górę to czasami tragedia muszę praktycznie się zatrzymać i na jedynce wyjechać.
Instalacja lpg koltec. Czy ktoś wie gdzie na Podkarpaciu mogą zajmują się serwisem takich instalacji?

Kable świece wymienione i to z wyższej półki.

Z góry dziękuję za pomoc.

manuel - Sob Wrz 10, 2016 17:40

Kable i świece z wyższej półki są niepotrzebne, a już na pewno nie świece "do LPG". Potrzebny za to jest ogarnięty gazownik który się przejedzie z kompem i ustawi odpowiednio mieszankę :)
Niestety nie mam pojęcia jak jest u Ciebie w okolicy, ale na pewno na http://lpg-forum.pl/ i innych tego typu stronkach znajdziesz wystarczającą ilość opinii żeby wiedzieć gdzie podjechać :)

franki01 - Pon Wrz 12, 2016 23:39

Witam,
Jaka instalacja (ew. wtryski)? Filtr jest zamontowany papierowy czy poliestrowy i kiedy był wymieniany? Poza tym najlepiej jechać do gazownika i podłączyć pod kompa, tak to tylko gdybanie. Wizyty u gazowników są dość tanie - 40-100 zł za załatwienie sprawy.

ARTUR1983 - Czw Wrz 15, 2016 19:36

Nie miałem czasu podjechać jeszcze z tą sprawą ale o zastanawiam się gdzie ktoś mi podłączy pod kompa . U mnie R75 to jeszcze czarna magia pod tym względem.Instalacja koltec holenderska to tym bardziej. :-|
slax - Czw Wrz 15, 2016 22:25

ARTUR1983, Jeśli chodzi o LPG to kazdy gazownik pewnie sie z powodzeniem podlaczy, marka pojazdu tu nie ma nic do rzeczy :D
ARTUR1983 - Sob Wrz 17, 2016 19:09

To cię zaskoczę . Byłem u dwóch .
1.Próbował pod kompa itp ale nie udało mu się .
2,Drugi nie próbował otworzył maskę popatrzył jakieś dwie diagnozy bąknął pod nosem ale się nie podjął bo nie ma takiego programu w kompie . a na koniec krzyknął sobie 50zł. :)

manuel - Nie Wrz 18, 2016 00:33

chyba mu nie zapłaciłeś co :-| ?