|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Odpada boczek drzwi
Aban - Sro Lut 15, 2017 23:38 Temat postu: [R75] Odpada boczek drzwi Witajcie
Mam irytujący problem ze wszystkimi drzwiami, mianowicie boczek wysuwa się z górnych zaczepów za każdym razem jak trzasnę drzwiami albo pojeżdżę po dołach. Wygląda to biedacko i nie wiem co z tym poradzić. Mogę to wbić piąchą na siłe, ale to efekt krótkotrwały. Macie jakiś pomysł?
grota10 - Czw Lut 16, 2017 00:13
w spinkach sa takie dwa haczyki.Wystarczy je troche odgiac zeby mocniej trzymaly i po problemie.Ciezko idzie bo to stal sprezynowa,ale da sie
longer86 - Czw Lut 16, 2017 00:20
boczki mają pewnie dość
możesz te mocowanie podoginać kombinerkami, do tego kołki montażowe masz wszystkie i mocno siedzą?
Co niektórzy na forum rozwiązują sprawę czarnym blachowkrętem, sam zadecyduj co jest bardziej dziadowskie
0L0 - Czw Lut 16, 2017 08:34
Bardzo ważne jest dobrze dobić boczek od góry (na całej długości), aby poprawnie wszedł w górne mocowania.
Jeżeli plastik w miejscach styku z haczykami jest wyrobiony to spróbuj go trochę przemodelować na ciepło.
Aban - Czw Lut 16, 2017 11:36
Wszystkie spinki są dobrze wsadzone a góra jest nabita tak, że nie raz sie obawiałem czy nie połamie a mimo to wypada. Spróbuje podgiąć tak jak mówicie
Koenig - Czw Lut 16, 2017 13:46
0L0 napisał/a: | Jeżeli plastik w miejscach styku z haczykami jest wyrobiony to spróbuj go trochę przemodelować na ciepło. |
A może podkleić w tym miejscu jakiś kawałek skórki/cienkiego plastiku?
Mam ten problem w jednych drzwiach, co prawda bardzo sporadyczny, wciśnięcie pomaga na dość długo ale pewnie też trzeba będzie nad tym pomyśleć.
|
|