Zobacz temat - [Rover 25]Przełącznik zespolony wycieraczek

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 25]Przełącznik zespolony wycieraczek

KR44 - Sro Maj 10, 2017 15:47
Temat postu: [Rover 25]Przełącznik zespolony wycieraczek
Witam bardzo serdecznie, dzisiaj niestety złamał mi się przełącznik zespolony wycieraczek, szukałem bardzo dużo po internecie tej części i obdzwoniłem wiele sklepów ale najtańszy jaki znalazłem to koszt około 120zł, tutaj pojawia sie moje pytanie, czy zna ktoś jakieś miejsca gdzie można dostać taniej niekoniecznie nowy? Lub czy ktoś z Was ma tak owy na sprzedaż.
Dzięki :mrgreen:

bociannielot - Sro Maj 10, 2017 18:47

Na allegro powinny być używki, jak kupowałem było pełno, szukał bym całego czasem można kupić w podobnej cenie jak sama manetka od wycieraczek a wymiana szybsza (ja tak kiedyś miałem :lol: ).
KR44 - Sro Maj 10, 2017 19:14

Rozglądalem się dzisiaj częściej są do 45 ale będę patrzył na bieżąco :) . Wymieniałeś sam?

[ Dodano: Sro Maj 10, 2017 20:14 ]
Troche pogrzebałem i jest, problem rozwiązany :) .
Myśle że sie nada:
http://allegro.pl/rover-2...5.html#imglayer

seraph - Sro Maj 10, 2017 21:58

Pasuje od Hondy Civic, ale...
- samo ramię, bo kostka mocująca jest inna i trzeba przełożyć od starej
- kąt jest delikatnie inny i nowe będzie lekko bliżej kierownicy

Jeśli to Ci nie przeszkadza to można brać, a do wymiany nie trzeba broń boże ściągać kierownicy - wystarczy ją przekręcić o 90st w lewo i jest dostęp.

KR44 - Czw Maj 11, 2017 06:38

Zamówiłem już oryginalną do swojego modelu, jesteś pewny że nie trzeba demontować kierownicy?
bociannielot - Czw Maj 11, 2017 08:15

Raczej musisz sciagnąc kierownice, ale to jest 15min roboty nawet nie :)
krzychuuu1992 - Czw Maj 11, 2017 13:00

Absolutnie NIE TRZEBA ściągać kierownicy. Jak pisali przedmówcy wystarczy przekręcić odpowiednio kierownicę, odkręcić wkręty osłony kolumny i wyjąć przełącznik (jest na zatrzasku).
seraph - Czw Maj 11, 2017 15:10

KR44 napisał/a:
Zamówiłem już oryginalną do swojego modelu, jesteś pewny że nie trzeba demontować kierownicy?

Jak tego, że żyje, bo raz naprawiałem manetkę od świateł, a raz wymieniałem właśnie złamaną manetkę wycieraczek. Zdejmujesz osłonę kolumny, przekręcasz kierownicę o 90st i masz dostęp do śrub, a potem wystarczy wysunąć manetkę w bok.
Zdjęcie kierownicy jest koniecznie przy wymianie obu manetek na raz bez ich odkręcania od wspólnego pierścienia, ale wg mnie to bez sensu, bo trzeba poduszkę odpinać.

KR44 - Czw Maj 11, 2017 17:35

Ok jakoś ogarne, jutro biore sie za majsterkowanie, dzięki Panowie na pomoc :)