Zobacz temat - [R75] Rurki od chłodniczki oleju

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Rurki od chłodniczki oleju

marek501 - Wto Wrz 12, 2017 19:35
Temat postu: [R75] Rurki od chłodniczki oleju
Witam !! ! Wytargałem dzisiaj rurki od chłodniczki oleju w swoim v6 - okropnie są skorodowane i miałem obawy coby nie puściła któraś na trasie - stan widać na załączonym zdjęciu. Ma ktoś pomysł czym je zastąpić ? Walczył ktoś z tym? Może puścić węże gumowe ? Albo rurki 1/2 " z hydraulicznego ? Wdzięczny będę wszelkie sugestie.
zedziczek - Wto Wrz 12, 2017 20:44

Korodują u każdego ja swoje zastąpiłem gotowcem z nierdzewki ( PFV000090SS ) ale można tańsze rzeczy tam dać niektórzy nawet rzeźbe z miedzianych robili.
AdaskoC - Wto Wrz 12, 2017 21:12

Nie są tragiczne jeszcze. Dobrze je oczyść, szczotką drucianą na szlifierkę lub wiertarkę, dobry lakier podkładowy i chlorokauczukowa farba. Będzie na kolejne lata o ile nie jest gdzieś zjedzona kompletnie. Ale wygląda nawet przyzwoicie.
marek501 - Wto Wrz 12, 2017 21:38

AdaskoC - może masz jakąś na składzie w przyzwoitym stanie ? Ewentualnie faktycznie oskrobie ,oszlifuję gruntownie i pomaluje Hammeritem bo mam akurat czarny na składzie i chyba trochę jeszcze wytrzyma.
Po sugestiach zedziczka znalazłem też coś takiego https://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-PFV000090SS
ale 77,50 f to ciut drogo.