|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [ALL] Poduszki powietrzne - wydzielona z wątku 'Wypadki...'
manuel - Sro Wrz 27, 2017 13:00 Temat postu: [ALL] Poduszki powietrzne - wydzielona z wątku 'Wypadki...'
SyntaX napisał/a: | http://www.dzienniklodzki.pl/na-sygnale/a/smiertelny-wypadek-na-rokicinskiej-kierowca-rozbil-sie-o-betonowa-bariere-zdjecia-film,12518642/
Łódź niestety wypadek śmiertelny.
Sprawa tym bardziej mi bliska że znałem człowieka.
Ogólnie rodzinna tragedia dwójka małych dzieci - Masakra |
Słowo klucz: "w aucie nie wystrzeliła żadna poduszka powietrzna"
bociannielot - Sro Wrz 27, 2017 14:15
w zr/25/200 ciezko jest aktywowac poduszke przy uderzeniu, moja miala wypadek bokiem + raz przodem kiedys, ja przednim naroznikiem i nic nie wystrzelilo ani razu
BetJar - Sro Wrz 27, 2017 16:02
bociannielot napisał/a: | w zr/25/200 ciezko jest aktywowac poduszke przy uderzeniu, |
To po jaką cholerę te poduszki tam są? Co to znaczy "ciężko", to trzeba wbić silnik do bagażnika żeby wystrzeliła?
Chyba nie do końca były sprawne.
bociannielot - Sro Wrz 27, 2017 16:08
BetJar napisał/a: | To po jaką cholerę te poduszki tam są? | Mnie się nie pytaj, nie jestem byłym inżynierem MG Rover group
BetJar napisał/a: | Co to znaczy "ciężko", to trzeba wbić silnik do bagażnika żeby wystrzeliła? | Też nie wiem i nie zamierzam tego sprawdzać, jak to zrobić żeby jednak wystrzeliły
BetJar napisał/a: | Chyba nie do końca były sprawne. |
To w dwóch rożnych Roverach było i w obydwu wszystko sprawne
nanab - Sro Wrz 27, 2017 16:18
Boczne poduszki nie zadziałały, bo.... Nie były montowane w tym modelu, tadam!
tmk752 - Sro Wrz 27, 2017 21:04
a u mnie też się świeci airbag, podejrzewam że tak to właśnie może wyglądać w przypadku uderzenia. Panowie, jest jakaś strona z cennikiem oryginalnych części blacharskich np nadkole i drzwi kierowcy rzeczoznawca wycenił na około po 260 zł - blacha i lakierowanie. odpiszcie chociaż na prie
marcin316 - Czw Wrz 28, 2017 18:44
Proszę:
https://www.rimmerbros.co...-Parts--m-12749
NoPE - Nie Paź 15, 2017 21:17
Producent nakazuje wymianę poduszek i pasów pirotechnicznych co 5 lat. Kto tak robi?
Któryś z biuletynów serwisowych o tym mówi albo gdzieś w RAVE wyczytałem więc niedowiarków
(niestety tu ich nie brakuje) tam odsyłam.
|
|