|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] problem z otworzeniem drzwi kierowcy
markozalko - Pon Sty 08, 2018 14:31 Temat postu: [R75] problem z otworzeniem drzwi kierowcy Witam. Dzis rano było trochę mrozu i zamarzl mi zamek w drzwiach kierowcy. Psiknąłem odmrażacza i chcąc przekręcić kluczyk w pewnym momencie pojawił sie luz. Kluczyk się przekręcił ale nie otworzył drzwi. Zamykać zamyka ale żeby otworzyć to muszę przez inne drzwi wchodzić i od środka za klamkę brać zeby ten dzyndzelek poszedł do góry. Czy to cos poważniejszego czy raczej nie jak sądzicie
marcin.misek - Pon Sty 08, 2018 17:07
markozalko napisał/a: | Kluczyk się przekręcił ale nie otworzył drzwi. |
Popsułes wkładke
A tak z ciekawosci - czemu nie uzyjesz pilota ?
markozalko - Pon Sty 08, 2018 17:18
Nie użyłem pilota gdyż nie otwiera mi pilot właśnie tylko tych drzwi i od prawie 8 lat otwieram go ręcznie. A skąd taką wkładkę zdobyć?
marcin.misek - Pon Sty 08, 2018 17:44
markozalko napisał/a: | A skąd taką wkładkę zdobyć? |
Allegro, albo tutaj u np u AdaskoC
Przy okazji kup zamek i go wymiem zeby sie otwierało jak należy.
markozalko - Pon Sty 08, 2018 18:47
A gdzie znaleźć tego Adaskoc? Jakoś nie mogę namierzyć.
SeniorA - Pon Sty 08, 2018 18:54
markozalko, jesteś 7 lat na forum . www.sklep.apcar.pl , Pan Adam Parzuchowski TEL. 48 694 107 208 , www.apcar.pl , adam@apcar.pl
markozalko - Pon Sty 15, 2018 19:29
Dziękuję. Nigdy nie korzystałem z tego sklepu wiec go nie znam.
[ Dodano: Pon Sty 15, 2018 19:29 ]
Udało mi się kupić tę wkładkę. Nie pasowało wejscie w niej ale majster wyjął te linki i przełożył do tej drugiej i się udało. Linka w tej wkladce pękła. Przy okazji zepsuł mi zamykanie z pilota drzwi kierowcy(reszta z pilota się zamyka) i nie mogę za pomocą klucza otworzyć innych drzwi. Teraz otwieram i zamykam drzwi kierowcy z klucza. Przy okazji patrzę że nie ma w zamku tej blaszki oalaniajacej zamek. Czy jest duze ryzyko takiej jazdy? Woda i brud sie dostanie i nie otworze znowu drzwi. Jedno zrobią drugie s..... Brak słów
|
|