|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] sygnał dźwiękowy po zgaszeniu silnika ROVER
zapodajnik - Czw Kwi 26, 2018 19:47 Temat postu: [R400] sygnał dźwiękowy po zgaszeniu silnika ROVER witam
od dwóch dni mam problem z autem, po zgaszeniu silnika, słychać 2 piknięcia (sygnały dźwiękowe)
przy przekręcaniu stacyjki o jeden obrót, słychać ten sam jeden dźwięk.
Póki co samochód odpala normalnie, co to może być?
sTERYD - Czw Kwi 26, 2018 23:03
to piknięcia klaksonem, czy jakieś inne?
zapodajnik - Pią Kwi 27, 2018 06:44
Własnie nie, jakby z jakiegoś urządzenia elektronicznego, dziś sprobóje nagrać i wrzucić filmik, to podlinkuje.
sTERYD napisał/a: | to piknięcia klaksonem, czy jakieś inne? |
[ Dodano: Pią Kwi 27, 2018 06:44 ]
to jest ten dzwiek
https://youtu.be/ThJsDy3yCsQ
sTERYD napisał/a: | to piknięcia klaksonem, czy jakieś inne? |
sTERYD - Pią Kwi 27, 2018 21:04
Zupełnie jak nic co da sie usłyszeć w aucie. Nie masz jakiegoś dokładnego zabezpieczenia, albo radia?
zapodajnik - Sob Kwi 28, 2018 12:21
własnie dziś poyslalem ze moze to byc cos od instalacjai gazowej (landi renzo)lub radia,
sTERYD napisał/a: | Zupełnie jak nic co da sie usłyszeć w aucie. Nie masz jakiegoś dokładnego zabezpieczenia, albo radia? |
Excalibue - Sob Kwi 28, 2018 12:37
To może być radio.
U mnie podobne dźwięki wydaje po wyłączaniu zapłonu ( Sony ).
Można wyłączyć w opcjach.
Może rozłączyłeś akumulator,ustawienia się skasowały i teraz piszczy, a wcześniej było to wyłączone.
zapodajnik - Sob Kwi 28, 2018 16:54
W sumie radio wydaje inny dziwek, zaraz pojade sie przejechac i sprawdze (tez mam sony).
One wydaje dziwek jak nie wypne z kieszeni radia, a wylacze zaplon, a ten sygnal jest inny.
Dziwi mnie tez ten sygnał bo nigdy nic nie piszaczło (nawet jak sie cos dzialo)
na dodatek dzis po nocy milem problem z odpaleniem, jakby sie dusił ehhh
Excalibue napisał/a: | To może być radio.
U mnie podobne dźwięki wydaje po wyłączaniu zapłonu ( Sony ).
Można wyłączyć w opcjach.
Może rozłączyłeś akumulator,ustawienia się skasowały i teraz piszczy, a wcześniej było to wyłączone. |
IROLA - Sob Kwi 28, 2018 20:20
Moim zdaniem dźwięk jest podobny do brzęczka "od świateł - słychać go przy otwarciu drzwi i włączonych światłach". Roverka mam od 9 lat i w ciągu tych kilku lat kilka razy przed odpaleniem usłyszałem taki -być może podobny- podwójny dźwięk. Ponieważ nie było żadnych problemów/złych objawów to zignorowałem to. Kiedyś/gdzieś czytałem, że może to być sygnał/znak do wymiany baterii w pilocie (nie wiem dlaczego miałoby to być sygnalizowane brzęczkiem - ale ktoś tak pisał)
|
|