|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Przewód z odpowietrznikiem
Stilton - Pią Lis 30, 2018 11:04 Temat postu: [R75] Przewód z odpowietrznikiem Witajcie
Mam problem, ponieważ ostatnio mechanik zdiagnozował w moim Roverku nieszczelność w przewodzie z odpowietrznikiem, co powodowało straszne grzanie się auta. A moje pytanie brzmi: czy do tego silnika 2.0 V6 benzin była opcja tylko jednego takiego przewodu? Trudno ocenić po wyglądzie jak część jest zamontowania. Proszę o pomoc, bo średnio tak wydać 330zł na przewód który nie będzie pasował.
SeniorA - Pią Lis 30, 2018 20:41
Stilton napisał/a: | mechanik zdiagnozował w moim Roverku nieszczelność w przewodzie z odpowietrznikiem | niech powie w którym miejscu jest ta nieszczelność , bo są rozwiązania które nie wymagają wymiany przewodu. Stilton napisał/a: | czy do tego silnika 2.0 V6 benzin była opcja tylko jednego takiego przewodu | tak
Stilton - Pon Gru 03, 2018 12:55
Ta zaślepka odpowietrznika się wyłamała i wypadła.
Dzwoniłem do sklepu, pytali się o średnicę rurki do której dołączony jest przewód. W każdym razie, część jest ewidentnie do wymiany a niestety nie mogę jej nigdzie dostać. Podobno od rocznika 2001 były już te przewody inne.
AdaskoC - Pon Gru 03, 2018 12:59
SeniorA, są dwie wersje tego przewodu. W jednej wersji od silnika idzie do metalowych rurek na sanach, a w drugiej od silnika do chłodnicy
SeniorA - Pon Gru 03, 2018 20:37
Cytat: | Podobno od rocznika 2001 były już te przewody inne.
| od 2002r. od numeru VIN 235721 ,w 2000 był jeden rodzaj.
[ Dodano: Pon Gru 03, 2018 20:37 ]
Stilton napisał/a: | część jest ewidentnie do wymiany a niestety nie mogę jej nigdzie dostać. | niktórzy tak naprawiali jak tu https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=71188
|
|