Zobacz temat - Pomocy! Gdzie szukać przewodu zasilającego do światła cofani

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - Pomocy! Gdzie szukać przewodu zasilającego do światła cofani

Benja - Wto Kwi 14, 2020 15:29
Temat postu: Pomocy! Gdzie szukać przewodu zasilającego do światła cofani
Dzień dobry, jestem szczęśliwym posiadaczem Roverka 75 04’ bez żadnych dodatków typu tv i wzmacniaczy w miejscu na koło zapasowe i postanowiłem kupić kamerkę na lusterko z kamerą cofania firmy Omna. Tylna kamerka ładnie przeciągnięta do tyłu i zamontowana pod rejestracją i jedyne co mi zostało to podłączyć przewód po zasilanie światła wstecznego tak aby po wbiciu wstecznego na lusterku wyświetlał się obraz na pełnym ekranie. Brzmi prosto ale nie mam zielonego pojęcia jak ten kabelek powinien wyglądać, zdjąłem prawą wyściółkę filcową w bagażniku i moim oczom ukazała się wiązka kabelków a za nią bodajże z 5 (nie pamiętam dokładnie, będę musiał pójść sprawdzić) i są one wpięte następnie w kostkę która następnie wpięta jest w tył lampy, dwa z tych kabelków są jeden czarny i drugi brązowy- z tego co wcześniej czytałem na forum to one zapewne odpadają. Bardzo bym prosił o pomoc, dużo z elektryką w samochodach nie miałem do czynienia tym bardziej, że to dopiero moje drugie autko. Chciałbym wiedzieć, który to przewód i czy w ogóle w dobrym miejscu szukam.
Pozdrawiam