|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 1.8] vvc przegrzewa się na postoju
3Wojtas - Pią Cze 16, 2023 10:29 Temat postu: [MG ZR 1.8] vvc przegrzewa się na postoju Cześć, mam problem auto się przegrzewa na postoju, pochodzi sobie tak z 15-20min na wolnych i wskazówka leci ponad połowę I dopiero wtedy załącza się wentylator.i temperatura spada. Podczas jazdy temperatura jest cały czas w normie.
Węże miękkie, płynu nie ubywa
nanab - Pią Cze 16, 2023 17:23
i...?
3Wojtas - Nie Cze 18, 2023 09:54
I to, że się auto przegrzewa ?
Markzo - Nie Cze 18, 2023 13:54
Sprawdz odczyt temperstury z ecu, moze czujnik na zegary umiera.
nanab - Nie Cze 18, 2023 18:14
3Wojtas napisał/a: | I to, że się auto przegrzewa ?
|
Dlaczego tak uważasz? Przecież napisałeś że wszystko działa prawidłowo, jak się nagrzeje to włącza się wentylator i zbija temperaturę.
AndrewS - Wto Cze 20, 2023 00:10
3Wojtas napisał/a: | Węże miękkie, płynu nie ubywa |
tam jest, a raczej powinno być ciśnienie około 1 bara, to węże nie powinny być miękkie
3Wojtas - Wto Cze 20, 2023 17:17
nanab napisał/a: | 3Wojtas napisał/a: | I to, że się auto przegrzewa ?
|
Dlaczego tak uważasz? Przecież napisałeś że wszystko działa prawidłowo, jak się nagrzeje to włącza się wentylator i zbija temperaturę. |
wskazówka idzie znacząco ponad połowę, znawcą nie jestem ale dla mnie to nie wygląda dobrze.
Do tej pory posiadając kilkanaście aut w żadnym nie uświadczyłem takiej sytuacji
w takim razie przy jakiej temperaturze powinien odpalać sie wentylator ?
rave'a nie jestem niestety w stanie urochomić i sam sprawdzić
edit: gdzieś coś wyczytałem spróbuje zmienic korek i czujnik od wentylatora, ktoś jest mi w stanie podać mi numer tego czujnika ?
AndrewS - Pon Lip 03, 2023 23:23
3Wojtas napisał/a: | w takim razie przy jakiej temperaturze powinien odpalać sie wentylator ? |
brak odp do konkretnego modelu z tematu wiec dodam,
w R800 2.0 T jest to jak dobrze pamiętam sto kilka stopni pierwszy bieg , a sto kilkanaście drugi bieg
3Wojtas - Czw Lip 06, 2023 15:36
sytuacja ogarnięta wentylator nie działał na pierwszym biegu.
temat do zamknięcia
|
|