|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Co to za tempomat?
drooid - Wto Kwi 24, 2007 16:18 Temat postu: [R45] Co to za tempomat? Niedawno kupiłem autko z nietypowym moim zdaniem tempomatem. Instrukcja, różne zdjęcia, rysunki itp. pokazują przycisk tempomatu pod tablicą zegarów ze sterowaniem w dostawionych do kierownicy przyciskach. Ja mam wszystko w jednym. Jedna dodatkowa wajcha za wajchą od wycieraczek. Czy to fabryczne montowanie, czy domontowane z jakiegoś innego modelu??
Nigdzie nie znalazłem opisu takiego właśnie ustrojstwa. Czyżby to jakiś nietypowy model R45??
piter34 - Wto Kwi 24, 2007 16:27
Moim zdaniem ten tempomat jest dokładany.
[ Dodano: Wto Kwi 24, 2007 5:29 pm ]
Tempomat występował w R45 tylko z silnikiem 2.0 benzynowym.
Doleslaw - Wto Kwi 24, 2007 16:39
Głowy nie dam, ale podobny przełącznik do tempomatu miał mój znajomy w amerykańskiej wersji Hondy Accord, ale o ile pamiętam po lewej stronie kierownicy! Czyżbyś miał tempomat od angielskiej Hondy?
drooid - Wto Kwi 24, 2007 16:46
Ehhh... opisy techniczne na roverki.pl mówią że wersja 1.8 ma skrzynię M4. Ja akurat mam M5
Wg poprzedniego właściciela jest to wersja Celeste
Nic mi to nie mówi, czy moża była to jakaś bardziej wypasiona wersja?? Z dodatkowego wypasu mam niby 4xairbag i skórzane fotele, chromy na lusterkach i ich podgrzewanie. Ale halogenów już nie ma Może taki tempomat to w ramach jakiejś dziwnej opcji dodatkowej??
Tak wygląda z boku.
piter34 - Wto Kwi 24, 2007 17:15
drooid napisał/a: | Ehhh... opisy techniczne na roverki.pl mówią że wersja 1.8 ma skrzynię M4. Ja akurat mam M5 |
Na stronie jest oczywiście błąd...
Instrukcja do R45 mówi, że tempomat fabrycznie był tylko w 2.0 benzynie.
drooid - Wto Kwi 24, 2007 20:21
Hmm.... czyli mam jakiś hand-made wynalazek
W sumie.... ważne, że działa
[ Dodano: Pią Kwi 27, 2007 10:11 pm ]
Właśnie zobaczyłem, że mój tempomat jest dokładnie taki jak opisują w RAVE w akcesoriach dodatkowych. Co pewnie nie zmienia faktu, że nie było to robione fabrycznie.
Armandoo - Sob Lut 02, 2008 13:21
Witam,
Identyczny tempomat ma mój ojciec w R 600 diesel z roku 1999r.( tylko ,ze po lewej stronie kierwonicy )
Też zastanawiałem się co to za wynalazek.
Myślałem ,że jakiś dostawiany bo wygląda jakoś dziwnie.
Wie ktoś gdzie znaleźć do niego instrukcje obsługi?
piter34 - Sob Lut 02, 2008 13:29
drooid napisał/a: | Właśnie zobaczyłem, że mój tempomat jest dokładnie taki jak opisują w RAVE w akcesoriach dodatkowych. |
No właśnie ja ostatnio przeglądałem folder i wychodzi na to, ze to na fotce w poście otwierającym wątek występuje jako fabryczny dodatek.
Ciufa - Sob Lut 02, 2008 19:12
drooid napisał/a: | Wg poprzedniego właściciela jest to wersja Celeste
Nic mi to nie mówi, czy moża była to jakaś bardziej wypasiona wersja?? Z dodatkowego wypasu mam niby 4xairbag i skórzane fotele, chromy na lusterkach i ich podgrzewanie. Ale halogenów już nie ma |
mam ta samoa wersje i sie nazywa CHARME nie CELESTE
sTERYD - Sob Lut 02, 2008 23:53
celeste to bodaj najwypasniejsza wersja R75
Ciufa - Nie Lut 03, 2008 21:14
Celeste to najlepsza wersja kazdego roverka (chyba)
piter34 - Nie Lut 03, 2008 22:33
Ciufcia napisał/a: | Celeste to najlepsza wersja kazdego roverka (chyba) |
Jeszcze Connoisseur (w R45 i R75, odpowiednik Celeste na niektórych rynkach)
drooid - Wto Lut 05, 2008 17:42
A czym się różnią wersję Classic, Charme i Celeste?? Idzie gdzieś o tym poczytać?
piter34 - Sro Lut 06, 2008 09:47
drooid napisał/a: | A czym się różnią wersję Classic, Charme i Celeste?? Idzie gdzieś o tym poczytać? |
Z pamięci nie wyrecytuję, zwłaszcza dla R45, ale wymieniłeś je w wersji od uboższej do najbogatszej.
W R75 w wersji Classic np. nie było nawet klimatyzacji.
drooid - Sro Lut 06, 2008 23:12
Wersje te muszą się jednak czyś różnić. A może nawet autka różnią się między sobą w ramach wersji?? Nie podejrzewam jednak żebym miał wersję Celeste, bo czy mogłaby być to wersja bez fabrycznych dodatków typu: halogeny, tempomat, sterowanie radia itp.? Czy wersja tak na prawdę nie jest zaszyta w VIN, w czymś co się zowie trim level??
Swoją drogą ciekawi mnie czy wersje z VIN są gdzieś rozpisane...
PHJOWI - Sro Lut 06, 2008 23:34
ciężko rozgryść oznaczenia wyposażenia ponieważ różne były opcje na dany kraj , w 400 /45 określenie standartu znajduje się w Vin na 6 pozycji
piter34 - Pią Lut 08, 2008 11:48
drooid napisał/a: | Wersje te muszą się jednak czyś różnić. |
No jasne, że muszą. Wyposażeniem.
drooid napisał/a: | A może nawet autka różnią się między sobą w ramach wersji?? |
Mogą, jeśli ktoś np. do wersji Club dorzucał sobie dodatkowe opcje.
|
|