|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Podświetlenie licznika km.
Tomek0019 - Pon Kwi 30, 2007 08:55 Temat postu: [R75] Podświetlenie licznika km. Witam wszystkich !
Mam kolejny problem z moim Roverkiem !
Od paru dni nie gaśnie podświetlenie licznika kilometrów . Niby wszystko działa dobrze a po zgaszeniu silnika , wyjęciu kluczyka i zamknięciu auta podświetlenie licznika świeci się dzień i noc !! Może ktoś będzie wiedział o co chodzi?
Marian_K - Pon Kwi 30, 2007 09:15
Czy nie czyściłeś ostatnio klimatyzacji metodą wpuszczania pianki w otwory wentylacyjne?
Tomek0019 - Pon Kwi 30, 2007 09:50
Nie , z klimą nic nie robiłem. A właściwie NIC nie robiłem.
Doleslaw - Pon Kwi 30, 2007 11:26
Marian_K napisał/a: | Czy nie czyściłeś ostatnio klimatyzacji metodą wpuszczania pianki w otwory wentylacyjne? |
Ja mam taki zamiar... Czy jest niebezpieczeństwo zwarcia? Możesz ciut rozwinąc?
jarema - Pon Kwi 30, 2007 12:21
jest takie niebezpieczeństwo nawet moge ci powiedziec że 100% coś uszkodziśz. ja to przerabiałem, zalało moduł lsm ten od świateł.przejrzyj archiwum tam było dużo o tym pisane. co wymontować aby czegos nie zalać. nie wiem czy nie jest też artykuł poświęcony czyszczeniu klimatyzacji.
ENU - Pon Kwi 30, 2007 19:50
To znaczy jak zalało??
przy czyszczeniu klimy??
nixon75 - Pon Kwi 30, 2007 20:28
Ja jestem przed odgrzybianiem ale dobiore się do parownika. opis gdzieś na stronie Roverki jest.
Marian_K - Wto Maj 01, 2007 14:03
Doleslaw napisał/a: |
Ja mam taki zamiar... Czy jest niebezpieczeństwo zwarcia? Możesz ciut rozwinąc? | Tutaj było kilka zdań na ten temat: http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=12992
[ Dodano: Wto Maj 01, 2007 3:07 pm ]
Tomek0019 napisał/a: | Od paru dni nie gaśnie podświetlenie licznika kilometrów | Tak sobie teraz myślę, że może przycisk "reset" Ci się zablokował? Jak wciskasz ten przycisk nie wkładając kluczyka do stacyjki to podnosi Ci się miernik poziomu paliwa?
Pozdrawiam!
Rowan - Wto Maj 01, 2007 16:51
Sorry że sie wtrącam ale gdzie jest ten "reset"?
Tomek0019 - Sro Maj 02, 2007 09:22
Właśnie tak mi się robi ! To znacz, jak kluczyk jest wyjęty i wcisnę,,RESET" to podnosi się wskaźnik poziomu paliwa !!!! Co z tym zrobić.....?
Marian_K - Sro Maj 02, 2007 09:34
Rowan napisał/a: | Sorry że sie wtrącam ale gdzie jest ten "reset"? | To jedyny przycisk na desce rozdzielczej - m.in. do kasowania licznika przejechanych kilometrów.
Tomek0019 napisał/a: | Właśnie tak mi się robi ! To znacz, jak kluczyk jest wyjęty i wcisnę,,RESET" to podnosi się wskaźnik poziomu paliwa !!!! Co z tym zrobić.....? | Nic z tym nie rób - właśnie tak powinno być. Pytałem, bo gdyby był uszkodzony ten przycisk (na stałe zwarty), to mogłoby być przyczyną Twojej usterki, ale jak widać przyczyna tkwi gdzie indziej...
Tomek0019 - Sro Maj 02, 2007 10:22
No to klapa.... Już myślałem że to jest przyczyna. Pomocy
Marian_K - Sro Maj 02, 2007 11:43
Wszystko wskazuje na to że coś się w komputerze "pokręciło".
Pozostaje Ci tylko ... stara niezawodna metoda - odłączyć akumulator. Jeśli nie pomoże odłączenie na chwilę, to zostaw odłączony na dłuższy czas, np. godzinę.
UWAGA: Sprawdź czy masz kody do radia - żeby nie okazało się później, że zostaniesz bez radia.
Pozdrawiam!
Tomek0019 - Sro Maj 02, 2007 13:42
Czy poza radiem, odłączenie akumulatora może coś w moim roverku namieszać?
Marian_K - Sro Maj 02, 2007 14:31
W Twoim przypadku może tylko pomóc .
Ja odłączałem akumulator wielokrotnie i nic się nie dzieje - bez obaw odłączaj.
Pozdrawiam!
Tomek0019 - Sro Maj 02, 2007 16:28
Dzięki wielkie, jeśli ktoś jeszcze ma jakieś pomysły co z tym fantem zrobić, to czekam...
PD - Czw Maj 03, 2007 21:58
Marian_K napisał/a: | Wszystko wskazuje na to że coś się w komputerze "pokręciło".
Pozostaje Ci tylko ... stara niezawodna metoda - odłączyć akumulator. Jeśli nie pomoże odłączenie na chwilę, to zostaw odłączony na dłuższy czas, np. godzinę.
UWAGA: Sprawdź czy masz kody do radia - żeby nie okazało się później, że zostaniesz bez radia.
Pozdrawiam! |
czy ta uwaga dotyczy tez radia philipsa?
bo slyszalem ze jednak alpine...
pozdr.
PD
Marian_K - Pią Maj 11, 2007 12:49
Tomek0019 napisał/a: | Dzięki wielkie, jeśli ktoś jeszcze ma jakieś pomysły co z tym fantem zrobić, to czekam... | I jak sprawa wygląda - coś udało się zrobić?
Tomek0019 - Sob Maj 12, 2007 18:30
Nic nie robiłom, chyba poczekam aż kolega z Angli załatwi mi nowe zegary......
|
|