|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Powitania - Dzien dobry
ceremony - Nie Maj 06, 2007 21:29 Temat postu: Dzien dobry Witam wszystkich forumowiczow i klubowiczow. Odrazu przeprosze za brak polskich znakow w moich wypowiedziach.
Od miesiaca jestem posiadaczem samochodu, ktory jest dla mnie jeszcze ciagle zagadka i ciekawostka. Powiem szczerze ze nie planowalem zakupu innego auta niz japonskie, ale tak wyszlo i bardzo sie z tego ciesze.
Interesuja mnie samochody nietypowe i rzadko spotykane na polskich drogach dlatego troche z ciekawosci, ale przede wszystkim z rozsadku kupilem MG ZR 160. Wczesniej jezdzilem Nissanem 100NX GTI po "kilku" modyfikacjach wiec spalanie ZRa jest dla mnie blogoslawienstwem, podobnie jak jego hamulce i zawieszenie, chociaz co do przyspieszenia mam pewien niedosyt Nie ma jednak co narzekac da sie na to cos poradzic a to swietny samochod i dlatego z mila checia dowiem sie o nim jak najwiecej podobnie jak o marce MG.
Mam nadzieje ze jest na forum jeszcze jakis wlasciciej ZRa mieszkajacy w Warszawie bo od miesiaca zadnego tu nie widzialem, co bardzo mi sie podoba.
Pozdrawiam wszystkich Roveromaniakow i koncze bo sie rozgadalem troche za bardzo jak na pierwszy post..
MaReK - Pon Maj 07, 2007 06:56
A witaj witaj
Ja widzialem w Warszawie dwa MG ZR 160 (kolor żółty).
Jeden smiga sobie po ul. Wal Miedzeszynski, drugi stoi w rejonach Ząbek.
Zastanawialem sie kiedys, czy jest jeszcze jakis uzytkownik MG ZR'a w Wawie...
chyba nie ma, badz jest tutaj nieaktywny... jestes pierwszy
Jesli o mnie chodzi, to z ZR'a mam tylko sprezyny
Sadze jednak, ze od niektorych dostaniesz kilka informacji,
a jak wybierzesz sie na Ogolnopolski zlot to wrocisz z mala encyklopedia
Pozdrawiam,
Ps.
Przypomnialem sobie, ze na grochowie w okolicach zamieszkania
Michaelp jezdzi sobie tez taki srebrny MG, ale nigdy go nie moglem dogonic
Valander_wwa - Pon Maj 07, 2007 07:11
Witam
Wydaje mi się że kolegę widziałem niedawno w okolicach mostu siekiery - o ile kolorek srebrny:)
ceremony - Pon Maj 07, 2007 23:24
Dziekuje za mile przywitanie, no to mnie chyba nikt nie widzial, chociaz siekiera jezdze 2 razy dziennie do pracy a walem raz dziennie w godzinach wieczornych
Kolor mojego ZRa to czarny zwany tez antracite niestety juz zaliczylem mala obcierke, na szczescie prawie niewidoczna i nieszkodliwa
Powiedzcie czym tak naprawde poza silnikiem, zawieszeniem, hamulcami i ospoilerowaniem rozni sie ZR od 25?
A mam tez pytanie zupelnie z innej beczki, czy macie wycieraczki w srodku mocowane do podlogi bo ja mam oryginalne od Rovera i ciagle siedza mi pod pedalami a tylko ta od pasazera ma otwory do zamocowania, co jest bzdura, bo to nie on ma miec swobode pod nogami tylko ja..
MaReK - Wto Maj 08, 2007 06:35
ceremony napisał/a: | Dziekuje za mile przywitanie, no to mnie chyba nikt nie widzial, chociaz siekiera jezdze 2 razy dziennie do pracy a walem raz dziennie w godzinach wieczornych
Kolor mojego ZRa to czarny zwany tez antracite niestety juz zaliczylem mala obcierke, na szczescie prawie niewidoczna i nieszkodliwa |
O kurde! To faktycznie nie widzialem Cie.
Napisz o ktorej wracasz z pracy (siekierka) ja tez tamtedy wracam moze obetre Cie z drugiej strony? Mnie i tak juz nic nie grozi
ceremony napisał/a: | Powiedzcie czym tak naprawde poza silnikiem, zawieszeniem, hamulcami i ospoilerowaniem rozni sie ZR od 25? |
Hmmm... chyba niczym wiecej.
Nigdy nie widzialem ZR'a w srodku Moze siedzonkami?
Moze wersja silnika... ze w ZR wiecej kuni?
Jak chcesz to staniemy obok siebie i sobie popatrzysz czym sie roznia
Tylko, ze ja mam 200 a nie 25
ceremony napisał/a: | A mam tez pytanie zupelnie z innej beczki, czy macie wycieraczki w srodku mocowane do podlogi bo ja mam oryginalne od Rovera i ciagle siedza mi pod pedalami a tylko ta od pasazera ma otwory do zamocowania, co jest bzdura, bo to nie on ma miec swobode pod nogami tylko ja.. |
Ja kupilem sobie dywaniki od MG do swojej 200tki (bo Tomi nie mial innych)
Moje wycieraczki obydwie maja otwory na mocowanie. Musze sprawdzic tylko czy ja mam otwory w podlodze. Jesli tak, to chyba tylko kwestia tych "szpilek".
Ale moje dywaniki gumowe dobrze sie trzymaja podloza i bez mocowan...
Pozdrawiam,
piter34 - Wto Maj 08, 2007 13:36
ceremony napisał/a: | Powiedzcie czym tak naprawde poza silnikiem, zawieszeniem, hamulcami i ospoilerowaniem rozni sie ZR od 25? |
Stylizacją wnętrza (moim zdaniem jest brzydsza).
Irek - Wto Maj 08, 2007 17:24
piter34 napisał/a: |
Stylizacją wnętrza (moim zdaniem jest brzydsza). |
no to powitałeś Kolegę
pozdro
benio_bicos - Wto Maj 08, 2007 21:36
Siemka ceremony!
Gdzie parkujesz , chetnie zobacze twoje cudo?
ceremony - Sro Maj 09, 2007 09:27
MaReK napisał/a: |
Napisz o ktorej wracasz z pracy (siekierka) ja tez tamtedy wracam moze obetre Cie z drugiej strony? |
Ja wracam zazwyczaj kolo 17 w zaleznosci od gestosci ruchu i trybu jazdy
[ Dodano: Sro Maj 09, 2007 10:32 am ]
bicos napisał/a: | Siemka ceremony!
Gdzie parkujesz , chetnie zobacze twoje cudo? |
Czesc, parkuje na Goclawiu niedaleko Tesco. A skad jestes? Jaka dzielnica?
benio_bicos - Sro Maj 09, 2007 09:55
Kiedyś Pl.Kotarbinskiego teraz Grochów!
MaReK - Sro Maj 09, 2007 23:02
ceremony napisał/a: | Ja wracam zazwyczaj kolo 17 w zaleznosci od gestosci ruchu i trybu jazdy |
Daj znac na priv albo na tel. kiedy bedziesz jechal.
Postaram sie wrocic ta sama pora
Pozdrawiam,
taffin - Wto Cze 26, 2007 23:59
Valander_wwa napisał/a: | Witam
Wydaje mi się że kolegę widziałem niedawno w okolicach mostu siekiery - o ile kolorek srebrny:) |
hehe a to pewnie kolega widział mnie ponieważ
mam zr koloru srebrnego i latam tam dośc często a jeszcze częściej w okolicach grochowa wiatraka i mostu świetokrzyskiego
Tempest - Sro Cze 27, 2007 07:22
MaReK napisał/a: | Zastanawialem sie kiedys, czy jest jeszcze jakis uzytkownik MG ZR'a w Wawie...
chyba nie ma, badz jest tutaj nieaktywny... jestes pierwszy |
a ja to pikuś, kurde bele?
ceremony - Sro Sty 23, 2008 13:51
No to troche tych MG w Warszawie by sie znalazlo
MaReK - Sro Sty 23, 2008 18:08
Tempest - Twoj ZR poszedl do piachu chyba? Czy nie ? Beda go reanimowac?
Szkoda ze bedziesz golfowac
Dla mnie pozostaniesz jako klubowicz Roverki.pl
Nawet Twoja buzia kojarzy mi sie ze znaczkiem MG
Pozdrowka,
Armandoo - Sro Sty 23, 2008 22:31
Ja również przyłączam się do pozdrowień , choć robiłem to juz pod innym tematem ale co tam ..dobrego słowa nigdy dość
MaReK - Czw Sty 24, 2008 00:37
Tak jest!
Szczerze mowiac, to post kolegi Armanda wywolal niesamowite poruszenie
To moze jest czas, zeby useria ze stolicy sie odezwala... moze wreszcie jakies pospolite ruszenie i zrobimy ze spotu zlot
Tempest - Czw Sty 24, 2008 10:05
MaReK napisał/a: | Tempest - Twoj ZR poszedl do piachu chyba? Czy nie ? Beda go reanimowac?
Szkoda ze bedziesz golfowac
Dla mnie pozostaniesz jako klubowicz Roverki.pl
Nawet Twoja buzia kojarzy mi sie ze znaczkiem MG
Pozdrowka, |
tylko zobacz kiedy ja to pisałem (jeszcze w ZR wtedy nie poszły nawet półosie )
sam zresztą nie zauważyłem kiedy ty pisałeś swojego posta - jeszcze wtedy rzeczywiście nie miałem ZR'a
co do pospolitego ruszenia to kto wie, może wpadnę w niedzielę pochwalić się nowym nabytkiem
tylko bez bluzgania i ani mi się waż przynosić duże "francuzy" albo bejsbole
MaReK - Czw Sty 24, 2008 10:11
Ja? Przyjechales juz raz Roverem Kangoo, wiec chyba Rover Golf tez moze byc.
Wymyslilem, ze gdyby zebralo sie kilkanascie samochodow marki Rover i MG na spocie, to moznaby zrobic duze zdjecie panoramiczne... w sam raz na banner klubowy
Tempest - Czw Sty 24, 2008 10:54
MaReK napisał/a: | Wymyslilem, ze gdyby zebralo sie kilkanascie samochodow marki Rover i MG na spocie, to moznaby zrobic duze zdjecie panoramiczne... w sam raz na banner klubowy |
pomysł niegłupi, a kilka MG'ków by się znalazło - ty, maniaq, Armandoo i... więcej nicków nie pamiętam, które mają akurat MG'ki a wiem, że są z Wawy i je mają
może mojego można by dokleić do panoramy - pytanie tylko, czy zdjęcie przed czy po wypadku
maciej - Czw Sty 24, 2008 11:27
MaReK napisał/a: | Ja? Przyjechales juz raz Roverem Kangoo, wiec chyba Rover Golf tez moze byc. |
Tempest to nawet raz był Bardzo Małym Wozem...
Tempest - Czw Sty 24, 2008 11:38
maciej napisał/a: | MaReK napisał/a: | Ja? Przyjechales juz raz Roverem Kangoo, wiec chyba Rover Golf tez moze byc. |
Tempest to nawet raz był Bardzo Małym Wozem... |
aaa tam, akurat Rover Kangoo był wtedy zajęty
maniaq - Czw Sty 24, 2008 23:22
Tempest napisał/a: | pomysł niegłupi, a kilka MG'ków by się znalazło - ty, maniaq, Armandoo |
to juz by byl komplet mg-kow z 4 oczkami kazdy czyli te ladniejsze
Tempest - Pią Sty 25, 2008 10:28
maniaq napisał/a: | Tempest napisał/a: | pomysł niegłupi, a kilka MG'ków by się znalazło - ty, maniaq, Armandoo |
to juz by byl komplet mg-kow z 4 oczkami kazdy czyli te ladniejsze |
już się nie będę kłócił, który ładniejszy, ponieważ swojego już nie mam, ale w tej jednej rzeczy muszę się z tobą zgodzić - przód w Mk1 jest ładniejszy (chociaż mój też był niegłupi)
MaReK - Pią Sty 25, 2008 13:08
Dobra. Tempest nie czaruj. Poujezdzaj golfa i wracaj do MGka
Ps. Czy ja juz skladalem te filmy z Twoim MG
Tempest - Pią Sty 25, 2008 17:21
z naszej jazdy po mieście i starcie ze świateł na rondzie w centrum to jeszcze nie widziałem
a powrocik z krakowa i na końcu muzyczka z moim gokartem - cud, miód, malina
MaReK - Sob Sty 26, 2008 00:41
Aha... no to ladnie. To ja musze uzupelnic repertuar o kolejny filmik
Armandoo - Sob Sty 26, 2008 13:39
a gdzie można sobie te filmiki pooglądać ? ...lubię patrzeć na MG
MaReK - Sob Sty 26, 2008 16:22
www.marek.idzik.pl/roverki/
albo udzielac sie tu http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=19948
Pozdrawiam,
|
|