|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Ustawienie światel
MiL999 - Sob Maj 12, 2007 22:44 Temat postu: [R200] Ustawienie światel Wymienilem wlasnie reflektory na DJAuto i jest problem. Pomimo tego ze sa maksymalnie opuszczone to i tak swieca za wysoko. Probowalem kombinowac z silniczkiem do regulacji swiatel ale niewiele to daje. Macie moze jakies pomysly co z tym zrobic?
sTERYD - Sob Maj 12, 2007 22:48
za silniczkiem powinna byc taka pseudo śruba do ręcznej regulacji. jest dość charakterystyczna bo dostosowana to śrubokręta krzyżakowego i sześcioaokąta i jeszcze do sześciokątnego imbusa
HaDeSsS - Nie Maj 13, 2007 01:44
dokladnie, tylko ta sruba mozesz ustawic jak cos jestr nie tak, regulacja silniczkiem to tylko zabawa jak masz tyl dociazony
MiL999 - Pon Maj 14, 2007 07:40
Tak na silniczku jest sruba do recznej regulacji pionowej ale jest ona przekrecona maksymalnie i bardziej obnizyc sie juz nie da. Wczoraj musialem wyjechac wiec na szybko doraznie wygialem miejsce gdzie reflektory sa mocowane i swieca teraz troche lepiej. Po powrocie wezme sie za to i cos moze wykombinuje.
sTERYD - Pon Maj 14, 2007 08:33
to da się to maksymalnie przekręcić
MiL999 - Pon Maj 14, 2007 10:13
No da. Kręcisz, kręcisz az w pewnym momencie reflektor przestaje sie obnizac. Krecic mozna dalej ale to nic nie daje.
HaDeSsS - Pon Maj 14, 2007 10:43
widocznie ktos mial mala kolizje i masz zle pas zmontowany i pod zlym kontem swieca, bo jak sruba na maxa i dalej lipa
sTERYD - Pon Maj 14, 2007 10:45
Cytat: | No da. Kręcisz, kręcisz az w pewnym momencie reflektor przestaje sie obnizac. Krecic mozna dalej ale to nic nie daje. |
to znaczy że regulowanie silniczkiem też już dalej nie pojedzie
MiL999 - Pon Maj 14, 2007 12:09
HaDeSsS napisał/a: | widocznie ktos mial mala kolizje i masz zle pas zmontowany i pod zlym kontem swieca, bo jak sruba na maxa i dalej lipa |
Tak zgadza sie. Samochod mial dzwona z przodu i pewnie dlatego nie da sie tego dobrze ustawic. W weekend biore mlotek do reki i bede montował jeszcze raz
storm - Czw Maj 17, 2007 14:41
Może trochę nie do tematu .. ale zapytam
Też miałem ostatnio dzwona, poszedł prawy reflektor pas itp.
Poszukuję właśnie prawego reflektora, ale nie mogę coś dorwac wersji europejskiej używanej. Zastanawiam się nad kupnem właśnie tego zamiennika DJAuto ..
W starym silniczku urwała się ta śruba i chyba nic się z nim nie da zrobić, chcę ustawić ręcznie ten reflektor, nie będzie problemu ?
Czy warto go kupić ? nie widać różnicy pomiędzy oryginałem ?
Dzięki za info
sTERYD - Czw Maj 17, 2007 14:59
poszukaj na forum. Jeśli chodzi o reflektory DJAuto to podobno świecą znacznie lepiej niż oryginały
jeśli chodzi o regulację ręczną teoretycznie powinno się dać pokręcić za ten element ktory porusza śrubkaa ewentualnie możesz zrobić coś takiego:
sprawdzasz reflektor jeśli świeci za nisko to odłączasz kostkę od silniczka przełączasz pozycję kabinie na 1,czekasz chwilkę a potem podłączasz i spowrotem na 0 i powinien polecieć do góry i tak do skutku
jeśli świeci za wysoko to trzeba najpierw na 1 potem odłączyć i spowrotem na 0 silniczek nie powinien wrócić po ponownym podłączeniu
HaDeSsS - Czw Maj 17, 2007 16:22
storm ja mam prawy reflektor uzywke w dobrym stanie, ale bez regulacji elektrycznej , jak Cie interesuje to pisz
MiL999 - Pią Maj 18, 2007 07:42
To prawda ze reflektory DJAuto dobrze swieca, duzo lepiej niz poprzednie. Mi pozostaje jeszcze je odpowiednio ustawic bo niestety swieca za wysoko, ale roznice widac od razu po zamontowaniu. Granica swiatla i cienia jest bardzo wyrazna.
|
|