|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Czyszczenie krokowca i przepustnicy.
Lechos - Pon Maj 14, 2007 18:57 Temat postu: [R416] Czyszczenie krokowca i przepustnicy. Mam zamiar wyczyscic w roverku przepustnice i krokowca i stad moje pytanie ---czy krokowiec przy wylaczonym zaplonie ma jakies napiecie? Pytam, bo przeczytalem aby przy odlaczaniu stykow odlanczac aku, bo komp moze nabrac bledow. Ale skoro tam nie bedzie napiecia to chyba nic nie nabierze. I czy sie nic z niego nie sypnie jak go bede odkrecal (sprezynki, szczotki). Na szczescie moja przepustnica nie jest grzana plynem tak jak to jest opisane w FAQ (silnik 1,4) wiec obedzie sie bez problemow z odpowietrzaniem.
astrolot - Pon Maj 14, 2007 19:03
Lechos napisał/a: | I czy sie nic z niego nie sypnie jak go bede odkrecal |
jak go bedziesz odkrecal, to nie. ale nie probuj rozkrecac
Lechos - Pon Maj 14, 2007 19:26
astrolot napisał/a: | ale nie probuj rozkrecac |
to w jaki sposob go wyczyscic???
Brt - Pon Maj 14, 2007 19:35
rozkręcając ale nie na silniku tylko gdzieś na stole tak se myślę
astrolot - Pon Maj 14, 2007 22:52
przeczytaj TO
wprawdzie jest z kompletnie innego auta, ale idea jest taka sama.
kiedys ktos polecil mi wyplukanie w rozpuszczalniku, ale to skonczylo sie wizyta na szrocie.
piter34 - Wto Maj 15, 2007 11:39
Lechos napisał/a: | Na szczescie moja przepustnica nie jest grzana plynem tak jak to jest opisane w FAQ (silnik 1,4) |
Gdzie tak jest napisane?
Podaj link.
Lechos napisał/a: | czy krokowiec przy wylaczonym zaplonie ma jakies napiecie? |
Napięcie na nim zanika po 30 sekundach od przekręcenia kluczyka w stacyjce.
Lechos - Wto Maj 15, 2007 11:47
tutaj
piter34 - Wto Maj 15, 2007 11:48
To nie jest FAQ, a opis dotyczy silnika serii K montowanego w Polonezie.
Lechos - Wto Maj 15, 2007 11:52
weszlem tam z FAQ a nie wnikam gdzie mnie przekierowalo po nicisnieciu linka, a ze jest to inny silnik to dlatego pisze, ze ja nie mam tego problemu z grzaniem z wezami.
|
|