|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Drgająca dźwignia zmiany biegów
Kysior - Sro Maj 16, 2007 11:34 Temat postu: [R400] Drgająca dźwignia zmiany biegów Podczas jazdy dość wyraźnie cały drążek sobie drga. Nawet przy stałej prędkości na gładkiej nawierzchni. Czym to może być spowodowane?
emes - Sro Maj 16, 2007 13:27
Poczytaj na stronie klubowej. Był o tym artykuł, co prawda dotyczy diesla, ale poczytaj.
Zobacz:
http://www.roverki.pl/article.php?sid=425
Kysior - Sro Maj 16, 2007 14:01
Widziałem artykuł na stronie, ale porzuciłem go ze względu na to, że mam benzynę - ale dzięki, przeczytam go uważnie.
Adrian355 - Sro Maj 16, 2007 14:24
Sprawdź czy drążek który dochodzi do skrzyni biegów ( ten od wajchy ) Jest dobrze dokręcony lub może masz coś ze skrzynią.
PTE - Sro Maj 16, 2007 14:44 Temat postu: Re: [R400 1,6 `97] - Drgająca dźwignia zmiany biegów
Kysior napisał/a: | Podczas jazdy dość wyraźnie cały drążek sobie drga. Nawet przy stałej prędkości na gładkiej nawierzchni. Czym to może być spowodowane? |
U mnie drga od dnia zakupu podczas jazdy po nierównościach, ale póki co nie zgłębiałem tematu. Biegi wchodzą bez problemów.
tomke - Sro Maj 16, 2007 14:46 Temat postu: Re: [R400 1,6 `97] - Drgająca dźwignia zmiany biegów
Kysior napisał/a: | Podczas jazdy dość wyraźnie cały drążek sobie drga. Nawet przy stałej prędkości na gładkiej nawierzchni. Czym to może być spowodowane? |
Mogę powiedzieć że mam to samo, chociaż jak przytrzymam ręką dźwignię to nie czuję na ręce drgań. Najbardziej widoczne jest to na 5 biegu.
Ale cóż, trzeba sie przyzwyczaić. Nie hałasuje więc olewam to.
Taki jestem .... hhehehe
|
|