|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R 214] Problem z Alarmem oraz Immo
Jordan87 - Czw Maj 17, 2007 08:53 Temat postu: [R 214] Problem z Alarmem oraz Immo Witam
Mam poważny problem, moj alarm jest aktywowany podczas otwierania drzwi od strony kierowcy oraz dezaktywowany podczas otwierania tych drzwi, a wiec problem tkwi w tym ze alarm wogole przestal reagowac na to czy otwieram czy zamykam drzwi. Jak to cholerstwo wyłączyć??
AndrewS - Czw Maj 17, 2007 09:04
czyli przestal dzialac pilot
samochod da sie uruchomic czy nie
sTERYD - Czw Maj 17, 2007 11:26
Jordan87 napisał/a: | Mam poważny problem, moj alarm jest aktywowany podczas otwierania drzwi od strony kierowcy oraz dezaktywowany podczas otwierania tych drzwi, a wiec problem tkwi w tym ze alarm wogole przestal reagowac na to czy otwieram czy zamykam drzwi. Jak to cholerstwo wyłączyć?? |
wybacz, ale nie zupełnie rozumiem...
chodzi Ci o to że alarm był aktywowany przy zamykaniu drzwi kluczykiem, a dezaktywowany przy otwieraniu, a teraz już się nie aktywuje tak??
jeśli to tak wygląda to sprawdź czujniji zamknięcia drzwi , a także tylnej klapy i maski, dość często się psują, a alarm się nie włączy jeśli będzie myślał, że któreś drzwi otwarte
piter34 - Czw Maj 17, 2007 11:51
Jordan87 napisał/a: | moj alarm |
O jakim alarmie rozmawiamy?
Fabrycznym?
Jordan87 napisał/a: | Jak to cholerstwo wyłączyć?? |
Bardzo mętnie opisałeś problem...
Czy teraz alarm jest cały czas uzbrojony?
Jordan87 - Czw Maj 17, 2007 12:19
AndrewS napisał/a: | czyli przestal dzialac pilot
samochod da sie uruchomic czy nie |
przeciez napisalem ze alarm jest aktywowany przy zamykaniu drzwi, pilota nigdy nie mialem
sTERYD napisał/a: | wybacz, ale nie zupełnie rozumiem...
chodzi Ci o to że alarm był aktywowany przy zamykaniu drzwi kluczykiem, a dezaktywowany przy otwieraniu, a teraz już się nie aktywuje tak??
jeśli to tak wygląda to sprawdź czujniji zamknięcia drzwi , a także tylnej klapy i maski, dość często się psują, a alarm się nie włączy jeśli będzie myślał, że któreś drzwi otwarte |
dobrze zrozumialeś
czujniki zamkniecia raczej sa w porządku bo oswietlenie wewnątrz gaśnie po zamknieciu drzwi
piter34 napisał/a: | O jakim alarmie rozmawiamy?
Fabrycznym? |
nie znam sie ale to jest chyba fabryczny alarm
piter34 napisał/a: | Bardzo mętnie opisałeś problem...
Czy teraz alarm jest cały czas uzbrojony? |
Przeciez chyba gdyby nie byl uzbrojony to nie bylo by problemu
Alarm ktory ja posiadam aktywuje sie automatycznie po podlaczeniu akumulatora, i nie moge go teraz wylaczyc zreszta juz wczesniej mialem z nim problemy gdy niewiadomo z jakiego powodu nagle sie włączał
piter34 - Czw Maj 17, 2007 12:29
Jordan87 napisał/a: | przeciez napisalem ze alarm jest aktywowany przy zamykaniu drzwi, pilota nigdy nie mialem |
Heh.
O takim alarmie ROVERkowym nie słyszałem.
Moim zdaniem trzeba rozebrać boczek drzwiowy w drzwiach kierowcy i popatrzeć na styczniki odpowiadające za aktywację/deaktywację alarmu.
sTERYD - Czw Maj 17, 2007 15:35
piter34 napisał/a: |
O takim alarmie ROVERkowym nie słyszałem. |
moim zdaniem to zwykly alarm tylko kolega kupił auto bez pilota
piter34 napisał/a: | Moim zdaniem trzeba rozebrać boczek drzwiowy w drzwiach kierowcy i popatrzeć na styczniki odpowiadające za aktywację/deaktywację alarmu. |
również jestem zdania że coś z tymi stycznikami jest nie tak na początek może spróbuj przekręcając kluczyk do otwierania mocniej docisnąć do oporu, może akurat zaskoczy. i sprawdź jeszcze czy klamka jest dobrze zamocowana , u mnie jest lekko luźna i dopóki nie zauważyłem że musi dokładnie siedzieć na miejscu miałem problemy z tym że samochód się kluczykiem otwierał a alarm wył.
|
|