Zobacz temat - [R75] Problem z uruchomieniem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z uruchomieniem

ted1500 - Nie Maj 27, 2007 12:23
Temat postu: [R75] Problem z uruchomieniem
mam problem z uruchomieniem R 75 diesel rozrusznik musi chwile pokręcić za mim zapali objaw taki jak by miał słabe ciśnienie paliwa potem jest wszystko w porządku aczkolwiek wydaje mi się że obroty jałowe są nie równe proszę o jakąś rade
Brt - Nie Maj 27, 2007 14:05

Po pierwsze popraw temat (model wpisujemy w nawiasie kwadratowym, popatrz na inne tematy)
A teraz do sedna: Parę razy podobny problem z gorszym zapalaniem diesli w R75 już był i rozwiązanie to wymiana uszkodzonego czujnika położenia wałka rozrządu. Poszukaj pod takim hasłem.

ted1500 - Nie Maj 27, 2007 14:46

dzięki za opowiedz chodzi mi jakie są objawy przy uszkodzeniach czujników wałka rozrządu a jakie przy wału korbowego czy tylko (długie kręcenie rozrusznika czy też jakieś inne objawy) i czym można sczytać błędy z komputera czy tylko programem do rovera czy może czymś innym
Brt - Nie Maj 27, 2007 14:53

POPRAW TEMAT!!

Nic więcej niestety nie wiem. PAmiętam tylko z wcześniejszych postów, że takie sytuacjie miały miejsce. Poszukaj, poczytaj a pewnie się więcej dowiesz, lub poczekaj na wypowoiedzi właścicieli R75 CDT.

Marian_K - Pon Maj 28, 2007 09:24

ted1500 napisał/a:
jakie są objawy przy uszkodzeniach czujników wałka rozrządu a jakie przy wału korbowego
Zgodnie z teorią objawy są takie same - problem z rozruchem.
Objawy uszkodzenia jednego z czujników:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=15363
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=14360

Możesz spróbować schłodzić czujnik i sprawdzić czy to pomoże.

Pozdrawiam!

ted1500 - Pon Maj 28, 2007 09:49

dziękuje za zainteresowanie tematem schłodzenie czujnika wałka rozrządu nic nie daje spróbuje zrobić to z czujnikiem wału
kemot - Pią Lip 06, 2007 11:10
Temat postu: słabo kręci
kolego jeśli chodzi o rozruch autka to może być problem ze zbyt niskim napięciu rozruchowym(akumulator)lub zaczyna ciężko kręcić rozrusznik co powoduje mniejsze jego obroty a co za tym idzie mniejsze ciśnienie w cylindrach i dlatego to trwa dłużej