Zobacz temat - [R216 Cabrio '97] Wymiana mieszka przy lewarku zmiany biegów

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak)
oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R216 Cabrio '97] Wymiana mieszka przy lewarku zmiany biegów

maslo227 - Wto Maj 29, 2007 22:51
Temat postu: [R216 Cabrio '97] Wymiana mieszka przy lewarku zmiany biegów
Witam serdecznie.

Jako że dopieszczam swojego Roverka . Postanowiłem mu wymienić mieszek który to jest trochę postrzępiony i wygląda niezbyt apetycznie psując ładne wnętrze.

Posiadam Rave więc wiem jak mniej więcej dobrać sie do tego .

no 76.25.01 pokazuje mi że muszę zdemontować panel przy lewarku a zarazem zdjąć frontową część przy regulatorach nawiewów i przełącznikach (tam gdzie sie włącza awaryjne)

Wszystko byłoby ok ale jak zdjąć samą gałkę ?? ??

Drugie pytanie to mieszek .....

Auto z założenia ma być dopieszczoną serią . Poszukiwałem mieszków podobnych do mojego ale nie znalazłem :(

Czy ktoś sie nie orientuje czy taki mieszek nie podejdzie ?? ??

http://moto.allegro.pl/it...certyfikat.html

Od jakich modeli najlepiej szukać takiej części ..??? Może w 400 albo 600 był taki sam.

Proszę o porady

Pozdrawiam

Skiba - Wto Maj 29, 2007 23:08
Temat postu: Re: [R216 Cabrio '97] Wymiana mieszka przy lewarku zmiany bi
Masło napisał/a:
Witam serdecznie.

Jako że dopieszczam swojego Roverka . Postanowiłem mu wymienić mieszek który to jest trochę postrzępiony i wygląda niezbyt apetycznie psując ładne wnętrze.

Posiadam Rave więc wiem jak mniej więcej dobrać sie do tego .

no 76.25.01 pokazuje mi że muszę zdemontować panel przy lewarku a zarazem zdjąć frontową część przy regulatorach nawiewów i przełącznikach (tam gdzie sie włącza awaryjne)

Wszystko byłoby ok ale jak zdjąć samą gałkę ?? ??

Drugie pytanie to mieszek .....

Auto z założenia ma być dopieszczoną serią . Poszukiwałem mieszków podobnych do mojego ale nie znalazłem :(

Czy ktoś sie nie orientuje czy taki mieszek nie podejdzie ?? ??

http://moto.allegro.pl/it...certyfikat.html

Od jakich modeli najlepiej szukać takiej części ..??? Może w 400 albo 600 był taki sam.

Proszę o porady

Pozdrawiam

Co do gałki ... najpierw o ile się nie mylę, należy ściągnąć (zsunąć) mieszek... a następnie zwyczajnie odkręcić gałkę z gwintu.

pozdro
Damian

Paul - Wto Maj 29, 2007 23:18

Zdejmowanie gałki jest jeszcze prostsze, Skiba :D
NAJPIERW ją odkręcić, potem zdjąć z mieszkiem i konsolą, obejrzeć, jak jest założony mieszek na gałkę, wywracając ga na lewą stronę. Montaż w odwrotnej kolejności ;)
Bez zdjęcia konsoli mieszek można zsunąć z gałki, ale założenie będzie mocno problematyczne, żeby wyglądało OK i nie spadało.

maslo227 - Sro Maj 30, 2007 15:13

ok już wiem jak odkręcić gałkę :) Teraz pytanie skąd skombinować nowy pasujący mieszek???
koalaup - Sro Maj 30, 2007 21:14

prosze bardzo
do mojego Roverka 200 Si z 99 pasuje idealnie

maslo227 - Czw Maj 31, 2007 01:23

dzięki wielkie !! !!!!!!! wszystkim którzy mi pomogli !! !!