|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 2.0 iDt 2000r] jak rozebrać drzwi przednie
lineumaciel - Sro Cze 06, 2007 04:54 Temat postu: [R25 2.0 iDt 2000r] jak rozebrać drzwi przednie Witam!
Czy jest mi ktoś wstanie podpowiedzieć jak rozebrać drzwi przednie tak aby nie połamać klipsów itp na tapicerce. chciałbym dostać do głośników
Ant - Sro Cze 06, 2007 06:54 Temat postu: Re: r25 2.0 iDt 2000r jak rozebrać drzwi przednie
pykalodaniel napisał/a: | Witam!
Czy jest mi ktoś wstanie podpowiedzieć jak rozebrać drzwi przednie tak aby nie połamać klipsów itp na tapicerce. chciałbym dostać do głośników |
przypuszczam że nie różni się wiele od R200 więc wpierw należy wyszarpać zaślepkę z uchwytu którym zamykamy drzwi (takie podłużne owalnie zakończone) podważając delikatnie coby nie uszkodzić,
śrubka przy klamce (w celu wyciągnięcia plastiku należy go obrócić o 90 stopni)
potem śrubki z boku i od dołu, a na koniec odchylamy boczek i pociągamy do góry (musisz wyciągnąć do góry bo jest bolec od zamykania drzwi i uszczelka szyby)
życzę udanej zabawy - od razu radzę zakupić jakieś maty wygłuszające na pewno będzie ciszej i będzie lepiej grało - no i dystanse z MDF-u (ja jeszcze nie mam ale słyszałem że dają dobry efekt)
lineumaciel - Sro Cze 06, 2007 07:10
tak myślałem, a co do mat ma takie maty z pianki izolacyjnej kolega tym wygłuszał drzwi i sprawuje sie to swietnie. Co do dystansów MDF trzeba bedzie spróbować
koalaup - Czw Cze 07, 2007 08:13
Jezeli masz lusterka elektrycznie regulowane (a podejrzewam ze tak) to najpierw sciagnij ta zaslepke od srodka ma zatrzask na srodku a pozniej do gory z nia
|
|