Zobacz temat - [R620] Gaśnie silnik

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Gaśnie silnik

dezeta - Pią Cze 15, 2007 13:39
Temat postu: [R620] Gaśnie silnik
Już po raz trzeci mój [R620Sdi 2,0 '98] zgasł mi nagle w momencie spokjnej pracy przy manewrowaniu.Ostatni raz bardzo spektakularnie przy wjeżdzie na lotniskowy parking na Okęciu !! ! Za każdym razem po podpompowaniu ręczną pompką (przed filtrem paliwa)
autko posłusznie odpalało i jechało dalej - nawet przez parę miesięcy - po pierwszym zatrzymaniu ok.10 tys. Tym razem dojechało z Wa-wy do Siedlec i przy wjeżdzie do garażu zgasło, a po podpompowaniu zapaliło , acz bardzo niechętnie (długie kręcenie).Mechanik sprawdził na komputerze (ma program) i nie stwierdził usterki - wymienił mi tylko filtr paliwa mowiąc, że "Filtron" jest niegodny tego auta.Rowerek jeżdzi, ale na razie tylko po mieście.Zbliża się urlop i nie wiem czy mogę bezpiecznie pojechać gdzieś dalej.
MOŻE KTOŚ JUŻ TO PRZERABIAŁ ?
Pozdrawiam - dezeta

piter34: retusz tematu

thef - Pon Cze 18, 2007 15:54

Nikt koledze nie pomoże?
Adrian355 - Pon Cze 18, 2007 15:59

Coś nie tak z pompą paliwową, nic innego mi nie przychodzi na myśl. Jeśli ręcznie podpompujesz i zapala to tak jakby był niedrożny układ paliwowy lub pompa źle działała :???:
ENU - Pon Cze 18, 2007 16:01

Ja bym sie zainteresował zwrotnymi zaworkami czy nie popuszczają,skoro po podpompowaniu działa przypomina mi to awarie takich zaworków w dieslach mercedesa ( cofanie sie paliwa )
ADAM1 - Pon Cze 18, 2007 17:07

Na moje oko nieszczelna jest gruszka i puszcza powietrze do ukladu zasilania.
Dobrze byloby ja wymienic i dodatkowo zamontowac zawor zwrotny

dezeta - Pon Cze 18, 2007 18:13

Dziękuję bardzo za rady wezmę się za szczelność układu zasilania, jak pomoże - napiszę, Pozdrawiam dezeta