|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Położenie przepustnicy
b_mol - Wto Lip 10, 2007 21:24 Temat postu: [R620] Położenie przepustnicy Witam!
Gdzie znajdę przewód elektryczny (i jaki ma kolor żeby go można było łatwo znaleźć) informujący o położeniu przepustnicy? Potrzebny on jest do sterowania kontrolerem sondy Lambda STAG2-L przy przy LPG
http://www.ac.com.pl/autogaz/en/stag2l/
Szukałem w Rave ale bezskutecznie
(przepustnica z ang to throttling valve lub choke valve)
piter34 - Wto Lip 10, 2007 22:55
b_mol napisał/a: | Gdzie znajdę przewód elektryczny (i jaki ma kolor żeby go można było łatwo znaleźć) informujący o położeniu przepustnicy? |
Czujnik położenia przepustnicy jest wkręcony w przepustnicę z tyłu po prawej, od strony ściany grodziowej.
b_mol - Sro Lip 11, 2007 06:49
piter34 napisał/a: | Czujnik położenia przepustnicy jest wkręcony w przepustnicę z tyłu po prawej, od strony ściany grodziowej. |
hmm...
głupio mi pisać, ale - gdzie jest przepustnica i tylna prawa strona ściany grodziowej...
PS: ale za mnie lamer
piter34 - Sro Lip 11, 2007 07:30
b_mol napisał/a: | głupio mi pisać, ale - gdzie jest przepustnica i tylna prawa strona ściany grodziowej... |
Przyjrzyj się rysunkowi z załącznika (pozycja 24).
b_mol - Sro Lip 11, 2007 07:44
piter34 - ciekawy programik - zdradzisz co to?Może warto się zaopatrzyć...?
Znalazłem na diagramie w Rave - dzięki
ale mam pytanko pomocnicze - my mamy silnik (pisze my bo masz taką sama jednostkę) LHD czy RHD?
PS: jakiej średnicy klucz kupić do wymiany świec, i czy standardowo sie je wymienia czy może są jakieś pułapki?
sTERYD - Sro Lip 11, 2007 08:47
piter34 napisał/a: | piter34 - ciekawy programik - zdradzisz co to?Może warto się zaopatrzyć...? |
wygląda jak autodata, ale to drogie cholernie
piter34 - Sro Lip 11, 2007 10:50
b_mol napisał/a: | my mamy silnik (pisze my bo masz taką sama jednostkę) LHD czy RHD? |
LHD - left hand drive
RHD - right hand drive
Chyba wszystko jasne...?
sTERYD - Sro Lip 11, 2007 11:07
b_mol napisał/a: | PS: jakiej średnicy klucz kupić do wymiany świec, i czy standardowo sie je wymienia czy może są jakieś pułapki? |
na 99% klucz 16 (zawsze możesz zmierzyć sześciokąt na świecy tylko długi (dobrze nadają się rurowe -nasadowe dwustronne)
pułapki...?? nie zapomnij wymienić od razu przewodów WN...
no i nie przekręć nowych świec
b_mol - Sro Lip 11, 2007 11:14
piter34 napisał/a: | Chyba wszystko jasne...? |
Już drugi raz w tym poście wychodzę na lamera ... szkoda gadać
piter34 - Sro Lip 11, 2007 11:15
b_mol napisał/a: | Już drugi raz w tym poście wychodzę na lamera ... szkoda gadać |
Eeeee tam.
Ja do tej pory mam w oczach obrazek ze spotu, jak przewracasz się na maskę swojego własnego auta.
b_mol - Sro Lip 11, 2007 11:33
Cytat: | Ja do tej pory mam w oczach obrazek ze spotu, jak przewracasz się na maskę swojego własnego auta |
zdarza się, poza tym ... ratowałem Twój aparat - i uratowałem
Co do rozmowy z innego wątku odnośnie LPG ([R620si 94]) pod maska znalezłem ze mój kabelek mający informować centralkę LPG o tym jak otwarta jest przepustnica - jest odcięty
Dzisiaj jadę do Fugazi i zobaczymy co wymyślą...
PS: może masz jakąś inną sprawdzoną firmę w K-wie? Gdzie zakładałeś LPG (może już wyjeździłeś butlę i wiesz ile pali) ?
piter34 - Sro Lip 11, 2007 11:49
b_mol napisał/a: | Dzisiaj jadę do Fugazi i zobaczymy co wymyślą... |
Nie masz innego zakładu bliżej?
ZTCW to tam dosyć dużo sobie życzą za regulację.
b_mol napisał/a: | może masz jakąś inną sprawdzoną firmę w K-wie? |
ul. Beskidzka, Piotr Ficek (wygooglasz tel. i adres)
b_mol napisał/a: | Gdzie zakładałeś LPG (może już wyjeździłeś butlę i wiesz ile pali) ? |
Zakładałem w http://elmot.auto.pl
Nie zrobiłem jeszcze butli całkowicie po mieście. W cyklu mieszanym (jakoś 30% trasy) wyszło 12l, a w trasie 9,5l.
|
|