|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Jak zlikwidować rysy na lakierze?
Olo12 - Pon Lip 16, 2007 13:19 Temat postu: [R75] Jak zlikwidować rysy na lakierze? Jakiego użyć srodka do likwidacji rys na leakierze (efekt mycia na myjni) szukam czegoś pewnego sprawdzonego a nie reklamy jakich wiele.
Dodatkowo jak zlikwidować większą rysę (ubytek lakieru) zaznaczam, że kredki koloryzujące to nadają się do malowania bajeczek.
piter34 - Pon Lip 16, 2007 13:50
Przeszukaj proszę archiwum. Ja kiedyś podawałem sposób na większe rysy (znaleziony gdzieś w necie).
Na mniejsze rysy powinna wystarczyć pasta Tempo albo Auto-max.
markos620SDi - Pon Lip 16, 2007 20:43 Temat postu: Re: [R 75 2,0 TDI 2000r.] jak zlikwidować rysy na lakierze?
Olo12 napisał/a: | Jakiego użyć srodka do likwidacji rys na leakierze (efekt mycia na myjni) szukam czegoś pewnego sprawdzonego a nie reklamy jakich wiele.
Dodatkowo jak zlikwidować większą rysę (ubytek lakieru) zaznaczam, że kredki koloryzujące to nadają się do malowania bajeczek. |
Radzę Ci poprostu oddaj auto na polerowanie do dobrego lakiernika (koszt 100-150 PLN). J a tak zrobiłem ze swoim i jestem bardzo zadowolony, większe rysy z ubytkiem lakieru nie zejdą ale te z myjni w 100%. Sam pastą polerską nie zrobisz tak dokładnie, nie mówiąc o tym że ręce Ci poodpadają od tarcia. Większe rysy trzeba poprostu lakierować, to jedyny sposób, ukryć możesz je woskiem w kolorze lakieru (po 2 myciach wosk zchodzi i musisz powtórzyć)
piter34 - Wto Lip 17, 2007 11:45
Olo12 napisał/a: | Dodatkowo jak zlikwidować większą rysę (ubytek lakieru) zaznaczam, że kredki koloryzujące to nadają się do malowania bajeczek. |
Zapytaj Tomiego (www.tomateam.pl), czy nie ma oryginalnych zestawów zaprawkowych (sprawy lub pędzelek) to Twojego auta.
7Tomi - Wto Lip 17, 2007 12:14
Dokładnie tak jak wyżej. Polerka pastą G3 powinna dać rade rysom z myjni. Większe rysy to juz sprawa jaki kolor ma auto. Jeśli masz metalic to dobry lakiernik usunie to przy pomocy zestawy zaprawkowego Na akrylu już bardziej widać, że zaprawki były robione.
|
|