Zobacz temat - [R75] Klimatyzacja i woda pod autem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Klimatyzacja i woda pod autem

roadking - Wto Lip 17, 2007 16:56
Temat postu: [R75] Klimatyzacja i woda pod autem
Mam może banalne pytanie ale czy to normalne że pod autem pojawia się woda spływająca z parownika klimy ?? ? Chodzi o to że wydawało mi sie że tam jest jakiś odstojnik a nie że woda leci wprost na ziemię ....

Pytam bo jestem troche przeczulony na tym punkcie bo ostatnio w upały ciekło mi z węża chłodnicy, po uszczelnieniu było OK aż do dzisiaj - w pierwszym momencie pomyślałem że znowu cieknie chłodnica ale potem pozmakowałem tej wody i była to zwykla woda więc chyba leci ona ze skraplacza...

piotreq - Wto Lip 17, 2007 17:01

Jest dokladnie tak jak piszesz.

Woda kapie sobie prosto na ziemie bo po co jakis odstojnik na wode ktora jest bezuzyteczna ? :wink:

Zwroc uwage ze pod wiekszoscia aut po krotkim postoju z wlaczona klima pojawia sie plama na ziemi i jest to calkiem naturalne.

Pzdr

roadking - Wto Lip 17, 2007 17:03

Dzięki - czyli wszystko OK, a teraz wody jest wiecej bo jest upał jak diabli.
KRYS - Wto Lip 17, 2007 19:04

Wszystko w normie , tak to jest zrobione.
Zawsze można założyć pampersa :mrgreen: :lol: :mrgreen:

PabloFKP - Wto Lip 17, 2007 19:05

to się ciesz że woda pojawia się pod autem :) ostatnia kumplowi zapchał się taki gumowy spust wody i miał mokre nogi bo woda leciała mu do auta :) ... btw jak jest woda pod autem tzn że klima działa :P

pozdro Pablo

zdzich44 - Sro Lip 18, 2007 09:21

W moim R pękł ten przewód w początkowym odcinku i woda lała się pod nogi pasażera. A z ciekawostek: wczoraj stojąc w korku na "czwórce" 2 właścicieli Golfów II mnie zaczepiło, że mam straszny wyciek płynu z silnika, pewnie mi "chłodnica poszła". :D
dexter77 - Sob Gru 21, 2013 20:21

Witam ; ) mam pytanie, możliwe że jest związane z tym tematem : ) Otóż kupiłem niedawno auto, byłem dziś w galerii, po powrocie na parking zauważyłem dwie plamy wody pod samochodem, tak jakby pod drzwiami po stronie kierowcy i po drugiej stronie od pasażera z przodu. Zajrzałem pod podwozie i zauważyłem tam kilku centymetrowy otwór (po obydwu stronach) - było widać, że właśnie stąd leci woda. Pytanie czy w tym miejscu są jakieś odprowadzenia od wody? Deszczu dziś raczej nie było, więc trochę mnie to zastanowiło :)
mocu - Nie Gru 22, 2013 13:05

Jak podniesiesz maskę to w podszybiu na brzegach są otwory odpływowe żeby woda spływała pod auto. Nawiasem mówiąc lubią się zapychać np suchymi liśćmi.
domel101 - Nie Gru 22, 2013 15:03

dexter77, jeżeli miałeś włączoną klime i chłodziła Ci autko to po prostu jest woda z niej, każda klima skrapla wodę i którędyś musi ona wylecieć, rzecz normalna
mocu, jakby miał zapchane te kanały to miałby wodę w "grodzi" auta i w środku na podłodze

dexter77 - Nie Gru 22, 2013 15:30

Klima chodzi cały czas także zapewne to woda : ) Poprzednie auto klimy nie miało, także jestem nowicjusz w tych sprawach : ) Dzięki za info : )