|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Czy w sdi jest turbina? czy z turbiną to już inny?
Arthurro - Pią Lip 20, 2007 11:29 Temat postu: [R620] Czy w sdi jest turbina? czy z turbiną to już inny? Jeżdze roverkiem 620 w dieslu, do tej pory byłem przekonany że to wersja sdi, ale z turbiną to powinna pewnie inaczej się nazywać, ktoś się może bardziej w tym orientuje i jest w stanie mi to wytłumaczyć.
sTERYD: dodawszy nawiasy nakazuję poprawę w przyszłości
tak mi się patetycznie napisało
Tomi - Pią Lip 20, 2007 11:34
Wystarczy przecztać FAQ na stronie, aby dowiedzieć się, że SDi to najmocniejsza, 105-konna wersja z turbiną i intercoolerem.
thef - Pią Lip 20, 2007 11:36
Wszystkie diesle rovera (przynajmniej te pd 95 roku) są turbodoładowane a nazwa jak nazwa, jedne marki mają TDi inne maja SDi, itd. Najlepsze jest to, że ten sam silnik rovera 2.0 SDi w hondzie nazywa się 2.0 TDi
Tomi - Pią Lip 20, 2007 11:39 Temat postu: Re: R620sdi czy w sdi jest turbina? czy z turbiną to już inn
Arthurro napisał/a: | Jeżdze roverkiem 620 w dieslu, do tej pory byłem przekonany że to wersja sdi, ale z turbiną to powinna pewnie inaczej się nazywać, ktoś się może bardziej w tym orientuje i jest w stanie mi to wytłumaczyć. |
w kwestii wyjaśnienia, to nie cały świat motoryzacyjny przyjmuje oznaczenia koncernu VAG.
ezy - Pią Lip 20, 2007 12:58
sugerujac sie oznaczeniami mozna by pomyslec ze GDI w mitsubishi to diesel
a to tylko Gasoline Direct Injection
Arthurro - Pią Lip 20, 2007 15:23
czyli już wszystko rozumiem, dzięki koledzy
|
|