|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - DB9 na Wale Miedzeszyńskim
xxxgrze - Pią Sie 03, 2007 09:42 Temat postu: DB9 na Wale Miedzeszyńskim Wczoraj około godziny 15.30 jechałem Wałem Miedzeszyńskim w Warszawie za (a właściwie to mi uciekał, a ja go doganiałem kiedy musiał zatrzymać się na światłach) Astonem Martinem DB9. Czarny z bordowym wnętrzem na niemieckich numerach. Do tej pory nie mogę wyjść z szoku .
Prześliczny, samochód moich marzeń.
Ja też chcę Takiego .
marthinez - Pią Sie 03, 2007 15:43
xxxgrze napisał/a: | Prześliczny, samochód moich marzeń. |
Kurczę, mogę napisać to samo.
Piotrass - Pią Sie 03, 2007 16:51
j/w
ezy - Pią Sie 03, 2007 18:19
Jak nasze biuro bylo jeszcze w budynku Reifeisen Banku na rogu kruczej i pieknej w Wwie i zachodzilem od czasu do czasu do garazu po firmowa furke to w garazu tego banku staly zawsze min wlasnie DB9 i przepiekne szare stare ferrari z lat chyba jakichs 70tych - no cudo! I na pieknie pasujacych do tego szprychowych felach. No oprocz tych rarytasow staly jeszcze 'zwykle' luksusowe auta. Ludziska w tym banku maja naprawde nadmiar kasy
Teraz we anglii mieszkam w calkiem 'posh' dzielnicy i przechadzajac sie czasem widze nieraz przy jednym domu kilka super fur np przy jednym stoi 911 i chryslera 300C tuningowanego a przy innym wypasionym domu na skale stoi Range Rover Sport i wlasnie DB9
Przemek_Docent - Pią Sie 03, 2007 21:40
marthinez napisał/a: | xxxgrze napisał/a: | Prześliczny, samochód moich marzeń. | Kurczę, mogę napisać to samo. | Będę banalny i też się dołączę - po prostu ikona
Też go tam kiedyś widziałem
Paul - Sob Sie 04, 2007 00:25
Cytat: | był Tomcat Turbo - kupa radochy |
Już po ptokach?
xxxgrze - Sob Sie 04, 2007 06:01
Dowiedziałem się, że czarny DB9 jest również widywany po wschodniej stronie torów w Józefowie. Ponoć na polskich numerach. Kurcze, zaczynam wierzyć w dobry gust Polaków .
Tomi - Sob Sie 04, 2007 10:36
xxxgrze napisał/a: | Wczoraj około godziny 15.30 |
Widziałem go jakiś czas wcześniej na Górczewskiej. Za nim jechał Jag XJ... i prawie go nie zauważyłem... w sensie Jag'a
xxxgrze - Sob Sie 04, 2007 12:06
Tomi napisał/a: | Widziałem go jakiś czas wcześniej na Górczewskiej. Za nim jechał Jag XJ... i prawie go nie zauważyłem... w sensie Jag'a |
Ja byłem taki zaaferowany, że zapomniałem, że na szyi dyndał mi telefon z aparatem i całkowicie nie pomyślałem żeby zrobić zdjęcia, a widziałem Go z tyłu, z przodu oraz z obydwu boków.
[ Dodano: Sob Sie 04, 2007 3:11 pm ]
Ach, rozmarzyłem się.
Zacząłem przypominać sobie wszystkie swoje samochody marzeń. Marzenia jak wiadomo nie podlegają ograniczeniom dlatego finanse i możliwości lokalowe nie mają żadnego znaczenia.
Oto moja lista marzeń. Mam dla tych aut nawet przeznaczenie. Kolejność zupełnie bez znaczenia wszystkie te samochody chciałbym mieć tak samo. Piszcie o swoich marzeniach.
1. Aston Martin DB9 - np. na jednodniową wycieczkę Józefów - Wilno - Józefów;
2. Range Rover Sport Supercharged oraz Land Rover Discovery 3 4,4l HSE (obydwa te samochody tak samo mi się podobają, że nie umiem się zdecydować na któregoś z nich) - np. na narty, na żagle, na wielodniową podróż po Europie;
3. Jaguar XJR V8 Supercharged - np. do kina, do teatru, na święta do rodziców;
4. Lotus Exige S - na dojazdy do pracy;
5. Jaguar XK Convertible - analogicznie jak DB9 tylko na ładną słoneczną pogodę;
oraz dwa marzenia Roverkowe
1. MG ZT260
2. Mój pierwszy Roverek 416 Si - chciałbym go odzyskać i odbudować od podstaw, tak aby był jeszcze lepszy i ładniejszy niż wyjechał z fabryki.
Ps. Uwielbiam jeździć ul. Waszyngtona, przy numerze 50 znajduje się najpiękniejszy otwarty parking w Warszawie.
Tomi - Sob Sie 04, 2007 15:42
xxxgrze napisał/a: | Ach, rozmarzyłem się.
Zacząłem przypominać sobie wszystkie swoje samochody marzeń. Marzenia jak wiadomo nie podlegają ograniczeniom dlatego finanse i możliwości lokalowe nie mają żadnego znaczenia.
Oto moja lista marzeń. Mam dla tych aut nawet przeznaczenie. Kolejność zupełnie bez znaczenia wszystkie te samochody chciałbym mieć tak samo. Piszcie o swoich marzeniach.
1. Aston Martin DB9 - np. na jednodniową wycieczkę Józefów - Wilno - Józefów;
2. Range Rover Sport Supercharged oraz Land Rover Discovery 3 4,4l HSE (obydwa te samochody tak samo mi się podobają, że nie umiem się zdecydować na któregoś z nich) - np. na narty, na żagle, na wielodniową podróż po Europie;
3. Jaguar XJR V8 Supercharged - np. do kina, do teatru, na święta do rodziców;
4. Lotus Exige S - na dojazdy do pracy;
5. Jaguar XK Convertible - analogicznie jak DB9 tylko na ładną słoneczną pogodę; |
Ja w swoim garażu chętnie widziałbym Toyota Celica Carlos Sainz Edition, MG 6R4, MG RV8 no i MG SV
xxxgrze napisał/a: | Ps. Uwielbiam jeździć ul. Waszyngtona, przy numerze 50 znajduje się najpiękniejszy otwarty parking w Warszawie. |
To historyczne miejsce. W dawnych czasach, gdy mieszkałem i wychowywałem się w sąsiedztwie, w tym miejscu swoją siedzibę miało OBRSO i można tam było czasem zauważyć polskie Lancie Stratos, a potem Stratopoloneza.
xxxgrze - Sob Sie 04, 2007 16:16
Tomi napisał/a: | To historyczne miejsce. W dawnych czasach, gdy mieszkałem i wychowywałem się w sąsiedztwie, w tym miejscu swoją siedzibę miało OBRSO i można tam było czasem zauważyć polskie Lancie Stratos, a potem Stratopoloneza. |
W tamtych czasach nie było mnie jeszcze w Warszawie, moje początki to 1997 r. a wtedy był tam zdaje się salon Daewoo. Sam w nim przymierzałem Matiza.
Konkurs.
Pod jaką marką jest sprzedawany w Meksyku - Matiz
[ Dodano: Sob Sie 04, 2007 5:40 pm ]
Tomi napisał/a: | Toyota Celica Carlos Sainz Edition |
Fajne auto, ale ja jednak wolę angole (lub angolgopodobne)
Określę go jednym słowem - potwór
Piękny kabriolecik
Młodszy brat 6R4
kruszon - Sob Sie 04, 2007 19:16
Mi szczeka opada na widok 2-ch autek:
Jag XKR - Widzialem w Wawie takie już 3... Po prostu CHCĘ go mieć i kiedyś będę miał... kiedyś!
Drugi do MacLaren Mercedes SLR, ale ten już moim zdaniem ma mniej klasy - za bardzo szpanerski... chociaż bym się nie obraził jakbym miał takim jeździć Po prostu moc na kółkach
Astony do mnie jakoś nie przemawiają chociaż z JAGiem w tej chwili to chyba nawet dość bliska rodzina.
Ehhh marzenia....
Pozdrawiam
Przemek_Docent - Sob Sie 04, 2007 21:57
Tomi napisał/a: | Ja w swoim garażu chętnie widziałbym Toyota Celica Carlos Sainz Edition. | hehe Była kilka miesięcy temu na Alledrogo
[ Dodano: Sob Sie 04, 2007 10:58 pm ]
Paul napisał/a: | Cytat: | był Tomcat Turbo - kupa radochy | Już po ptokach? | Ano. Ale został w Klubie Nadal będzie rządził Warszawą
darecki_gb - Sob Sie 04, 2007 22:01
ezy a gdzie jestes w tej angli moze gdzies nie daleko i moze jest wiecej osob to cos by moze sie zorganizowalo?
Brt - Nie Sie 05, 2007 12:28
Ehhhhh DB9 ................... to jest to
Przemek_Docent - Sro Sie 08, 2007 07:25
Wczoraj o 19.30 leciał koło Stegien na Mokotów... Ikona, jak rany... Ikona.
Już nie miałem czym się z nim gonić... Chyba jednak tak lepiej.
MaReK - Sro Sie 08, 2007 08:45
Taaa... lepiej
A co do tego DB9 czy osobnik w nim jadacy to taki zasuszony faraon z dluzszymi pierzami na glowie? Bo jesli tak, to kilka razy w tygodniu odwiedza myjnie reczna na stegnach.
A jesli nie, to mamy juz dwa w okolicy DB9
Pozdrawiam,
Przemek_Docent - Sro Sie 08, 2007 09:36
Przecież napisałem, że nie miałem czym się z nim gonić
Nie widziałem kierownika.
Przypuszczam jednak, że jest tu tylko jeden taki wózek
morris - Czw Sie 09, 2007 13:45
xxxgrze napisał/a: | Konkurs.
Pod jaką marką jest sprzedawany w Meksyku - Matiz |
Pontiac.
Coś wygrałem?
maciej - Czw Sie 09, 2007 13:49
O ile pamiętam Opel Kadett nazywał się w pewnych krajach Pontiac Le Mans...
Brt - Czw Sie 09, 2007 14:27
maciej napisał/a: | O ile pamiętam Opel Kadett nazywał się w pewnych krajach Pontiac Le Mans... |
Dobrze pamiętasz
ezy - Pią Sie 10, 2007 13:08
ano!
A wedug Auto Swiatu (chyba) obecne wcielenie Kadetta to daewoo nexia hatchback
Paul - Pią Sie 10, 2007 13:09
ezy napisał/a: | obecne wcielenie Kadetta to daewoo nexia hatchback |
i jej młodsza siostra Nubira
maciej - Pią Sie 10, 2007 13:17
ezy napisał/a: | obecne wcielenie Kadetta to daewoo nexia hatchback |
To nawet widać, że to Kadett z zaokrąglonymi kantami.
Z resztą po Pontiac'u Le Mans był jeszcze Daewoo Racer, w tym samym kształcie co Kadett, a dopiero potem pojawiło się zaokrąglone Daewoo Nexia (lub Cielo - na rynku rumuńskim).
Paul napisał/a: | i jej młodsza siostra Nubira |
Oj tu się nie zgodzę - z tego co kojarzę to Nexia przeszła w Lanosa, a Nubira to klasa wyżej, tylko nie pamiętam co było pod spodem.
Paul - Pią Sie 10, 2007 13:33
maciej napisał/a: | Oj tu się nie zgodzę - z tego co kojarzę to Nexia przeszła w Lanosa, a Nubira to klasa wyżej, tylko nie pamiętam co było pod spodem. |
Słusznie Nubira to dawne Espero a jeszcze dawniej chyba Senator (ale tu pewny nie jestem)
kruszon - Pią Sie 10, 2007 15:04
Zaczelismy od DB9 a na Daewoo sie skonczylo.
Panowie! Opamietania troszeczke.
Pozdrawiam
Tempest - Pią Sie 10, 2007 15:49
kruszon napisał/a: | :shock: Zaczelismy od DB9 a na Daewoo sie skonczylo.
Panowie! Opamietania troszeczke. |
a ja ostatnio widziałem takiego fajnego Cartoon Trabanta TURBO
xxxgrze - Nie Sie 12, 2007 13:51
morris napisał/a: | Pontiac.
Coś wygrałem? |
Uścisk dłoni kierownika. Jak go zobaczyłem to myślałem, że umrę ze smiechu.
morris - Pon Sie 13, 2007 21:13
xxxgrze napisał/a: | Uścisk dłoni kierownika |
A dziękuję bardzo
xxxgrze napisał/a: | Jak go zobaczyłem to myślałem, że umrę ze smiechu |
Czemu?- to jest bardzo popularne autko produkowane jeszcze przez nasze FSO, Chevroleta, Chińczyków, Ruskich - zdaje się i może jeszcze kogoś...
Valander_wwa - Pon Sie 13, 2007 21:23
Brt napisał/a: | Ehhhhh DB9 ................... to jest to |
tak tak, od wiosny nowy nabytek w warszawie, częściej Pani niż Pan za kierownicą, dość często go widuje w centrum;) Nice - ale! Wczoraj widziałem Jag-a XKR - tego czterysta coś konnego, limitowana seria w kolorze BRG, na tych 21 calowych felgach, 4 rurach i cudnym gangu - pierwsze wrażenie, no nie... w Polsce Top Gear-a kręcą ale nie auto na polskich numerach, szok - a z racji że to na bank była limitowana wersja (oglądając jeden z odcinków Topgear-a na walijskiej plaży, w toćka w toćke ten sam wóz:) gratulacje gusta tego Pana którą jego prowadził...
ach:P
xxxgrze - Wto Sie 14, 2007 08:56
Kontrast był niesamowity, do tej pory Pontiac kojarzył mi się z trochę innymi autami, dla mnie Matiz to Daewoo i lepiej by było żeby nie udawał kogoś kim nie jest. Tak samo nierozumiem dlaczego Daewoo udaje Chevroleta, uważam że jest to takie sztuczne "uszlachetnianie" czegoś co "szlachetne" nie jest.
morris - Wto Sie 14, 2007 13:45
xxxgrze napisał/a: | dla mnie Matiz to Daewoo |
Z tego co wiem autko projektowali Włosi (tak miało pierwotnie wyglądać seicento, szkoda, że do tego nie doszło) a układ napędowy jakaś firma niemiecka. I myślę, że jak na swoją klasę to wyszło im całkiem nieźle, skoro różni producenci tak chętnie wykorzystują ten projekt (a nie projekt prosi się o wykorzystanie, jak sugerujesz ).
A swoją drogą Pontiac czy Chevrolet, to nie to co kiedyś...
maciej - Wto Sie 14, 2007 14:01
morris napisał/a: | I myślę, że jak na swoją klasę to wyszło im całkiem nieźle, skoro różni producenci tak chętnie wykorzystują ten projekt (a nie projekt prosi się o wykorzystanie, jak sugerujesz ). |
No nie, to nie tak - to nie różni producenci wykorzystują ten projekt, tylko GM męczy go w różnych odmianach, w zależności na którym rynku co się lepiej kojarzy.
I tak na rynku meksykańskim dobrze kojarzy się Pontiac, bo to amerykańskie auto.
W Europie Zachodniej Daewoo kojarzy się dokładnie z tym co się ma kojarzyć, czyli z tanim, niezawodnym, ale kiepsko wykończonym koreańskim autem dla gorzej sytuowanych - czyli dokładnie tam, gdzie pozycjonuje się Daewoo.
W Polsce natomiast Daewoo źle się kojarzy ze względu na plajtę na Żeraniu, więc użyto największego wycierucha koncernu GM, czyli marki Chevrolet, która, tak jak Pontiac w Meksyku dobrze się kojarzy, bo to "takie Hamerykańskie Panie".
A co do samej konstrukcji, to Daewoo miało taką politykę, nawet jeszcze w czasach mniejszej zależności od GM, że kupowało za grosze licencje na stare zachodnie konstrukcje (głównie GM właśnie - Opel Kadett, Senator) i najpierw produkowało wprost na licencji, a potem opakowywało w nowsze nadwozia zaprojektowane na wewnętrzne konkursy dla różnych marek.
I tak nadwozie Matiza zostało zaprojektowane pierwotnie dla Fiata CC albo SC, a nadwozie Espero zostało zaprojektowane dla Citroena Xantii.
Takie projekty Koreańczycy kupowali za grosze, bo nie były już nikomu potrzebne.
morris - Wto Sie 14, 2007 14:12
Jeszcze Chiny i chyba Rosja produkują Mietka (być może to też GM, nie wiem). W Polsce Matiz to Matiz i produkuje go FSO (głównie na Ukrainę), a Chevrolet u nas to Spark, a w WB Matiz (także to raczej nie u nas użyto "wycierucha").
maciej - Wto Sie 14, 2007 14:21
morris napisał/a: | W Polsce Matiz to Matiz i produkuje go FSO (głównie na Ukrainę |
Tylko ze względu na umowę, która została podpisana podczas plajty Daewoo na Żeraniu pozwalającej licencyjnie produkować Matizy pod marką FSO.
morris napisał/a: | Chevrolet u nas to Spark, a w WB Matiz (także to raczej nie u nas użyto "wycierucha"). |
Zgadza się, ale to ta sama konstrukcja, tylko odświeżona przez GM.
A z "wycieruchem" chodziło mi o markę Chevrolet, a nie o nazwę modelu Matiz.
morris - Wto Sie 14, 2007 15:22
maciej napisał/a: | A z "wycieruchem" chodziło mi o markę Chevrolet, a nie o nazwę modelu Matiz |
Dokładnie tak to zrozumiałem
ezy - Sro Sie 15, 2007 11:58
Cytat: |
A swoją drogą Pontiac czy Chevrolet, to nie to co kiedyś... |
zawsze mi sie podobaly amerykanskie fury ale zeby bys sprawiedliwym trzeba przyznac ze poza zewnetrznym designem ktory mi akrat pasuje to wnetrza sa na poziomie wlasnie Daewoo Jak siedzialem u kumpla w Camaro z lat 80tych to mnie przerazenie wzielo jak tandetny plastyk tam jest uzyty - identyczny jak w radiach Kasprzak (jesli ktos pamieta)!!!
maciej - Pią Sie 17, 2007 22:26
morris napisał/a: | maciej napisał/a: | A z "wycieruchem" chodziło mi o markę Chevrolet, a nie o nazwę modelu Matiz |
Dokładnie tak to zrozumiałem |
To ja to inaczej rozumiem.
Dla mnie Daewoo niczego nie udaje - to jest tania, nie najlepiej wykończona koreańska marka dla mas, a Chevroleta GM używa gdzie popadnie - od Corvette po Matiza/Sparka...
|
|