|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
MGF i MG TF - [MGF] Zatrzaśnięta klapa!
pyshauek - Pią Sie 10, 2007 18:36 Temat postu: [MGF] Zatrzaśnięta klapa! Witam,
Mam taki maly problem lecz sprawiajacy wiele klopotow, otoz podczas wymiany zamka w klapie bagaznika MGFa klapa ulega zatrzasnieciu(niezorientowany kolega... wrrr) i nie mam pojecia jak ja mozna otworzyc...Zeby kazdy mogl sobie to wyobrazic wizualnie wyglada to tak: Klapa bagaznika, wewnerzny zamek zamkniety, jedna dziura po zamku zewnetrznym-na kluczyk....Mam dwie koncepcje:
-grzebanie drutem az do zlapania wyciagu od zamka co moze ciagnac sie w nieskonczonosc
-uzycie laparoskopu(mala kamerka) i to samo co powyzej - ...tylko znajdz tu laparoskop...
-prace mechaniczne, czyli lom, lub ciecie klapy...
Ma ktos jakas koncepcje? pomysl? moze komus sie to przydarzylo?
Czekam na odpowiedz z niecierpliwoscia
pozdrawiam
sTERYD - Sob Sie 11, 2007 07:36
możesz stłuc lampę i dostać się przez nią do bagażnika
albo znaleźć jakiegoś fachmana od "awaryjnego otwierania zamków"
Łom zdecydowanie odradzam
pyshauek - Sob Sie 11, 2007 19:07
tez myslalem o lampie...na jutro jestem umowiony z "fachmanem" nawet dwoma:) wiec zobaczymy co wyjdzie, miejmy nadzieje ze sie uda bo juz sie denerwuje powoli
[ Dodano: Nie Sie 12, 2007 5:27 pm ]
steryd a co sadzisz o wycieciu otworu od strony podlogi?? tam przynajmniej mozna zaspawac a widac nie bedzie....
piter34 - Pią Sie 17, 2007 11:58
pyshauek napisał/a: | steryd a co sadzisz o wycieciu otworu od strony podlogi?? tam przynajmniej mozna zaspawac a widac nie bedzie.... |
Udało się w końcu?
sTERYD - Pią Sie 17, 2007 18:00
pyshauek napisał/a: | co sadzisz o wycieciu otworu od strony podlogi?? tam przynajmniej mozna zaspawac a widac nie bedzie.... |
to ja już bym wolał wybić lampę
jak wymienisz na nową to też nie będzie widać, a i mniej roboty przy "łataniu"
pyshauek - Sob Sie 18, 2007 14:44
a wiec mowie co nastepuje....
po wymyslaniu roznych patentow i sposobow, po licznych telefonach do specow od otwierania zostalem w dolku....zostaly mi dwa numery, m.i.n do firmy bobik z warszawy...temu panu otwarcie bagaznika (drut+zlota raczka) zajelo doslownie 20 sekund. bardzo polecam, moge podac numer jak ktos bedzie potrzebowal....
udalo sie udalo
dzieki chlopaki za pomoc
|
|