|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220 2D 98r] wymiana lusterka zewn. - obudowa jest cała
darius_Er - Pon Sie 20, 2007 07:58 Temat postu: [R220 2D 98r] wymiana lusterka zewn. - obudowa jest cała No i zaczalem tydzine z grubej rury, bo wiem na co zarabiam;
jadac do pracy, mijajac sie na ciasnej drodze rozwalilem lewe lusterko. obudowa jest cala, ale samo lusterko do wymiany.
Sila rzeczy wolalbym wprawic samo lusterko niz kupowac cala obudowe. W archiwum znalazlem post osoby, ktorej sie udalo wprawic w warsztacie. czy ma ktos pomysl w jakiego typu warsztacie takia naprawe mozna zrobic ?
sTERYD - Pon Sie 20, 2007 08:06
można to zrobić nawet pod blokiem, tylko trzeba zakupić wkład lusterka (to nie powinno być trudne)
Oczywiście można popytać się u szklarzy, ale nie wiem czy ktokolwiek wymieni Ci samo szkło bez szkody dla ogrzewania
TomC - Pon Sie 20, 2007 08:07
można w warsztacie ale i można samemu
wystarczy odrobina wiedzy a samo szkło możesz dostać TU
darius_Er - Pon Sie 20, 2007 10:25
sTERYD, nie za bardzo rozumie; co ma wymiana szkla z ogrzewaniem ?
TomC, kupilem na allegro wklad. Przyjdzie z instrukcja, wiec mam nadzieje, ze to bedzie ta "odrobina wiedzy".
pozdrawiam wszystkich.
Brt - Pon Sie 20, 2007 10:40
sTERYD miał pewnie na myśli lusterko z ogrzewaniem
darius_Er - Wto Sie 21, 2007 09:16
uff. cale szczescie ze mam nawet nie lakierowane, tylko w kolorze czarnym, nie mowiac o podgrzewaniu
calosc powinna sie zamknac w 35 zlotych.
Kobem - Nie Cze 17, 2012 19:49
Odświeżając starego kotleta zamiast męczyć nowym tematem, pytam czy ktoś posiada jakąś instrukcję jak wymienić wkład lusterka ? dokładniej chodzi o zdemontowanie pobitego lusterka, na siłę mogłem poodklejać pojedyncze pobite elementy, ale jak zdemontować normalnie całość ?
brkzzz - Pon Cze 18, 2012 15:36
Sama szybka jest na zatrzaskach, nawet nic nie trzeba demontować, żeby wymienić
Kobem - Pon Cze 18, 2012 17:31
Hmmm szybka w obudowie takiej miniaturkowej jest na zatrzaskach z tego co dojrzalem, natomiast sama szybka raczej nie gdyz mam taka nowa i raczej nie ma ona zatrzaskow
brkzzz - Wto Cze 19, 2012 00:16
Ech, no jak nie jest, jak jest?
sTERYD - Wto Cze 19, 2012 06:24
Kobem, pewnie kupił wkład, który trzeba przykleić do tego plastiku z zatrzaskami
brkzzz - Wto Cze 19, 2012 10:32
Kobem, pytałeś jak przykleić samo szkiełko do podkładki z zatrzaskami?
Masz połamaną podkładkę pod szkiełko?
Tak to wygląda:
Kobem - Sro Cze 20, 2012 18:00
Podkladke mam cala, pekniete jest szkielko, czyli rozumiem ze musze jakos zdemontowac samo szkielko i do podkladki dokleic, jak dokleic to tez wiem bo sa przylepy, najwiecej zabawy bediez z odklejeniem zbitej szybki...
oraz jak odczepic ta podkladke by nie polamac zatrzaskow, i nie wyrwac calosci...
|
|