Zobacz temat - [R220 2D 98r] wymiana lusterka zewn. - obudowa jest cała

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220 2D 98r] wymiana lusterka zewn. - obudowa jest cała

darius_Er - Pon Sie 20, 2007 07:58
Temat postu: [R220 2D 98r] wymiana lusterka zewn. - obudowa jest cała
No i zaczalem tydzine z grubej rury, bo wiem na co zarabiam;

jadac do pracy, mijajac sie na ciasnej drodze rozwalilem lewe lusterko. obudowa jest cala, ale samo lusterko do wymiany.

Sila rzeczy wolalbym wprawic samo lusterko niz kupowac cala obudowe. W archiwum znalazlem post osoby, ktorej sie udalo wprawic w warsztacie. czy ma ktos pomysl w jakiego typu warsztacie takia naprawe mozna zrobic ?

sTERYD - Pon Sie 20, 2007 08:06

można to zrobić nawet pod blokiem, tylko trzeba zakupić wkład lusterka (to nie powinno być trudne) :cool:
Oczywiście można popytać się u szklarzy, ale nie wiem czy ktokolwiek wymieni Ci samo szkło bez szkody dla ogrzewania :(

TomC - Pon Sie 20, 2007 08:07

można w warsztacie ale i można samemu
wystarczy odrobina wiedzy a samo szkło możesz dostać TU

darius_Er - Pon Sie 20, 2007 10:25

sTERYD, nie za bardzo rozumie; co ma wymiana szkla z ogrzewaniem ?

TomC, kupilem na allegro wklad. Przyjdzie z instrukcja, wiec mam nadzieje, ze to bedzie ta "odrobina wiedzy".

pozdrawiam wszystkich.

Brt - Pon Sie 20, 2007 10:40

sTERYD miał pewnie na myśli lusterko z ogrzewaniem ;)
darius_Er - Wto Sie 21, 2007 09:16

uff. cale szczescie ze mam nawet nie lakierowane, tylko w kolorze czarnym, nie mowiac o podgrzewaniu :)

calosc powinna sie zamknac w 35 zlotych.

Kobem - Nie Cze 17, 2012 19:49

Odświeżając starego kotleta zamiast męczyć nowym tematem, pytam czy ktoś posiada jakąś instrukcję jak wymienić wkład lusterka ? dokładniej chodzi o zdemontowanie pobitego lusterka, na siłę mogłem poodklejać pojedyncze pobite elementy, ale jak zdemontować normalnie całość ?
brkzzz - Pon Cze 18, 2012 15:36

Sama szybka jest na zatrzaskach, nawet nic nie trzeba demontować, żeby wymienić :)
Kobem - Pon Cze 18, 2012 17:31

Hmmm szybka w obudowie takiej miniaturkowej jest na zatrzaskach z tego co dojrzalem, natomiast sama szybka raczej nie gdyz mam taka nowa i raczej nie ma ona zatrzaskow ;)
brkzzz - Wto Cze 19, 2012 00:16

Ech, no jak nie jest, jak jest?

sTERYD - Wto Cze 19, 2012 06:24

Kobem, pewnie kupił wkład, który trzeba przykleić do tego plastiku z zatrzaskami
brkzzz - Wto Cze 19, 2012 10:32

Kobem, pytałeś jak przykleić samo szkiełko do podkładki z zatrzaskami?
Masz połamaną podkładkę pod szkiełko?

Tak to wygląda:

Kobem - Sro Cze 20, 2012 18:00

Podkladke mam cala, pekniete jest szkielko, czyli rozumiem ze musze jakos zdemontowac samo szkielko i do podkladki dokleic, jak dokleic to tez wiem bo sa przylepy, najwiecej zabawy bediez z odklejeniem zbitej szybki...
oraz jak odczepic ta podkladke by nie polamac zatrzaskow, i nie wyrwac calosci...