|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - (R 216 1.6 GSI 93r.) Problemy z Odpalaniem.....
leondrago - Czw Sie 23, 2007 20:36 Temat postu: (R 216 1.6 GSI 93r.) Problemy z Odpalaniem..... Prosze o pomoc bo nie wiem co mam dalej zrobic.... Mianowicie wymieniłem kopułke rozdzielacza i palec rozdzielacza samochod odpalał bez kłopotu przez jakis czas a teraz z nowu jest to samo... Przy zaplonie odpala podnosi do 1,5 na obrotomierzu i spada a potem sie krztusi i gasnie. Jesli przy odpalaniu przytrzyma sie gaz i powoli spuszcza to obroty sie normuja. Siedze w Angli a naprawy mechaniczne sa tu cholenie drogie. Za to czesci do roverów smiesznie tanie. Czy jest ktos w stanie mi powiedziec co najlepiej zrobic bo zqalamuje sie jak mam jechac do pracy a tu zonk bo samochod mi nie odpala. Podaje jeszcze wazne szczegoly ;
- Rover 216 GSI rocznik 1993
- silnik Hondy 1.6 benzyna 16V
- skrzynia biegow automatyczna
- full elektryka
- no i standart Check engine zapalajacy sie w trakcie dluzszej jazdy.
Bede wdzieczny za kazda pomoc.
[ Dodano: Pią Sie 24, 2007 12:00 am ]
Witam to ponownie ja. Mam jeszcze pytanie czy jesli ułamał mi sie ten zacisk na klemie do akumuratora, doprowadzajacy prad do alarmu (podłączyłem ten ułamany na wcisk) i czasem alarm nie zaskakuje to czy jest taka mozliwosc ze to mi odłącza paliwo od silnika...? Bo dzis wsiadajac do samochodu zauwazylem ze alarm sie nie zalaczyl probowalem i na 5 razy z 3krotnie sie nie wlaczył.. Pytam bo sie nie znam i szukam juz kazdej mozliwosci. Dzieki.
piter34 - Pią Sie 24, 2007 10:51
leondrago napisał/a: | Mianowicie wymieniłem kopułke rozdzielacza i palec rozdzielacza sa |
Wg fotek to palca nie masz wymienionego. To na pierwszej fotce to jest cewka/moduł zapłonowy i znajduje się w rozdzielaczu (i już o tym pisałem w innym Twoim wątku...).
leondrago napisał/a: | - no i standart Check engine zapalajacy sie w trakcie dluzszej jazdy. |
Trzeba odczytać jaki błąd pokazuje. To naprowadzi Ciebie na dalszy tor działań.
Tutaj procedura samodiagnostyki: http://www.hondapl.org/sa...iagnostyka.html
leondrago napisał/a: | Witam to ponownie ja. Mam jeszcze pytanie czy jesli ułamał mi sie ten zacisk na klemie do akumuratora, doprowadzajacy prad do alarmu (podłączyłem ten ułamany na wcisk) i czasem alarm nie zaskakuje to czy jest taka mozliwosc ze to mi odłącza paliwo od silnika...? |
Są takie modele alarmów, które posiadają dodatkowe obwody zabezpieczeń, uniemożliwiające odpalenie samochodu. Pytani, czy Ty masz taki alarm (musiałby być dokładany, niefabryczny)... Nie sądzę.
leondrago - Pią Sie 24, 2007 12:03
Witam no nie wiem podłączyłem ten kabelek do klemy poprostu odizolowałem go dałem razem z klema na akumulator narazie odpalił ale zobaczymy co dalej. Jesli chodzi o to sprawdzenie to wydaje sie trudne zobacze czy dam rade to zrobic. Dzieki za pomoc jesli beda jeszcze jakies propozycje to walcie.
|
|