|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 Si 97r] Oświetlenie deski rozdzielczej
RadekAniol - Wto Sie 28, 2007 11:49 Temat postu: [R214 Si 97r] Oświetlenie deski rozdzielczej Witam, jak się ma wymiana podświetlenia deski rozdzielczej. Przepaliła mi się żarówka po prawej stronie deski rozdzielczej w okolicach wskaźnika benzyny! Pierwszy raz będe to wymieniał. Macie jakieś rady?
thef - Wto Sie 28, 2007 11:58
Pierwsza rada - ściągnij sobie Rave (przyda się nie tylko do tego ,
Druga rada - ....... tu miejsce dla posiadaczy 200tek napewno pomogą
giewu - Wto Sie 28, 2007 12:16
RadekAniol napisał/a: | Witam, jak się ma wymiana podświetlenia deski rozdzielczej. Przepaliła mi się żarówka po prawej stronie deski rozdzielczej w okolicach wskaźnika benzyny! Pierwszy raz będe to wymieniał. Macie jakieś rady? |
zerknij sobie najpierw na to gdzie przy okazji montażu aluramek na zegary mniej więcej objaśniłem jak wyjąć zegary ... po wyjęciu zegarów należy już jedynie wymienić żaróweczki z czym podejrzewam nie będziesz miał żadnego problemu (12V 1,2W z oprawką)
thef napisał/a: | Pierwsza rada - ściągnij sobie Rave (przyda się nie tylko do tego ,
... | to jest bardzo dobra rada
GustawIIAdolf - Wto Lip 05, 2011 18:09
Witam,
Mam problem z oświetleniem deski rozdzielczej. Próbowałem sprawdzić przycisk od świateł przeciwmgielnych przednich czy nie jest wadliwy (bezpiecznik ok żarówki też ale świateł nie było). W trakcie coś poknociłem z kabelkami (cztery dochodzą do przycisku 3 czarne i jeden czerwono czarny) i nie działa wcześniej wspomniane podstawowe podświetlenie zegarów (przełączenie na światła pozycyjne) a jak starałem się szukać w internecie coś na ten temat (kabel czerwono czarny od świateł pozycyjnych) to po dalszej diagnozie okazuje się że nie mam również świateł przeciwmgielnych tylnych, i świateł pozycyjnych po prawej stronie (przód i tył). Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie szukać rozwiązania? (bezpieczniki wszystkie ok)
|
|