|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Prawy przegub napędowy
pawciu87 - Czw Sie 30, 2007 18:02 Temat postu: [R600] Prawy przegub napędowy otoz taka jest sprawa ze musze wymienic przegub prz swoim aucie... z powodu ze znajduje sie za granica, chcialem go kupic droga interenetowa, ze jak przyjade zeby wszystko bylo na miejscu w domu juz. Bylem na stronie intercars i znalazlem przegub firmy 4max za bodajze 170 zl. Pytanie brzmi: czy ktos z roverkowiczow ma/mial przegub tej firmy i jak sie sprawuje, albo jakies wskazowki gdzie mozna na necie kupic dobry przegub? i jeszcze jedno pytanie na koniec... jakies zarowcki posiada R600 w swiatlach mijania i postojowych? chodzi mi o dokladne dane, bo tez nie ja bede to kupowal puki co.... dziekuje wszystkim z gory
ADAM1 - Czw Sie 30, 2007 18:05
Odpusc sobie ta firme, a zarowki to H1, postojowych jeszcze nie zmienialem , wiec nie wiem
pawciu87 - Czw Sie 30, 2007 18:16
dlaczego odpuscic?
marthinez - Czw Sie 30, 2007 18:36
Rozumiem, że jako stary klubowicz tu pytałeś ?
4max to kiepska firma, też odradzam.
giewu - Czw Sie 30, 2007 20:40
ADAM1 napisał/a: | Odpusc sobie ta firme ... |
marthinez napisał/a: | ...4max to kiepska firma, też odradzam. |
a ja pozwolę się kolegów zapytać czy wiedzą w ogóle czym jest 4max i na jakiej podstawie opierają swoje stwierdzenia pawciu87 napisał/a: | ... Bylem na stronie intercars i znalazlem przegub firmy 4max za bodajze 170 zl. Pytanie brzmi: czy ktos z roverkowiczow ma/mial przegub tej firmy i jak sie sprawuje, albo jakies wskazowki gdzie mozna na necie kupic dobry przegub?... | nie wiem jakie będzie zdanie innych użytkowników tego forum, ale pozwolę sobie stwierdzić ... przegub, który znalazłeś w ofercie Inter Cars pod szyldem 4max to nic innego jak Spidan w innym ubranku. Zna ktoś lepszą firmę zajmującą się przegubami niż Spidan ?
ADAM1 - Czw Sie 30, 2007 21:01
giewu napisał/a: | a ja pozwolę się kolegów zapytać czy wiedzą w ogóle czym jest 4max i na jakiej podstawie opierają swoje stwierdzenia |
4MAX to firma sprzedajaca (nie produkujaca) podzespoly do aut. Z tego co mi znajomy wytlumaczyl , to oni glownie zajmuja sie pakowaniem produktow podrzednych rzemieslnikow. Sam kupilem rok temu przeguby tej firmy(bylem zmuszony ze wzgledu na czas oczekiwa na przeguby innej firmy) i juz zauwazylem peknieta oslone gumowa(w sobote bede zmienial)
Jedno co maja dobre, to cena. Ale ona zazwyczaj idzie w parze z jakoscia
Niepamietam dokladnie, ale wczesniej Zdzich44, lub Docent pisal o jakosci tych produktow na grupach dyskusyjnych
marthinez - Czw Sie 30, 2007 22:09
giewu napisał/a: | a ja pozwolę się kolegów zapytać czy wiedzą w ogóle czym jest 4max i na jakiej podstawie opierają swoje stwierdzenia |
Mój szef jakiś czas temu kupił pompę wspomagania do chryslera właśnie tej firmy. Pompa padła po miesiącu. Na gwarancji oczywiście. Wymieniono na nową która padła po dwóch miesiącach. W końcu szf dał sobie spokój i wymienił na bodajże SKF i działa do dziś już dobry rok.
Tak wogóle to poczytaj sobie opinie o tej firmie na necie.
sTERYD - Pią Sie 31, 2007 07:28
ADAM1 napisał/a: | postojowych jeszcze nie zmienialem , wiec nie wiem |
założę się że W5W
[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 8:29 am ]
bardzo przydatny linek
PTE - Pią Sie 31, 2007 10:09
4MAX to nazwa pod jaką sprzedawane są części wytwarzane przez różnych producentów dla Intercars. Taka "tania marka". Podobnie jak JC w JC Auto czy Kager w Focie.
paff - Pią Sie 31, 2007 10:30
pawciu87, - jak masz klopoty z przegubami polosiami a orgnialy drogie to polecam
http://polosie.pl/
warsztat z Torunia z duzym doswiadczeniem i renoma w swiatku tuningu i racingu Na telefon panowie odpowiadaja rzeczowo i sympatycznie. Oczywiscie lepiej znalezc cos blizej, ale w razie co to oni nie sa drodzy a poza tym mozna im to pewnie podelsac
lepiej miec taka deske ratunku, bo jakbym mial dac za SKF 400-500 pln to bym dzwonil od razu
|
|