|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Powitania - nowy MG ZR w klubie :)
maniaq - Sro Wrz 12, 2007 13:08 Temat postu: nowy MG ZR w klubie :) chcialem sie pochwalic nowym nabytkiem. zrobilem mu kilka zdjec po myciu, zeby wygladal przyzwoicie. na sesje samochodowa nie mam na razie czasu, ale na pewno takowa sie odbedzie
co do kilku pytan technicznych pewnie w odpowiednim dziale i watku napisze, albo na zlocie pogadam z lepiej poinformowanymi
opis :
MG ZR 2004
2.0 diesel.
kolor czarna perla - >?
reszta jak na zdjeciach. zapraszam do komentowania auta i zdjec .
dzieki i pozdrawiam
maciej
MaReK - Sro Wrz 12, 2007 14:04
Bardzo ladny "Ziutek"
Dieselek... hmm.... przyjedz na zlot jesienny nim!
Pozdrawiam,
Tempest - Sro Wrz 12, 2007 14:42
widzę, że "zgubiłeś" zaślepkę na tylnej feldze
jednak ta buda 200/25 się Rover'kowi bardzo udała
P.S. witamy w gronie szczęśliwych posiadaczy MG (powoli rośniemy w siłę i niedługo zarząd nie będzie miał wyjścia jak zrobić jakieś gadżety i dla nas )
Kozik - Sro Wrz 12, 2007 14:49
Piękny Zr
Tempest napisał/a: | jednak ta buda 200/25 się Rover'kowi bardzo udała |
Popieram - ja niestety mam 200 - ale i tak jest ok.
giewu - Sro Wrz 12, 2007 16:48
maniaq śliczne autko, śliczny kolorek ... tylko powiedz mi czemu nie ma jeszcze klubowych naklejek
Kozik napisał/a: | ...ja niestety mam 200... |
Kozik Ciebie to chyba trzeba do pionu ustawić ... jakie niestety ?
Nie zapominaj ... dwusetki są najładniejsze w całej flocie ROVERkowej
Kozik - Sro Wrz 12, 2007 17:05
giewu napisał/a: | Kozik Ciebie to chyba trzeba do pionu ustawić ... jakie niestety ? |
Przepraszam, zachowałem się jak gówniarz, to się więcej nie powtórzy
giewu - Sro Wrz 12, 2007 17:07
i tej wersji się trzymajmy
zouza - Sro Wrz 12, 2007 18:22
giewu napisał/a: | Nie zapominaj ... dwusetki są najładniejsze w całej flocie ROVERkowej |
Hmm wiem, że to pewnie literówka bo każdy wie, że najładniejsze są 25
Te okrągłe lampy mrrrr
irena_hajczuk - Sro Wrz 12, 2007 18:38
Sliczny jest ten model ,gratuluję!
giewu - Sro Wrz 12, 2007 20:45
zouza napisał/a: | ...Hmm wiem, że to pewnie literówka bo każdy wie, że najładniejsze są 25
Te okrągłe lampy mrrrr | no patrzcie ludzie jaka zołza
BubuZR - Sro Wrz 12, 2007 21:42
oo śliczny szkoda, że klekot
Brt - Sro Wrz 12, 2007 21:58
BubuZR napisał/a: | szkoda, że klekot |
[ Dodano: 12 Wrzesień 2007, 22:59 ]
a autko jest czad i w dodatku klekot tak trzymać
maniaq - Sro Wrz 12, 2007 23:44
dzieki za komentarze.
odp pokolei:
zaslepki niestety nie mial rzecz do zakupienia. jak i kilka rzeczy do zrobienia.
200 sa ok, ale niestety nie dorownaja 25 a juz o ZR nie mowie
wybor miedzy 1.8 a 2.0 byl trudny. ale poniewaz sporo smigam, a ceny benzyny sa jakie sa, motorek 1.8 raczej rzadko byl gazowany. to wybor padl na diesla. fakt ze szukalem jakiegos egzemplarza wlasciwie juz od czerwca wcale nie pomagal w wyborze 1.8 bo wiekszosc ( bo nie chce mowic o wszytskich) byla z jakims ALE. diesle tez byly takie co turbiny jakby nie bylo , klepane z przystankow itp. ale czesciej pojawialy sie lepsze egzemplarze.
na razie pierwszy bak to wyszlo spalanie rzedu 7,1 . wiem ze jakbym mial 1.8 to ponizej 12... no 10 , ciezko byloby mi zejsc w trybie ekonom tryb sport to pod 20 pewnie by sie zamykal. klekot zwija sie z niskich. wlasciwie jak sie chce ,to smigac mozna miedzy 2 a 3 tys. obrotow. nie mialem czasu zeby dluzej pojezdzic tak zeby zagrzac silnik dobrze i go przeciagnac mocniej i spr jak idzie. wiem ze idzie. umowmy sie - do 1.8 pewnie mu brakuje, ale ja akceptuje tak jak jest i jestem z tego zadowlony - na razie wystarczy
przyznam szczerze, ze pod uwage zaczalem brac , ze wzgledu na trudnosci ze znalezieniem sprawnego egzemplarza, rowniez seata leona i ibize , ze wzgledu na silnik 1,9 i jego modowalnosc i to ze to klekot.
ale trafil sie taki MG co byl lekko uderzony, co jezdzi prosto, hamuje jak po sznurku. silnik wydaje sie byc zupelnie sprawny itd. jest oczywiscie kilka "ale " i rzeczy do zrobienia, jak zawsze, jednak ogolnie jestem zadowolony. no i ze to koncowka okraglych swiatel, zanim go okleczyli tym czyms od drugiej polowy 2004 czy tez 2005
o zlocie pisalem juz w odpowiednim watku - tak pojawie sie w sobote popoludnie /wieczor.
tomcy - Czw Wrz 13, 2007 09:24
fajniutki ten klekot
maniaq - Czw Wrz 13, 2007 12:30
ramke klubowa z naklejkami musze zdobyc spokojnie , bedzie czas i na to.
na razie pytanko czy widzicie cos na tych zdjeciach niepokojacego >? jakies rzeczy nie tak?
mnie zastanawia koncowka wydechu , jaka byla montowana? na zdjeciach widzialem przerozne i nei wiem ktore sa seryjne ,fabryczne ?
kolin - Czw Wrz 13, 2007 12:54
Dasz mi koła
Piękny klekot:) kolorek odpowiedni,mi sie bardzo podoba oby służył długo i bez problemowo
Pozdro
maniaq - Czw Wrz 13, 2007 13:11
jezdzac po "stolicy " naszego kraju mam ochote szybko te kola zdjac 205 nie miesci sie sie w koleiny, wiec trzeba ciagle auto trzymac na kursie
a profil 45 = nie podjezdzaj pod krawezniki , a to z kolei = nie zaparkujesz auta no i oczywiscie rozne dziury, studzienki . znam wszytksie w okolicy, ale jakby ktos za mna jechal i filmowal to by wygladalo jakbym nawalony jezdzil nonstop - slalom
za to na dobrej drodze, w trasie- wynagrodza:D
i to jedyny powpod dlaczego je trzymam i nie oddam moj ci on ...
Tempest - Czw Wrz 13, 2007 13:20
ja już się jakoś przyzwyczaiłem do tych opon
co prawda muszę momentami mocniej kierę złapać, ale za to jak pięknie wchodzi w zakręty
piter34 - Czw Wrz 13, 2007 14:36
Witaj maniaq,
Czy ja dobrze widzę, że Twoje auto nie ma progów bocznych?
Tempest - Czw Wrz 13, 2007 14:42
piter34 napisał/a: | Witaj maniaq,
Czy ja dobrze widzę, że Twoje auto nie ma progów bocznych? |
to chyba tylko tak wygląda, ponieważ ma bardzo ciemny samochód, ale wydaje mi się, że coś tam widać
thef - Czw Wrz 13, 2007 14:59
Boże, ale piękna maszynka..
maniaq - Czw Wrz 13, 2007 22:47
piter , sledzac forum zauwazylem ze masz dobre oko w wylapywaniu drobiazgow ktore nie pasuja, jak przesuniete napisy, cos spasowane itp. masz racje nie ma nakladek na progi jak np tutaj.
http://roverki.pl/modules...4&orderby=dateD
wiem, ze to cos wybrakowanego, ale sam sie zastanawiam czy chcialbym je miec zalozone, bo zazwyczaj pod nimi sie wilgoc trzyma i rdzewieje szybciej, zawsze to kolejne miejsce gdzie mozna przytrzec np na policjantach, kraweznikach itp. mnie osobiscie bardziej razi zaslepka na kolo. progow mi szczegolnie nie brakuje . na razie nie mialem czasu sie tym zajac i pomyslec.
jakies jeszcze uwagi ? no piter34 licze na twoje oko
MaReK - Pią Wrz 14, 2007 00:12
piter34 jest cyborgiem
Ma skaner w oku i takie. On widzi lewe drzwi przez prawe na zdjeciu...
piter34 - Wto Wrz 18, 2007 15:51
maniaq napisał/a: | masz racje nie ma nakladek na progi jak np tutaj. |
Nie zastanawiało Ciebie dlatego ich nie ma?
MaReK napisał/a: | piter34 jest cyborgiem
Ma skaner w oku i takie. On widzi lewe drzwi przez prawe na zdjeciu... |
ostatnio to nawet silnik przy zamkniętej masce uda mi się dojrzeć.
maniaq - Czw Wrz 20, 2007 10:38
Zastanawialo, ale wiem rowniez ze auto bylo po lekkim uderzeniu. Nie znalazlem auta do kupienia, w ktorym nic by nie bylo do zrobienia i wszystko gralo. zawsze cos bedzie do zrobienia jak sie chce miec auto tip top - a to zaslepka na kolo , a to progi itd itp.
dla mnie wazne jest ze jedzie porsto , hamuje dobrze i rowniez prosto, i ze silnikowie chce sie jechac . progi sa nizej w moim rankingu. uderzenie gdzie zderzak byl wymieniony, to nie klepany przystanek co nazywaja samochodem o 4 sladach
zastanawial mnie rowniez brak 2 kompletu kluczy. niestety w polsce czesto sie takie auta spotyka, bo sprowadza sie auta w roznym stanie, a sprowadzajacy czesto o to nie dbaja.
autko bedzie do "wgladu" na zlocie
thef - Czw Wrz 20, 2007 19:57
maniaq napisał/a: | zastanawial mnie rowniez brak 2 kompletu kluczy. niestety w polsce czesto sie takie auta spotyka, bo sprowadza sie auta w roznym stanie, a sprowadzajacy czesto o to nie dbaja. |
Apropos, mój samochód został przywieziony z Austrii przez mojego kuzyna (sam nim jeździł ponad 1,5 roku) i z tego co mi powiedział, są tam takie głupie przepisy, że przy oddaniu do sprzedaży auta uszkodzonego ubezpieczalnia bierze w jakimś tam celu jeden komplet kluczyków, co z kolei potem prowadzi do tego, że kupujący, mając zazwyczaj ograniczony czas, po prostu to olewa. Więc jak go brał i powiedzieli mu, że po drugi komplet musi się zgłosić gdzieś tam i pewnie nie załatwi tego w jeden dzień, to stwierdził, że olewa tą sprawę.
xxxgrze - Nie Wrz 23, 2007 06:26
zouza napisał/a: | ...że najładniejsze są 25
Te okrągłe lampy mrrrr |
Jakie okrągłe lampy
Tempest - Nie Wrz 23, 2007 09:44
xxxgrze napisał/a: | zouza napisał/a: | ...że najładniejsze są 25
Te okrągłe lampy mrrrr |
Jakie okrągłe lampy |
przecież 25 mk1 ma dwa podwójne światła okrągłe
ZDJĘCIE może nie najładniejsze, ale pokazuje dobrze o co biega
zouza - Nie Wrz 23, 2007 09:48
xxxgrze napisał/a: |
Jakie okrągłe lampy |
No jak to jakie
Takie lampy: http://picasaweb.google.c...067494398569666 śliczności moje
xxxgrze - Nie Wrz 23, 2007 09:57
Tempest napisał/a: | przecież 25 mk1 ma dwa podwójne światła okrągłe |
Mi o wiele bliższe są takie: http://www.roverki.pl/mod...6&orderby=dateD
zouza - Nie Wrz 23, 2007 10:03
Hmm a mi o wiele bardziej podobają się te okrągłe i to nie tylko w 25.
maniaq - Nie Wrz 23, 2007 10:06
wiemy, ze sa nowsze " nie okragle", tylko dyplomatycznie nikt o nich nie wspomina bo to taki " brzyyyyydal " osobiscie dlatego celowalem w koncowke okraglakow
zouza fajny R tylko jakos ten chrom z przodu mnie oslepia to ty tak go wypucowalas czy przed kupnem go tak odszykowali ? takiemu R to dobrze - nakarmia, poglaszcza ...esh...
Brt - Nie Wrz 23, 2007 10:13
eee te podwójn okrągłe ładniejsze
zouza - Nie Wrz 23, 2007 10:14
Ja go wypucowałam
Kocham go więc jest wygłaskany, wypieszczony, wypucowany i w ogóle
Myślę właśnie żeby wziąć go na spacer i kupić mu coś ładnego.
Kozik - Nie Wrz 23, 2007 10:15
zouza napisał/a: | wygłaskany, wypieszczony |
To dlatego robi "mrau"
Tempest - Nie Wrz 23, 2007 12:11
no mi też, ale jak już się ma 25-ke to trzeba wiedzieć co było wcześniej
xxxgrze - Nie Wrz 23, 2007 12:28
zouza napisał/a: | Hmm a mi o wiele bardziej podobają się te okrągłe i to nie tylko w 25. |
maniaq napisał/a: | wiemy, ze sa nowsze " nie okragle", tylko dyplomatycznie nikt o nich nie wspomina bo to taki " brzyyyyydal " |
Brt napisał/a: | eee te podwójn okrągłe ładniejsze |
Taa , wszyscy pewnie macie rację , tylko, że ja cenię mojego Roverka 25 za coś zupełnie innego - jest oryginalny Powiedzcie ile spotykacie nowych Roverków (od 2004 r. w górę) na drogach Ja do tej pory nie spotkałem żadnego, natomiast tych z "okrągłymi oczami" spotykam prawie codziennie.
Jak w 2003 r. kupowałem samochód zdecydowałem się na Roverka, dlaczego - był wtedy oryginalny (w każdym razie o wiele bardziej niż dzisiaj ) No cóż bardzo sobie cenię oryginalność.
PS. Posiadam również 75 z "okrągłymi oczami" i też mi się bardzo podoba
zouza - Nie Wrz 23, 2007 12:38
xxxgrze napisał/a: |
Taa , wszyscy pewnie macie rację , tylko, że ja cenię mojego Roverka 25 za coś zupełnie innego - jest oryginalny Powiedzcie ile spotykacie nowych Roverków (od 2004 r. w górę) na drogach Ja do tej pory nie spotkałem żadnego, natomiast tych z "okrągłymi oczami" spotykam prawie codziennie.
|
Nie żebym się czepiała, ale jak je spotykasz prawie codziennie to dlaczego tak Cię dziwiły te okrągłe światła??
Kozik - Nie Wrz 23, 2007 12:41
Ja jakbym miał na tyle "pienięsy" i roverki występowałyby z tymi i z tymi światłami (nowe) to na pewno wybrałbym 4 okrągłe oczęta z przodu.
xxxgrze - Nie Wrz 23, 2007 12:43
Tempest napisał/a: | no mi też, ale jak już się ma 25-ke to trzeba wiedzieć co było wcześniej |
Wiem, wiem spotykam prawie codziennie na drogach.
[ Dodano: Nie Wrz 23, 2007 13:46 ]
zouza napisał/a: | Nie żebym się czepiała, ale jak je spotykasz prawie codziennie to dlaczego tak Cię dziwiły te okrągłe światła?? |
No to teraz zupełnie poważnie. To był taki żart
zouza - Nie Wrz 23, 2007 12:46
Kozik napisał/a: | Ja jakbym miał na tyle "pienięsy" i roverki występowałyby z tymi i z tymi światłami (nowe) to na pewno wybrałbym 4 okrągłe oczęta z przodu. |
Jedyna słuszna decyzja Masz u mnie dużego plusa i jazdę maleństwem
maniaq - Nie Wrz 23, 2007 12:53
dobrze zouza gada polac jej
zouza - Nie Wrz 23, 2007 12:54
Piszę się na polewanie ale nie dzisiaj bo mnie kac męczy
Lukaszn2006 - Sob Lis 17, 2007 18:50
Ja powiem, że każdy Roverek jest piękny Zakochałem sie w tych autkach 200/25 to małe autko, szczególnie w wersji 3D, no ale ma w sobie coś Przednimi oczkami 200 różni sie troszke od 25, no ale tyłeczki mają takie same praktycznie wogóle tyłeczek to nawet MG ZR ma taki sam jak 200/25, no może minimalna różnica ... PANOWIE I PANIE FAJNE AUTKA MAMY
przemciooo - Pon Sty 21, 2008 20:47
Heh, i niech tak zostanie
Armandoo - Czw Sty 24, 2008 16:29
Oooooooooo...jaki ładny ZR ... gratulacje
Niech służy jak najlepiej
|
|