|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Przełącznik do szyb od strony kierowcy
chrupol - Sro Wrz 19, 2007 12:39 Temat postu: [R420] Przełącznik do szyb od strony kierowcy Witam
Mam w aucie od strony kierowcy przelacznik do przesowania szyby i ma napis AUTO
Jak to dziala bo czasami udaje mi sie wlaczyc automatyczne przesuwanie okna ale nie wiem jak to sie robi w koncu
Chodzi pewnie o jakas kombinacje tym przelacznikiem zeby te szyby sie automatycznie przesowaly ?
Skiba - Sro Wrz 19, 2007 12:44 Temat postu: Re: [420 Si Lux] przelacznik do szyb od strony kierowcy
chrupol napisał/a: | Witam
Mam w aucie od strony kierowcy przelacznik do przesuwania szyby i ma napis AUTO
Jak to dziala bo czasami udaje mi sie wlaczyc automatyczne przesuwanie okna ale nie wiem jak to sie robi w koncu
Chodzi pewnie o jakas kombinacje tym przelacznikiem zeby te szyby sie automatycznie przesuwaly ? |
Nie wiem czy masz tak samo jak u mnie, ale ja mam dwu-stanowy przełącznik. Jak lekko go przesuniesz to masz tak jakby manualne sterowanie szybą, a jak do końca to automatyczne. U mnie działa to tylko przy otwieraniu okna. Przy zamykaniu zawszę muszę trzymać. Tzn. Jak wcisnę maksymalnie włącznik przy zamkniętej szybie to sama automatycznie się zsunie w dół ( i nie muszę trzymać włącznika), ale jak tylko lekko będę muskał włącznik, to szyba zatrzyma się tam gdzie puściłem włącznik, czyli nie zjedzie automatycznie do końca.
Mam nadzieję, że nie zamieszałem
mzimny - Sro Wrz 19, 2007 12:49
Witam!
Naciśnięcie tego przełącznika maksymalnie do dołu (do wyraźnego wyczucia oporu) spowoduje automatyczne otwieranie szyby do samego końca - nie trzeba trzymać palcem aż się otworzy...
Przytrzymanie przełącznika do dołu ale nie "do końca" spowoduje otwieranie szyby tak długo jak długo trzymamy palec.
Automatyczny proces dotyczy tylko otwierania (przynajmniej u mnie).
Zamykania automatycznego do końca nie ma ze względu niebezpieczeństwa przytrzaśnięcia sobie ..... czegokolwiek
Pozdrawiam
Chali - Sro Wrz 19, 2007 20:16
U mnie tez automatycznie tylko sie opuszcza i tylko od strony kierowcy. Jak naciskam przelacznik w dol to czuc takie niby "pykniecie" wtedy guzik "przelacza" sie na auto. A co do przyciecia sobie czego kolwiek to fajny patent robi mercedes. wszystkie szyby sa "auto" a jak tylko szyba poczuje opor (naprzyklad ktos wlozy swoj przeszczep ) to szyba zatrzymuje sie i cofa o jakis centymetr, zeby zamknac szybe do konca trzeba nacisnac guzik jeszcze raz. Choc nie przepadam za mercem bo uwazam ze to auta dla bogatych dziadkow to jezeli chodzi o ten patent to jestem na tak
|
|