|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Jak ściągnać nadkole?
colorone - Nie Wrz 23, 2007 22:27 Temat postu: [R400] Jak ściągnać nadkole? Witam wszystkich forumowiczow.
Niestety mialem przykrosc spodkac sie z murem moim roverkiem.
Na moje szczescie uszkodzenia sa niewielkie... a ze nie chce sie bawic w tz. klepanie, chce wymienic cala czesc.
I tu powstaje moje pytanie, jak w miare szybko i bez bolesnie sciagnac nadkole.
Zalaczam zdejecie w celu wyjasnienia o jaka czesc dokladnie mi chodzi.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Ps. Zdjecie jest bardzo zlej jakosci... ale widac jaka czesc mam na mysli.
Brt - Nie Wrz 23, 2007 22:40
To pogięte to błotnik Nie powinno być problemu ze zdjeciem błotnika. Zwykle jest mocowany na śrubach. Poszukaj dokłądnie, a znajdziesz wszystkie
colorone - Nie Wrz 23, 2007 22:46
Jak zwal... tak zwal... wiem, ze to jest element sciagalny/wymienialny...
Dlatego pytam jak w miare szybko to zrobic... jak tylko znajde czesc, chce pozbyc sie tej skazy na roverku, zeby zapomniec jak nie milo "go" potraktowalem .
grz3loo - Pon Wrz 24, 2007 10:18
Nie ma zadnego problemu z odkreceniem blotnika. Tez mialem pognieciony i zamowilem na allegro uzywany a kiedy mi przyszedl juz to zobaczylem gdzie sa w nim sruby i zabralem sie za wymiane. Tak jest najlatwiej bo mozesz w zamowionym elemencie sprawdzic w ktorych miejscach jest przykrecany.
Moge ci powiedziec tyle ze sa sruby na gorze blotnika jak otworzysz maske, potem sa jeszcze z boku (jak otworzysz drzwi to je widac), nastepnie jest ich pare jak zdejmiesz nadkole (nie trzeba calego sciagac tylko z tylu jak dobrze pamietam) i chyba jeszcze jest tez jakas sruba pod (nie wiem jak to nazwac) oslona miedzy podwoziem a bokiem samochodu co rozciaga sie od jednego kola do drugiego
colorone - Pon Wrz 24, 2007 14:25
A tak pytanie moze i troszke z innej beczki...
W jaki sposob poznac kod lakieru?
Lechos - Pon Wrz 24, 2007 15:16
przeczytaj ten temat
colorone - Pon Wrz 24, 2007 15:30
Dzieki za wszelka pomoc.
Pozdrawiam.
|
|