|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [ R 220 SD 97] Olej ucieka ze sprężarki
Efka - Nie Paź 14, 2007 15:23 Temat postu: [ R 220 SD 97] Olej ucieka ze sprężarki Witam wszystkich !
Kupiłam Rover 200 SD rocznik 1997, śliczne autko (czerwone ), ale jest pewien szkopuł:
Sprężarka wyrzuca olej, nie działa ( jest po regeneracji ). Auto jest mułowate.
potrzebuje je pilnie na dojazd do pracy a nie bardzo wiem co by to mogło być.
Jeżeli ktoś może coś poradzić będę bardzo wdzięczna
Bardzo proszę o porady na adres: drewstyl1@wp.pl
Efka
giewu - Nie Paź 14, 2007 15:34 Temat postu: Re: Olej ucieka HELP !!
Efka napisał/a: | Witam wszystkich ! | witaj Efka na naszym forum ... ale jakby co to wątek powitalny jest tutaj
Efka napisał/a: | Kupiłam Rover 200 SD rocznik 1997, śliczne autko (czerwone ) | gratulacje ... to bardzo dobry zakup
Efka napisał/a: | ... ale jest pewien szkopuł:
Sprężarka wyrzuca olej, nie działa ( jest po regeneracji ). Auto jest mułowate.
potrzebuje je pilnie na dojazd do pracy a nie bardzo wiem co by to mogło być.... | natomiast co do tego powyżej to przeczytaj to co poniżej
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji <edytuj> w pierwszym poście) ...
a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
thef - Nie Paź 14, 2007 15:52
Efka napisał/a: | Sprężarka wyrzuca olej, nie działa ( jest po regeneracji ). Auto jest mułowate. | W którym miejscu go wyrzuca i w jakich ilościach? Jeżeli jest po regeneracji, to pewnie została sprawdzona i daje odpowiednie ciśnienie. Sprawdź rury (szczególnie ich mocowania) doprowadzającą i odprowadzającą intercoolera, może jest gdzieś nieszczelność i turbo dmucha pod maskę i przy okazji rozchlapuje po niej olej.
PHJOWI - Nie Paź 14, 2007 17:40
jeśli auto jest mułowate , to odłącz przepływkę, przy filtrze powietrza. Zobacz co będzie się działo.
UncleAllEvil - Sro Paź 17, 2007 15:54
thef napisał/a: | Efka napisał/a: | Sprężarka wyrzuca olej, nie działa ( jest po regeneracji ). Auto jest mułowate. | W którym miejscu go wyrzuca i w jakich ilościach? Jeżeli jest po regeneracji, to pewnie została sprawdzona i daje odpowiednie ciśnienie. Sprawdź rury (szczególnie ich mocowania) doprowadzającą i odprowadzającą intercoolera, może jest gdzieś nieszczelność i turbo dmucha pod maskę i przy okazji rozchlapuje po niej olej. |
Co do tej regeneracji... jeśli auto kupione od handlarza na giełdzie albo (o zgrozo) w komisie to można to wrzucić między bajki...
Druga sprawa, jeśli turbo pompowałoby w większych ilościach olej do układu dolotowego to... to się może skończyć tragicznie dla silnika.
|
|