|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 1,4 01']
domin4 - Wto Paź 16, 2007 10:06 Temat postu: [R25 1,4 01'] Mam pytanko. Czy możliwe jest żeby "coś" wywalało czujnik temp. płynu chłodniczego? Mam problem z tym czujnikiem a mianowicie wymieniałem go na nowy ok. 3 miesiące temu. Nowy kupiłem w Tomateam. Niedawno czujnik zaczął pokazywać najpierw 1/4 skali a potem jeszcze mniej. Przewody sprawdzałem wszystko ok. Czy możliwe jest żeby tak szybko się on zepsuł?
piter34 - Wto Paź 16, 2007 10:55
domin4 napisał/a: | Nowy kupiłem w Tomateam. |
Jakiej firmy ten czujnik?
domin4 napisał/a: | Czy możliwe jest żeby tak szybko się on zepsuł? |
Jest to możliwe...
domin4 - Wto Paź 16, 2007 11:55
piter34 napisał/a: | Jakiej firmy ten czujnik? |
CZujnik firmy MG Rover
paff - Wto Paź 16, 2007 11:58
zasadnicze pytanie
wymieniles czujnik pokazujacy temp na desce rozdzielczej czy czujnik informujacy komputer silnika o temp wody?
domin4 - Wto Paź 16, 2007 11:59
piter34 napisał/a: | Czy możliwe jest żeby tak szybko się on zepsuł?
Jest to możliwe... |
Piter34 a czy może coś przyśpieszyć zużycie tego czujnika?
[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 13:00 ]
paff napisał/a: | zasadnicze pytanie
wymieniles czujnik pokazujacy temp na desce rozdzielczej czy czujnik informujacy komputer silnika o temp wody? |
Odp:czujnik pokazujacy temp na desce rozdzielczej
paff - Wto Paź 16, 2007 12:18
swego czasu ze swoim wojowalem
http://www.roverki.pl/for...ghlight=#128696
jak sie okazalo po odpieciu i wyczyszczeniu jak sie tylko da no i po tygodniu jazdy czujnik zmadrzal i pokazuje realne wartosci, moj byl zachlapany olejem. swoja droga glupio ze czujnik ma kabelek wpinany od dolu - latwiej w te wtyczke czegos nalac i popsuc
proponuje czyszczenie;-)
aaaa.. czy zarowno stary jak i nowy czujnik glupieja w ten sam sposob?
piter34 - Wto Paź 16, 2007 12:29
domin4 napisał/a: | Piter34 a czy może coś przyśpieszyć zużycie tego czujnika? |
Hmmm. Nie wiem... Może tylko jakieś trudne warunki, w których pracuje...? Czy czujnik po wyciągnięciu nie jest oblepiony jakimś syfem albo uszkodzony mechanicznie?
domin4 - Wto Paź 16, 2007 13:37
paff napisał/a: | aaaa.. czy zarowno stary jak i nowy czujnik glupieja w ten sam sposob? |
Odp:Nie stary zupełnie mi padł, a nowy mi pracował bez zarzutu aż tu nagle zaczął pokazywać zaniżone wartości tzn. znacznie mniej niż powinien!
piter34 napisał/a: | Czy czujnik po wyciągnięciu nie jest oblepiony jakimś syfem albo uszkodzony mechanicznie? |
Było na nim troche płynu chłodniczego, prawdopodobnie troszke na niego mogło kapnąć z wężyka który był nad nim i miał lekko poluzowany zacisk.
|
|