Zobacz temat - [R400] Problem z prędkościomierzem;)

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Problem z prędkościomierzem;)

macenty27 - Wto Paź 16, 2007 15:32
Temat postu: [R400] Problem z prędkościomierzem;)
Witam
Czytalem mnustwo postów na ten temat ale mój przypadek jest z goła inny.Mianowicie zaczyna "fiksować" mi prędkościomierz.Jak silnik nie jest jeszcze rozgrzany to dziala normalnie.Jak tylko silnik nabierze swojej temperatury zaczyna sie "wachadełko".
Wskazówka podskakuje jak piłeczka,a po jakimś czasie kładzie sie zmęczona na zero.Odczasu do czasu podniesie sie leniwie ale dopiero na 3,4 biegu.....Czy spotkaliście sie z takim przypadkiem??? Nie wiem czy to impulsator,czy zębatka w skrzyni......Czy może jest to wina cieknącego gdzieś płynu chłodniczego.....Pomocy;)

piter34 - Wto Paź 16, 2007 16:05

Zacząłbym od sprawdzenia czujnika prędkości (impulsatora).
wymontować, wyczyścić, obejrzeć, zamontować.

macenty27 - Wto Paź 16, 2007 16:27

HEHEHEHE Łatwo powiedzieć trudniej zrobić.Może dacie mi jakieś wskazówki jak sie do tago zabrać??? Jestem kompletnie zielony w tym temacie,a nie chce czegos popsuć.....
piter34 - Wto Paź 16, 2007 16:37

Jak jesteś zielony, to może jedź do mechanika ;-)

A tak na poważnie, to pobierz sobie RAVE (link jest w technicznym FAQ). Tam jest wszystko opisane krok po kroku.

macenty27 - Wto Paź 16, 2007 16:47

Z tego wszystkiego nie moge znalezc tego pliku
thef - Wto Paź 16, 2007 16:51

Proszę:
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#30

giewu - Wto Paź 16, 2007 17:00

macenty27 wejdź do forumowej szukajki , w pierwszym okienku wpisz słowo: impulsator, naciśnij ENTER i sam zobaczysz ile Ci podpowiedzi wyskoczy ;)
piteros777 - Wto Paź 16, 2007 21:24

miałem ten sam problem, też wydawało mi się że wykryłem regułę kiedy działa kiedy nie :) Ale że nie miałem czasu jechać do mechanika to z miesiąc jeździłem i stwierdziłem że nie ma reguły ;) W każdym razie skończyło się tym że pan Midowicz przy okazji jakieś wymiany przeczyścił ten impulsator i wszystko gra.

Pozdrawiam,
piteros777