|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 800 - [R820] Przerywa ale tylko jak jest gorący
marcus - Czw Paź 18, 2007 08:23 Temat postu: [R820] Przerywa ale tylko jak jest gorący Zawsze na gorącym silniku na całym zakresie obrotów przerywa. Ruszanie jest czasami wręcz niemożliwe, albo bardzo trudne puszczając powoli sprzęgło (szkoda sprzęgła).
Tyle już przy tym samochodzie było robione i ogólnie było by super, ale z tym niemogę sobie poradzić. ( może czujnik polożenia wału wariuje.)
Pasek rozrządu choć jest naciągnięty maksymalnie, to łozysko od napinacza i tak można obrócić. Może w związku z tym coś wariuje w rozrządzie.
Czy to możliwe , czy sugestie mmechanika mogą być wiarygodne, o po moim poprzednim mechaniku to już nie bardzo im wierzę. Swiece, kable wymienione kopułka i palec też.
Panowie poradzcie bo nawet do Krakowa do p. Midowicza choć chciałem przyjechać to jazda z Bydgoszczy bylaby Golgotą.
Z góry dzięki
Adrian355 - Czw Paź 18, 2007 09:05
A pod kompa go podpinałeś?? Może rzeczywiście jakich czujnik wariuje Jeśli chodzi o błędy to służę pomocą
marcus - Czw Paź 18, 2007 09:27
Adrian355 napisał/a: | A pod kompa go podpinałeś?? Może rzeczywiście jakich czujnik wariuje Jeśli chodzi o błędy to służę pomocą |
W Bydgoszczy nie mam gdzie podpiąć jeden nie ma odpowiedniej koncówki a drugi nie nie moze się połączyc z roverkim, ma jakiś problem więc narazie kicha. Ale szukam dalej.
krychu - Czw Paź 18, 2007 10:02
Problem Podłączenia do Kompa, może być łatwo rozwiązywalny.
Poszukaj na Allezłomie interfejsu diagnostycznego np EUROSCAN 2000
Do domowej diagnostyki jak znalazł
Pozdrawiam Krystian
piter34 - Czw Paź 18, 2007 11:34
marcus napisał/a: | W Bydgoszczy nie mam gdzie podpiąć jeden nie ma odpowiedniej koncówki a drugi nie nie moze się połączyc z roverkim, ma jakiś problem więc narazie kicha. Ale szukam dalej. |
czy masz na myśli te dwa warsztaty?:
1
2
marcus - Czw Paź 18, 2007 15:35
piter34 napisał/a: |
czy masz na myśli te dwa warsztaty?: |
Qrcze czemu Ty o nich wiesz a ja nie wiem.
Niestety byłem w innych warsztatach, ale tam napewno bedę zaraz próbował.
Dzięki Piter
krychu napisał/a: | Problem Podłączenia do Kompa, może być łatwo rozwiązywalny.
Poszukaj na Allezłomie interfejsu diagnostycznego np EUROSCAN 2000
Do domowej diagnostyki jak znalazł
Pozdrawiam Krystian |
Oczywiście myślałem o tym i chyba kupię
Dzięki Krychu
piter34 - Czw Paź 18, 2007 16:20
marcus napisał/a: | Qrcze czemu Ty o nich wiesz a ja nie wiem. |
Wlazłem na www.pf.pl i szukałem frazy "bosch" w Bydgoszczy
marcus - Czw Paź 18, 2007 17:10
piter34 napisał/a: | marcus napisał/a: | Qrcze czemu Ty o nich wiesz a ja nie wiem. |
Wlazłem na www.pf.pl i szukałem frazy "bosch" w Bydgoszczy |
No właśnie sorry że pytam ale dlaczego właśnie bosch?
piter34 - Pią Paź 19, 2007 09:03
marcus napisał/a: | No właśnie sorry że pytam ale dlaczego właśnie bosch? |
Bo Bosch ma takie testery o nazwie KTS. One sobie bez problemu poradzą z odczytem parametrów silnika oraz błędów w systemie wtrysku MEMS, a powinna je mieć każda stacji BOSCH Service (oraz inne).
|
|