|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Podgrzewanie lusterek (POMOCY)
snake0908 - Czw Paź 18, 2007 11:57 Temat postu: [R45] Podgrzewanie lusterek (POMOCY) Witam
Mam pytanie do uzytkownikow rovera 45 i nie tylko , czy jest jakiś przycisk do włączenia podgrzewania lusterek? Bo u mnie w aucie niestety nie grzeją (oba), sterowanie elektryczne działa.
Nie wiem co może być przyczyna awarii, proszę o pomoc bo już mrozy sie pchają .
przemo285 - Czw Paź 18, 2007 16:03
Lusterka powinny grzać automatycznie po przekręceniu stacyjki w pozycję 2.Sprawdż zasilanie grzałek od wewnątrz lusterek.
Wazzabii - Czw Paź 25, 2007 22:13
w Roverku serii 400 przelacznik od lusterek musi byc na srodku, zeby lusterka grzaly,
tak chociaz (bodajze) jest napisane w servisowce
sTERYD - Czw Paź 25, 2007 22:23
w której serwisówce?
w Rave nic takiego nie piszą
może ktoś zweryfikować ?
DEBEC - Czw Paź 25, 2007 22:30
U mnie nie ma, no chyba, że chodzi o ogrzewanie tylnej szyby
sTERYD - Czw Paź 25, 2007 22:37
nie no ja mam przełącznik, ale to wyjątek
dlatego nie mogę sam sprawdzić, czy grzanie wymaga pozycji sterowania na zero
drooid - Czw Paź 25, 2007 22:39
Z tego co mi się zdaje w R45 lusterka grzeją po włączeniu ogrzewania tylnej szyby.
snake0908 - Czw Paź 25, 2007 22:47
drooid napisał/a: | Z tego co mi się zdaje w R45 lusterka grzeją po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. |
Niestety u mnie lusterka nie grzeja nawet po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby . a bezpieczniki mam dobre.
drooid - Czw Paź 25, 2007 22:57
Jednak Rave podaje, że ogrzewanie działa tak jak podaje przemo285 - kluczyk w poz. 2.
Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić styki na kostkach i czy jest masa.
sTERYD - Czw Paź 25, 2007 23:49
no i jeszcze mata grzejna na lusterkach
wsl - Czw Paź 25, 2007 23:57
Ja takowej u siebie nie posiadam. Poruszany był również temat podgrzewanych lusterek w 400 i jak tylko polepszy się pogoda przystąpię do de-montażu lusterek i sprawdzę czy w ogóle znajduje się tam instalacja dla mat grzejnych/grzewczych.
Pozdrawiam
Chali - Pią Paź 26, 2007 06:48
Właśnie jak to jest z tymi lusterkami? Ja mam elektryczne i w każdym innym aucie lusterka zaczynały grzać wraz z włączeniem ogrzewania tylnej szyby. Na podgrzewanych lusterkach woda powinna szybciutko ściekać ze szkła, a u mnie trawa to strasznie długo. Pamiętam jak jeździłem TIRem jak włączyło sie podgrzewanie lusterek to woda, która na nich była ściekała w ciągu kilku sekund. Możliwe ze w dużym aucie ogrzewanie jest bardziej wydajne ze względu na instalacje 24V a nie 12V ?
Pozdrawiam
piter34 - Pią Paź 26, 2007 12:10
sTERYD napisał/a: | nie no ja mam przełącznik, ale to wyjątek |
Przełącznik był bodajże w roku modelowym 95.
eszet - Pią Paź 26, 2007 13:10
drooid napisał/a: | Z tego co mi się zdaje w R45 lusterka grzeją po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. |
No u mnie tak jest.
Wazzabii - Pią Paź 26, 2007 19:41
sTERYD napisał/a: | w której serwisówce?
w Rave nic takiego nie piszą
może ktoś zweryfikować ? |
no jednak mi sie cos pomylilo z furka mojego taty;p
zacytuje tu OWNER'S HANDBOOK wersja angielska
Cytat: |
Heating elementes.
Electrically controlled exterior mirrors have integral heating elements for dispersing ice and mist.
These operate automatically whenever the starter switch is turned to positon II
|
czyli jak pisali koledzy wyzej, trzeba po prostu przekrecic kluczyk w pozycje II (Rover serii 400)
przepraszam za pomylke z mojej strony.
przemo285 - Pią Paź 26, 2007 21:05
Wyjmij wkład lusterka i sprawdż czy jest napięcie na przewodach po włączeniu stacyjki w pozycję II
|
|