|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
![](images/print.gif) |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Ustawienie wałków rozrządu
klark - Sro Paź 31, 2007 12:29 Temat postu: [R416] Ustawienie wałków rozrządu kolejny problem, jak powinny byc ustawione walki rozrzadu w przypadku ustawienia kol na znaki, kola byly sciagane z walkow rozrzadu
sTERYD - Sro Paź 31, 2007 15:02
np tak:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=19717
klark - Sro Paź 31, 2007 15:25
chodzi o to, ze mam zdjete kola zebate z obu walkow rozrzadu i nijak nie wiem jak powinny byc ustawione walki rorzadu, zeby te kola zalozyc, znaczy jak powinny byc skierowane krzywki np na pierwszym tloku, jak kola sa na znakach
giewu - Sro Paź 31, 2007 16:07
klark napisał/a: | chodzi o to, ze mam zdjete kola zebate z obu walkow rozrzadu... |
zdjąłeś koła z wałków ? ... obawiam się, że teraz dopiero będzie problem
jedyna chyba metoda jaka przychodzi mi do głowy to porównanie z innym wałkiem i na tej podstawie ponowny montaż
przemo285 - Sro Paź 31, 2007 19:13
Stojąc patrząc na rozrząd, koła muszą być tak ustawione aby napisy były czytelne ,po środku koła są wycięcia jest in i ex - prawy wałek jest wydechowy i klin wałka (bolec) musi być w wycięciu ex (exchaust) a lewy wałek jest ssący więc klin (bolec) w wałku musi być w wycięciu in (inlet) w razie pytań daj znać
giewu - Sro Paź 31, 2007 21:33
czyli koła wałków są na klinach ?
no to klark cofam co powiedziałem o porównywaniu wałków
łatwizna ... przeczytaj dokładnie post kolegi przemo285 , a pozostałe szczegóły masz TUTAJ
klark - Pią Lis 02, 2007 08:33
kolejny raz wielkie dzieki
silnik w srode wieczor w koncu zagadal, znow jestem zadowolonym uzytkownikiem roverka
|
|