|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Problem z centralnym zamkiem!!!
jabco - Sob Gru 01, 2007 14:17 Temat postu: [R620] Problem z centralnym zamkiem!!! Witam!!!
Nie działa mi centralny z prawej strony w obu drzwiach.Słychać że chodzi ale nie otwiera.Wie ktoś może jaka może być przyczyna???
NEOSSS - Nie Gru 02, 2007 11:32
Do wymiany całych mechanizm centralnego w Twoich drzwiach w których masz problem koszt około 35-50zł/szt, jest tam taki slimaczek w środku w którym chodzą dwa aluminiowe bolczyki jeden do załączania alarmu-zamykanie, drugi do rozłączania-otwieranie, i prawdopodobnie ten od otwierania się ułamał. Ja wymieniałem już 4 mechanizmy centralnego, nie opłaca się w lutowanie tego aluminium lub w dorabianie blaszki do bolczyka za bardzo to praco chłonne. Pamiętaj że po założeniu nowego mechnizmu ustaw wszystkie kołeczki(te co wychodzą z boczków) na ten sam poziom(czyli np. wszystkie w górze-odblokowane) bo gdy Ty swojego przytrzymasz w dole np. otwierając centralnym to znowu ten bolczyk Ci pęknie... Jeżeli to nie mechanizm to ciągienko Ci spadło od centralnego do zamka Zrozumiałe?
jabco - Nie Gru 02, 2007 13:21
Ok dzięki bardzo!!!
|
|