|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Zgasł i nie odpala
grzegorz_k. - Czw Gru 06, 2007 20:29 Temat postu: [R45] Zgasł i nie odpala dzisisj mój ROVER 45 2.0 IDT odmówił posłuszenstwa przy odpalaniu puśćił biały dym silnik nie pracował na wszystkie gary po przejechaniu kilkuset metrów zaczą równo pracować więc wyruszyłem wtrasę po przejechaniu 20 kilometrów zaczą przerywac i zgasł mimo iż podpompywałem gruszką nie zapalił do domu wróciłem na holu prosze o pomoc Grzegorz. K
PHJOWI - Czw Gru 06, 2007 23:21
odkręcić rurki od wtryskiwaczy i zobaczyć czy pompa podaje ropę , jeśli nie - możliwość uszkodzenia pompy
grzegorz_k. - Pią Gru 07, 2007 22:30
dzieki sprawdzilem pompa podaje ale nie odpala oddałem auto do warsztatu
piter34 - Pon Gru 10, 2007 10:11
Grzegorz K. napisał/a: | oddałem auto do warsztatu |
No i co stwierdzili?
grzegorz_k. - Pon Gru 10, 2007 18:51
Wciąż znajduje się w warsztacie i nie ma jeszcze ostatecznej diagnozy...
piotrek_86 - Wto Gru 11, 2007 14:05
witam kolego mialem to samo...niestety u mnie padla pompa...niechce krakac ale identycznie mi sie zachowal samochodzik...mimo tego jesli padnie pompa i tak poda paliwo na wtryskiwacze...tyle ze nie z takim cisnieniem jak trzeba...
PHJOWI - Wto Gru 11, 2007 14:46
właśnie koledze padła ta pompa, niestety w tych modelach jest to standart.
Brt - Wto Gru 11, 2007 15:58
hmmmm z niedawnej rozmowy niestety siedowiedziałem, że pompy wtryskowe w iDT (stosowane też przez forda) nie są najlepszej konstrukcji i zdaża im się "padać" a naprawa tania nie jest. Mechanik z Osowej mówił, że w takich przypadkach wysyłają gdzieś pompy do naprawy (niestety za sporą kasę do 2000PLN). Wiec, życzę wszystkim użytkownikom, aby nie mieli takich problemów.
|
|