|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R418TD '95] Spory wyciek oleju i wody
kozajroo - Czw Gru 13, 2007 20:25 Temat postu: [R418TD '95] Spory wyciek oleju i wody jestem siwezo upieczonym posiadaczem mojego roverka i juz niestety mam z nim problem/ mianowicie na poczatku wydawalo sie wszystko w pozadku jedynie maly ubytek plynu chlodniczego ale dolewalem bo myslalem ze to jakas mala nieszczelnosc i kiedys naprawie. co sie jednak okazalo po szybszej jezdzie po autostradzie ze ubylo tez duzo oleju a gdy zajzalem pod spod samochodu zauwazylem calkiem spory wyciek ktory sie potegowal wraz z dodawanie m gazu. cieknie woda i olej ale nie zmieszane tylko wydaje sie jak by to byly dwa oddzielne wycieki w jednym momencie. sprawdzilem olej w silniku i wode w ukladzie chlodzacym nie sa zmieszane wiec mam nadzieje ze to nie uszczelka pod glowica ponad to cala reszta silnika jest czysta. cieknie po lewej stronie u dolu silnika patrzac z przodu samochodu... na koniec dodam ze jest to 1.8 turbo diesel z 1995 roku przebieg okolo 120 tys km przbiegu. czy moze mnie ktos nakierowac gdzie szukac problemu?? pomozcie bo jest lekko za zimno na jazde rowerem do pracy. POZDRAWIAM
ramzes1410 - Czw Gru 13, 2007 21:37 Temat postu: Re: DUZY WYCIEK OLEJU I WODY
kozajroo napisał/a: | jestem siwezo upieczonym posiadaczem mojego roverka i juz niestety mam z nim problem/ mianowicie na poczatku wydawalo sie wszystko w pozadku jedynie maly ubytek plynu chlodniczego ale dolewalem bo myslalem ze to jakas mala nieszczelnosc i kiedys naprawie. co sie jednak okazalo po szybszej jezdzie po autostradzie ze ubylo tez duzo oleju a gdy zajzalem pod spod samochodu zauwazylem calkiem spory wyciek ktory sie potegowal wraz z dodawanie m gazu. cieknie woda i olej ale nie zmieszane tylko wydaje sie jak by to byly dwa oddzielne wycieki w jednym momencie. sprawdzilem olej w silniku i wode w ukladzie chlodzacym nie sa zmieszane wiec mam nadzieje ze to nie uszczelka pod glowica ponad to cala reszta silnika jest czysta. cieknie po lewej stronie u dolu silnika patrzac z przodu samochodu... na koniec dodam ze jest to 1.8 turbo diesel z 1995 roku przebieg okolo 120 tys km przbiegu. czy moze mnie ktos nakierowac gdzie szukac problemu?? pomozcie bo jest lekko za zimno na jazde rowerem do pracy. POZDRAWIAM |
Wytrzyj dokładnie miejsce wycieków szmatą i po uzupełnieniu płynów odpal auto i wnikliwie obserwuj,najlepiej z kanału lub najazdu.Nie ma innej metody na diagnoze Nie ma co gdybać,ale woda może lecieć przez nieszczelności węży albo chłodnicy a olej np.wylatuje przez simering ale to tylko domysły...
thef - Czw Gru 13, 2007 23:40
Kozajroo, przeczytaj zasady tego kącika i dostosuj do nich swój temat
kozajroo - Pią Gru 14, 2007 08:22
przepraszam faktycznie nie przeczytalem zasad tego kacika. poprawie sie nastepnym razem. dzieki za rade tak mialem zrobic ale pracuje codziennie do 18 i czas bede miec dopiero w sobote...pozdr
maciej - Pią Gru 14, 2007 09:06
Tym razem też możesz - wystarczy, ze klikniesz "edytuj" przy pierwszym poście w tym wątku, poprawisz i już będzie dobrze!
piter34 - Pią Gru 14, 2007 13:48
maciej napisał/a: | Tym razem też możesz - wystarczy, ze klikniesz "edytuj" przy pierwszym poście w tym wątku, poprawisz i już będzie dobrze! |
Nie mogłem wytrzymać. Poprawiłem.
|
|